Κίνηση σε λαβύρινθο-Προγραμματισμός ρομπότ

Αγαπητοί γονείς και αγαπημένα παιδιά  βρισκόμαστε μπροστά σε πρωτόγνωρες συνθήκες οι οποίες διαταράσσουν την ομαλότητα της καθημερινής μας ζωής. Είναι γεγονός ότι αυτή η άνοιξη είναι πολύ διαφορετική και ίσως λίγο καιρό πριν να μην περιμέναμε να γίνουν όλα αυτά. Ωστόσο πρέπει να μη χάνουμε το κουράγιο μας και να κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα μας κρατήσουν ασφαλείς και υγιείς. Για εμάς και για τα παιδιά μας που είναι η ελπίδα μας για κάτι καλύτερο.

Ακολουθεί μια δραστηριότητα από το φωτόδεντρο με λογισμικό ανοιχτού τύπου, όπου ενισχύεται η ανακάλυψη, η κριτική σκέψη και η επίλυση προβλημάτων μέσα από τον πειραματισμό. Τα παιδιά καλούνται να προγραμματίσουν την πασχαλίτσα ρομπότ με τη χρήση εντολών κίνησης.

http://photodentro.edu.gr/lor/r/8521/11288?locale=el

http://photodentro.edu.gr/aggregator/lo/photodentro-lor-8521-11288

 

Ανοιξιάτικο ποιηματάκι !

Η Άνοιξη είναι μια εποχή γεμάτη χαρούμενες και όμορφες εικόνες! Ας προσθέσουμε λίγη αισιοδοξία στην καθημερινότητα μας, διαβάζοντας με τα παιδιά ένα ανοιξιάτικο ποιηματάκι. Στη συνέχεια σας προτείνουμε να ζωγραφίσουν σχετικές εικόνες, εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα τους για όλα όσα άκουσαν.

ΔΕ Μ’ ΑΚΟΥΣ;

Έρχομαι μέσα απ’ τα δέντρα.

Έλα ,έλα ,  κοριτσάκι,

μυρίζω πασχαλιά και μαντζουράνα.

Έλα ,έλα, αγοράκι,

κυλίσου στο χώμα,

κάνε κολοτούμπες στο γρασίδι,

αγκάλιασε σφιχτά τη γάτα σου,

ρίξε μια πέτρα στο χελιδόνι που σε κοιτά στο

συρματόπλεγμα,

βγάλε μια δυνατή φωνή να ξαλαφρώσεις,

δώσε μια κλωτσιά στη μπάλα σου, να φτάσει στα ουράνια.

Έρχομαι μέσα απ’ τα δέντρα.

Πάρε ένα τριαντάφυλλο απ’ τον κήπο του γείτονα,

γύρνα στη σούβλα το πασχαλιάτικο αρνί,

κόψε μια μαργαρίτα μ’ αγαπά-δε μ’ αγαπά,

φτιάξε μαγιάτικο στεφάνι

με παπαρούνες, χαμομήλια και πράσινα στάρια.

Έλα ,έλα, αγοράκι,

έλα ,έλα ,  κοριτσάκι.

Δε μ’ ακούς;

Είμαι η Άνοιξη.

                                                  Μάρω  Λοίζου 

Καλή ανάγνωση!

Κατασκευή τσολιαδάκι!

Σας προτείνουμε να κατασκευάσετε το δικό σας τσολιαδάκι με πολύ εύκολο τρόπο! Χρειάζεστε μόνο δύο χαρτοπετσέτες , χαρτί και μαρκαδόρους. Σας στέλνουμε και μια βοηθητική φωτογραφία.

Καλή επιτυχία!

Επέτειος 25ης Μαρτίου 1821

25η Μαρτίου 1821 – Ελληνική Επανάσταση – πόλεμος των Ελλήνων με τους Τούρκους – θυσία για την πατρίδα και την ελευθερία! Μνήμες , συγκίνηση κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ήρωες αγωνιστές!

Με αφορμή λοιπόν τον εορτασμό της επανάστασης του 1821 , σας προτείνουμε ν’ ακούσετε το παραμύθι της Ευγενίας Φακίνου «Τα Ελληνάκια»  (πηγή youtube, by Maria Ioannidou) και στη συνέχεια να φτιάξετε μια εργασία δανειστικής βιβλιοθήκης , στην οποία τα παιδιά θα ζωγραφίσουν ότι τους άρεσε και θα γράψουν με τη βοήθειά σας « 25 Μαρτίου 1821».

 

Στη συνέχεια σας προτείνουμε ν’ ακούσετε στο youtube σχετικά τραγούδια όπως:

– Τα κλεφτόπουλα

– Να ‘τανε το ‘21

– Ο Θούριος

 

Χρόνια πολλά!

Βοηθείστε τα παιδιά να μη φοβούνται τον κορονοϊό !

Σας προτρέπουμε μαζί με τα παιδιά να διαβάσετε ένα όμορφο παιδικό βιβλίο που έγραψε η συγγραφέας Manuela Molina ( μετάφραση στα ελληνικά : Χαρά Σφέτσα ), για να μάθουν για τον κορονοϊό με τον πιο όμορφο και δημιουργικό τρόπο. ( πηγή mothersblog.gr)



Λήψη αρχείου

Δημιουργία ιστοσελίδας του Νηπιαγωγείου μας!

Αγαπητοί γονείς,

ευχόμαστε να είστε όλοι καλά! Με νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 10/04 , οπότε θα σας δούμε μετά το Πάσχα.

Αποφασίσαμε λοιπόν, να δημιουργήσουμε αυτή την ιστοσελίδα για το Νηπιαγωγείο μας με σκοπό να κρατήσουμε μια επαφή με τους μαθητές μας αλλά και να σας βοηθήσουμε να απασχολήσετε τα παιδιά δημιουργικά με κάποιες από τις δραστηριότητες που θα πραγματοποιούσαμε στην τάξη.

Φυσικά, αυτές οι δραστηριότητες δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση το σύνολο της διδασκαλίας μας, ούτε και μπορούν να αντικαταστήσουν το μάθημα όπως θα γινόταν με τη φυσική παρουσία των παιδιών.

Σας ευχόμαστε καλή συνέχεια και πάνω από όλα υγεία σε όλες τις οικογένειες!

Άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς που εργάζονται- Βεβαίωση φοίτησης

Οι γονείς που ενδιαφέρονται να λάβουν άδεια ειδικού σκοπού από την εργασία τους κατά την περίοδο που τα σχολεία είναι κλειστά και χρειάζονται βεβαίωση φοίτησης των παιδιών τους από το νηπιαγωγείο μπορούν να καταθέσουν αίτηση ηλεκτρονικά στο νηπιαγωγείο . Η βεβαίωση φοίτησης θα σας αποσταλεί ηλεκτρονικά στο e-mail που έχετε δηλώσει.

Ενημέρωση για τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού,μπορείτε να επικοινωνείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Νηπιαγωγείου.