Άγιος Βασίλης έρχεται…

Ο Άγιος Βασίλης ήρθε στο σχολείο μας  για να μοιράσει τα δώρα του. Σκόρπισε με την παρουσία του αγάπη, χαμόγελα, έδωσε ευχές και πάνω απ’ όλα έφερε μεγάλη χαρά στα παιδιά ! Χρόνια Πολλά Άγιε Βασίλη να είσαι πάντα καλά!

image0 4α

Ευχαριστούμε όλους τους γονείς για τη βοήθειά τους και τους ευχόμαστε μια Καλή, Δημιουργική Χρονιά, με υγεία!

 

 Συμμετοχή στο Χριστουγεννιάτικο bazaar του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Σπάρτης με απόλυτη επιτυχία το Χριστουγεννιάτικο bazaar  του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων μας Νηπιαγωγείου Αφυσσού-Κοκκινόρραχης και 9ου Δ.Σ. Σπάρτης, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, όσον αφορά το σχολείο μας,  ευχαρίστησε τις νηπιαγωγούς κ. Φλώρου Σοφία και κ. Λαμπαρδάκη Γεωργία για την πολύτιμη προσφορά τους σε κατασκευές καθώς και για την συμμετοχή τους στο bazaar, καθώς και όσους γονείς προσέφεραν όμορφες χριστουγεννιάτικες δημιουργίες και βοήθησαν στο να ολοκληρωθεί επιτυχώς το 1ο τους χριστουγεννιάτικο bazaar, σαν αποτέλεσμα ομαδικής και συλλογικής προσπάθειας.

IMG 1678 IMG 1681 IMG 1683

Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για “Το Χαμόγελο του Παιδιού”

       Συμμετοχή του νηπιαγωγείου μας σε συνεργασία με το “Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων” του σχολείου και το 9ο Δ.Σ. Σπάρτης στη συγκέντρωση τα Χριστούγεννα ειδών πρώτης ανάγκης για “Το Χαμόγελο του Παιδιού”. Ευχαριστούμε θερμά όλους όλους όσους συνέβαλαν και κυρίως τους γονείς/κηδεμόνες των νηπίων σ΄ αυτή την πράξη αγάπης και υποστήριξης του συγκεκριμένου οργανισμού.

IMG 2846α      IMG 1727 α

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ: 1ος Θεματικός κύκλος: ΕΥ ΖΗΝ   

Υποενότητα:  ΑΥΤΟΜΕΡΙΜΝΑ              Τίτλος: “ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ ΠΑΕΙ…”

Υλοποιήσαμε το πρόγραμμα “Το παπάκι Πάει…”  σε συνεργασία με τον Οργανισμό “Το Χαμόγελο του παιδιού” για την πρόληψη και την ενημέρωση αναφορικά με εξαφανίσεις παιδιών, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων και δεξιοτήτων των παιδιών στην περίπτωση που δε βρίσκονται κοντά στο άτομο που έχει την επιμέλειά τους.

Εισαγωγή: Το παπάκι έρχεται στο σχολείο και θέλει να πει την ιστορία του, πως έχασε τη μαμά του.

  1. Κατασκευάσαμε την κούκλα -βοηθό από ξύλινες κουτάλες και από υλικά που έφεραν τα παιδιά στο νηπιαγωγείο.

IMG 2824

2. Ο δρόμος για το σπίτι. Αφού τις ολοκληρώσαμε, περάσαμε στην αφήγηση της ιστορίας του Αλέξανδρου ενός παιδιού που χάνει τη μαμά του στη λαϊκή, τι συμβαίνει και πως τελικά τη βρίσκει, προκειμένου να κατανοήσουν τα νήπια βασικά μηνύματα σε περίπτωση που κάποιο παιδί αποχωριστεί κάποιο δικό του πρόσωπο. Συζήτηση πάνω στο παραμύθι και τις εικόνες.

IMG 2977Α

-Δημιουργία κύβων με εικόνες:   α. Ο κύβος με τους ήρωες   β’. Ο κύβος με τις αντιδράσεις   γ. Ο κύβος των συναισθημάτων.      Τα νήπια έριχναν τους 3 κύβους μία φορά και έχοντας σα βάση τα τρία στοιχεία που έφεραν έφτιαξαν την ιστορία τους.

IMG 2830

3. Το Παπάκι Πάει. Τα νήπια παρακολούθησαν στο κουκλοθέατρο με τη συνοδεία κατάλληλης μουσικής την ιστορία του Πάκου που έχασε τη μαμά του στο σούπερ μάρκετ.

IMG 1441Α IMG 1451α       IMG 1446α1

Τέλος, περάσαμε στην δραματοποίηση του παραμυθιού από τα παιδιά με τις κούκλες που κατασκευάσαμε, δίνοντας συμβουλές στον Πάκο και επαναλαμβάνοντας τα βασικά μηνύματα πρόληψης της εξαφάνισης.

IMG 1469       IMG 1457

Με πολύ κέφι έφτιαξαν και το δικό τους παπάκι.

IMG 2841

4. Τι θα έκανες Αν… Φτιάξαμε στην τάξη διάφορα σενάρια και τα νήπια τα δραματοποίησαν. Π.χ. Τι θα έκανες αν στην παιδική χαρά κατέβαινες από την κούνια και δεν έβλεπες τη μαμά σου; Απαντήσεις με βάση τα όσα έχουν μάθει.

5. Ας το μάθει και Η Μαμά με τον Μπαμπά. Τα νήπια πήραν στο σπίτι  τις ερωτήσεις του προγράμματος με τις απαντήσεις τους σε μορφή ποιήματος για να τις μάθουν και να εκπαιδεύσουν τους γονείς. Κατόπιν στο σχολείο γίνονται οι ερωτήσεις και οι κούκλες τους απαντούν.

-Φύλλο αξιολόγησης του προγράμματος από τα παιδιά.

IMG 2980