Συναυλίες της Μπάντας του Μουσικού Σχολείου Άρτας τον Απρίλιο του 2024

Συναυλία Μπάντας 2024 final

Την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, η Μπάντα του Μουσικού Σχολείου Άρτας πραγματοποίησε συναυλία στην Αίθουσα Διώνη. Το πρόγραμμα περιελάμβανε  το σύνολο των έργων που διδάχθηκαν  οι μαθητές κατά τη φετινή σχολική χρονιά και που κάλυπτε ένα ευρύ φάσμα του ρεπερτορίου της μπάντας. Ξεκινώντας από το εμβατήριο και τις συνθέσεις για μπάντα, το σύνολο απέδωσε στη συνέχεια μεταγραφές από την κινηματογραφική, τη ροκ μέχρι και την παραδοσιακή μουσική.

Κοινή συναυλία Άρτα Πάτρα

Τρείς μέρες μετά, την Τετάρτη 17 Απριλίου, η Μπάντα ταξίδεψε στην Πάτρα, όπου και συνέπραξε με την αντίστοιχη ορχήστρα πνευστών του εκεί Μουσικού Σχολείου. Το πρόγραμμα της συνεργασίας των δύο συνόλων περιελάμβανε κοινή πρόβα το πρωί και ανοικτή συναυλία το βράδυ. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στον εμβληματικό χώρο του AchaiaClauss και τα δύο σύνολα απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Η εκδήλωση έκλεισε με την κοινή εμφάνιση των δύο συνόλων, η οποία περιελάμβανε πέντε μουσικά έργα και αποτέλεσε την κορύφωση της δράσης.

Την επόμενη μέρα οι μαθητές του συνόλου του Σχολείου μας περιηγήθηκαν σε αξιοθέατα της πόλης και επισκέφτηκαν το στούντιο ηχογραφήσεων NoiseBox, όπου ο υπεύθυνος , Σάκης Μπάστας, τους ξενάγησε στον χώρο και τους παρουσίασε διάφορες τεχνικές ηχογράφησης.

1

Στις δύο συναυλίες συμμετείχαν δεκαέξι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί: Βασιλική Σαραντάρη (φλάουτο), Γιώργος Μπουρδόπουλος (κλαρινέτο), Σάκης Μουχταρίδης (κοντραμπάσο σε αυτήν της Άρτας) και Χρήστος Μπαλαούρας (τούμπα σε  αυτήν της Πάτρας).  Τη διεύθυνση του συνόλου είχε ο Έκτορας Μερκούρης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *