ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ 2019-20

Μια από τις καλοκαιρινές δραστηριότητες ήταν να στολίσουμε  τους  αναμνηστικούς φακέλους για τις εργασίες της χρονιάς.

Τα ίδια τα παιδιά  δούλεψαν με ευχαρίστηση  αφού θα καμάρωναν για τη δική τους προσπάθεια.

Στο εσωτερικό φύλλο του φακέλου τοποθέτησαν ένα κουβαδάκι και ένα φτυαράκι με τα ονόματα των συμμαθητών τους( συνηθίζω κάθε χρόνο με διάφορους τρόπους να βάζω στους φακέλους τους και τα ονόματα των συμμαθητών τους )

Η ιδέα για το θέμα της διακόσμησης : από το τραγούδι :τα καβουράκια ,αλώστε το ακούγαμε καθ όλη τη διάρκεια της εργασίας.

 

 

 

. 1 Χρωμάτισαν τους φακέλους με  μπλε τέμπερα ,αφήνοντας ένα κομμάτι για να οριοθετήσουμε τη στεριά.

.2  Έκοψαν κίτρινο κύκλο που τον ψαλίδισαν για ήλιο( κόλλησα τη φωτογραφία του παρουσιολογίου),ημικύκλια για το καρπούζι καραβάκι( έφτιαξαν τα σποράκια με μαύρο μαρκαδόρο),το πράσινο πανί με το κείμενο και τα στοιχεία του νηπιαγωγείου( το διπλώνουμε στη μέση).

.3 Συνέθεσαν το καβουράκι με τους κύκλους( σχέδιό από το pinterest) που είχα ετοιμάσει,συμπλήρωσαν πόδια και μάτια.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΠΑΤΡΟΝ ΕΔΩ:

    καραβι καρπουζι

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς συγκεντρώνουμε τις εργασίες σε έναν μεγάλο οικολογικό φάκελο που άλλοτε στολίζεται από τα παιδιά και άλλοτε από εμένα.

Όταν ο φάκελος διακοσμείται από εμένα,στην εσωτερική σελίδα του φακέλου  κολλάω μια εργασία των παιδιών στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα ονοματεπώνυμα όλων των συμμαθητών τους.

Στο μεγάλο πανί αναγράφονται τα ονόματα των νηπίων και στο μικρό πανί των προνηπίων.

Το φόντο είναι φτιαγμένο με νερομπογιές και με μαρκαδόρους συμπληρώνουν τα υπόλοιπα στοιχεία.

   ονοματεπωνυμα συμαθητων (ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΤΡΟΝ)

20190530_103431

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3ο νηπ/γείο Ελασσόνας 2014-15

Για τα προνήπια έφτιαξα τα δεινοσαυράκια(που είδα στο penterest . com), κρατούν έναν πάπυρο που γράφει λίγα λόγια για τη χρονιά που πέρασαν,όσα έζησαν και όσα έμαθαν.

20190531_121902

8ο νηπ/γείο Λάρισας 2019

Ο νεαρός ραλίστας είναι από πατρόν που μου έδωσε αγαπημένη συνάδερφος από την Αγιά.

20190531_124642

8ο νηπ. Λαρισας 2018-19

Για τα νήπια που αποφοίτησαν:

Και ο νεαρός “πτυχιούχος” (που είδα στο penterest . com) ,κράτα στα χέρια του τον πάπυρο με όσα έμαθε στο νηπιαγωγείο.

20190531_121939

8ο νηπ. Λαρισας 2018-19

8o νηπ/γείο Λάρισας

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΖΩΓΡΑΦΙΖΩ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

  OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΜΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ (ομαδικο κολαζ)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο ΒΥΘΟΣ ΤΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΘΕΜΑ(ομαδικό κολάζ)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

ΚΑΡΑΒΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΡΤΟΔΙΠΛΩΤΙΚΗ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΑΣ ΓΙΟΡΤΗ

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟ DVD ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA    OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Φτιάχνουμε ψάρια χωματίζοντας αριθμούς.

20190613_074920

8ο νηπ, Λάρισας2018-19

 

ΣΥΝΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 

Φτάνοντας στο τέλος της σχολικής χρονιάς ,στο 1ο νηπ. Ελασσόνας (2017),στολίσαμε το ταμπλό της τάξης μας γράφοντας :ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. βρήκαμε το γράμματα που χρειαζόμαστε παίζοντας ένα ψυχοκινητικό παιχνίδι.Τα παιδιά τελειώνοντας το παιχνίδι μπήκαν στη σειρά για να σχηματίσουν τις λέξεις.Το κάθε παιδί έκοψε το περίγραμμα του γράμματος που βρήκε κατά τη διαδικασία του κινητικού παιχνιδιού και το διακόσμησε με μικρά μοτίβα.τέλος τοποθετήσαμε τις λέξεις στον πίνακα και ενδιάμεσα στολίσαμε με καραβάκια  χαρτοκοπτικής.

         

5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος είδαμε  στο youtube :το βίντεο

Ο Bozzetto για τον πλανήτη που συνεχίζουμε να καταστρέφουμε!

https://www.youtube.com/watch?v=3zLfMblEALw

Προβληματιστήκαμε για τη συμπεριφορά μας σχετικά με το περιβάλλον μας και ΄πήραμε αποφάσεις για την από εδώ και πέρα συμπεριφορά μας.

Διαβάσαμε το ποίημα του Γ.Κρόκου :Συμφωνία με ένα δέντρο από το ανθολόγιο λογοτεχνικών κειμένων Α΄και Β δημοτικού

Ακούσαμε το τραγούδι

ΣΥΜΦΩΝΙΑ Μ’ ΕΝΑ ΔΕΝΤΡΟ – Ιωάννα & Βασίλης (κινούμενο σχέδιο)

https://www.youtube.com/watch?v=ZDwnp1OEHSU

Φτιάξαμε την παρακάτω  κατασκευή με ρολό χαρτί υγείας που βάψαμε καφέ,με χαρτί κάνσον για τη φυλλωσιά του δέντρου( στερεώσαμε τη φυλλωσιά σε δύο εγκοπές πάνω στο ρολό),και φωτοτυπία αγόρι ή κορίτσι που βρήκα στο pinterest.com. Πάνω στη φυλλωσιά κολλήσαμε το ποίημα που επεξεργαστήκαμε και το χρωματίσαμε με πράσινη ξυλομπογιά.