Επίσκεψη του 8ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας / Τρίτη 4 Μαΐου 2024

IMG 20240514 104637

Οι μαθητές/τριες της γ΄τάξης του 8ου Δημοτικού Σχολείου Άρτας επισκέφθηκαν την Τρίτη 4 Μαΐου 2024 το Μουσικό Σχολείο. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων «Στης Πικροδάφνης τον Ανθό… Δημοτικά τραγούδια του τόπου μας», που υλοποιεί η τάξη τους. Τους /τις φιλοξενούμενους/ες μαθητές/τριες υποδέχτηκε το Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής του σχολείου μας και πραγματοποίησαν μια κοινή πρόβα.

Αρχικά, ο υπεύθυνος του παραδοσιακού συνόλου Γιώργος Αγγέλης, μίλησε για τη σημασία της διάδοσης και της επιβίωσης των παραδοσιακών τραγουδιών στο πέρασμα του χρόνου και τους λόγους για τους οποίους υπάρχουν παραλλαγές στα λόγια, το ρυθμό και τα όργανα σε διάφορες περιοχές της χώρας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στη θεματολογία των παραδοσιακών τραγουδιών που σχετίζεται με την ζωή, το θάνατο, την αγάπη, τον πόνο και τη χαρά.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν τα μουσικά όργανα που απαρτίζουν το παραδοσιακό σύνολο του μουσικού σχολείου, εξήγησαν το ρόλο του καθενός και οι μαθητές/τριες απόλαυσαν τον ήχο τους. Στη συνέχεια, το παραδοσιακό σύνολο έπαιξε δύο τραγούδια της Ηπείρου «Στης πικροδάφνης τον ανθό και «Άσπρο τριαντάφυλλο κρατώ» και οι μαθητές/τριες του δημοτικού σχολείου χωρισμένοι σε δύο ομάδες τραγούδησαν. Η πρώτη ομάδα τραγούδησε τη βασική μελωδία ενώ η δεύτερη έκανε ισοκράτημα.

Ευχαριστούμε τη διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου και τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς για την επίσκεψη, καθώς και για την πρωτοβουλία της διάδρασης μικρών και μεγάλων μαθητών/τριων. Τέτοιες δράσεις ενισχύουν τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των σχολικών μονάδων.

Οι υπεύθυνοι του παραδοσιακού συνόλου

Αγγέλης Γιώργος

Λένης Ηλίας

Ρήγα Ράνια

IMG 20240514 104640

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *