Μέσω της ιστοσελίδας SaferInternet4Kids.gr οι μαθητές και μαθήτριές μας την Τετάρτη στις 8 Οκτωβρίου 2025 συμμετείχαν σε ένα διαδικτυακό σεμινάριο για το ασφαλές διαδίκτυο, πιο συγκεκριμένα, για την χρήση των προσωπικών δεδομένων.
Το σεμινάριο αυτό διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, το οποίο παρέχει ενημέρωση, βοήθεια και υποστήριξη στους μικρούς και μεγάλους χρήστες του διαδικτύου με διάφορες δράσεις.
Τo Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου ξεκίνησε την λειτουργία του τον Ιούλιο του 2016 υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ITE) και πιο συγκεκριμένα του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Είναι επίσημος εκπρόσωπος στην Ελλάδα των Πανευρωπαϊκών Οργανισμών INSAFE /INHOPE που χαράσσουν την ευρωπαϊκή στρατηγική για ένα ασφαλές και ποιοτικό διαδίκτυο καθώς και ο αναγνωρισμένος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο Expert Group on Saf-er Internet for Children της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


