Χειμώνας

Γεια σας παιδιά!

Την εβδομάδα που διανύουμε αποχαιρετούμε τον μήνα Νοέμβριο και ήρθε η ώρα να καλωσορίσουμε τον μήνα Δεκέμβριο!! Εκτός όμως από μήνα αλλάζουμε και εποχή…Φεύγει το Φθινόπωρο και έρχεται σιγά σιγά ο Χειμώνας, με το βαρύ του κρύο!

Ο Άκης ο Χειμωνάκης έρχεται για να μας εξηγήσει τι συμβαίνει αυτή την εποχή, μέσα από αυτό το εικονόλεξο. Για πάμε να το διαβάσουμε παρέα να δούμε τι συμβαίνει το Χειμώνα…

 Τώρα που μάθαμε κάποιες πληροφορίες από τον Άκη, ήρθε η ώρα να δούμε και μερικές χαρακτηριστικές αλλαγές που φέρνει αυτή η εποχή στα ζώα, τους ανθρώπους και τα φυτά:

Όπως βλέπετε, όλα αλλάζουν, ακόμη και τα χρώματα που συναντάμε τριγύρω μας. Η εποχή αυτή φέρνει πολλές αλλαγές στους ανθρώπους, τα ζώα αλλά και τα φυτά…Όλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και για να προστατευτούν από το κρύο βρίσκουν διάφορους τρόπους.

Για τους ανθρώπους είναι πολύ σημαντικά τα μέσα θέρμανσης, εκτός από τα ζεστά ρούχα που φορούν. Τα μέσα θέρμανσης, λοιπόν, τους βοηθούν να ζεσταθούν και μερικά από αυτά τα βλέπουμε εδώ:

Ποιο από αυτά έχετε εσείς στο σπίτι σας παιδιά;;;

Τα ζώα, βέβαια, από την άλλη μεριά, προσπαθούν να καλυφθούν από το κρύο με τη γούνα τους, το λίπος τους ή τα φτερά τους! Δεν είναι σαν εμάς. Άλλα ζώα, μάλιστα, πέφτουν σε χειμερία νάρκη…Για τη χειμερία νάρκη θα μιλήσουμε όμως πιο αναλυτικά τις επόμενες μέρες.

Για την ώρα, πάμε να παίξουμε μερικά παιχνίδια και να λύσουμε μερικούς γρίφους για να γνωρίσουμε καλύτερα την εποχή αυτή. Καλή επιτυχία!!!!

1)

2)

3)

4)

5)

 

6) Παρουσίαση_Αινίγματα Χειμώνα

 

 

Δημοσιεύθηκε στην Γλώσσα, προτάσεις απασχόλησης. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση