Συμμετοχή του μαθητή του Μουσικού Σχολείου Άρτας Φώτη Λιούκα στο Animegaron 2024

Με συμμετοχές από Ελλάδα, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία κ.α. ολοκληρώθηκε το Animegaron 2024, ο φετινός Διεθνής Διαγωνισμός Σύνθεσης για ταινία animation  του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Ο Διαγωνισμός, που έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, πραγματοποιήθηκε για έβδομη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της σειράς Γέφυρες, σε συνεργασία με το Animasyros Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων. Φέτος,  οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να γράψουν μουσική για την ταινία animation  μικρού μήκους «Καναρίνι» (2021) της Χρύσας Κοροβέση και του Μάριου Γαμπιεράκη, την πρώτη τους κινηματογραφική δημιουργία, η οποία απέσπασε το πρώτο βραβείο στο Ελληνικό Διαγωνιστικό Τμήμα του Animasyros Διεθνούς  Φεστιβάλ   Κινουμένων Σχεδίων 2022.

Κάθε χρόνο ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών  από την Ελλάδα και το εξωτερικό  καταδεικνύει το έντονο ενδιαφέρον των δημιουργών – νεότερων και όχι μόνο- για την κινηματογραφική μουσική και ακόμη περισσότερο για τις ταινίες animation, που αφήνουν ένα ευρύ πεδίο ελευθερίας, φαντασίας και συνθετικής δημιουργίας.

Από το σχολείο μας συμμετείχε ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου Φώτης Λιούκας, τη μουσική πρόταση του οποίου μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, ενσωματωμένη στην ταινία animation.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *