ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ 

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας 5ωρη «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ» από την πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια – διασώστρια κα Νικάκη. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλάμβανε τις παρακάτω ενότητες:

Α. Αναγνωρίζοντας θανατηφόρα προβλήματα, όπως: Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση, με Απινίδωση (CPR-AED) για ενήλικα, παιδί και βρέφος. Άνοιγμα Αεραγωγών. Οξύ Έμφραγμα Μυοκαρδίου, Εγκεφαλικό Επεισόδιο, Επιληπτική κρίση, Λιποθυμικό και Προ λιποθυμικό σοκ. Οξεία Έμφραξη Αεραγωγού (χειρισμός για ενήλικα, για παιδί και για βρέφος).

Β. Θέση Ανάνηψης.

Γ. Αξιολόγηση απώλειας αισθήσεων.

Δ. Εγκαύματα.

Ε. Δηλητηριάσεις.

ΣΤ. Ασφάλεια των Χώρων και Προφύλαξη από Παθογόνα του Αίματος.

Ζ. Παιδιατρικές Πρώτες Βοήθειες.

Μετά το πέρας του θεωρητικού μέρους της εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε η πρακτική εξάσκηση σε διαφορετικά προπλάσματα (ενήλικα, παιδί, βρέφους) για την πραγματοποίηση θωρακικών συμπιέσεων αλλά και εξάσκηση σε δύο επαγγελματικούς εκπαιδευτικούς απινιδωτές.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εξαιρετική κα Νικάκη για όλες τις πολύτιμες πληροφορίες και γνώσεις που μας μετέδωσε και φυσικά όλους εσάς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς που λάβατε μέρος καθώς η ενεργή συμμετοχή σας ήταν καθοριστική για την επιτυχία της δράσης, συμβάλλοντας έτσι στην ενίσχυση της ασφάλειας και της ευημερίας των παιδιών μας!