«Ποῖα ᾄσματα μέλψω», μουσικό δρώμενο στο πλαίσιο της “Βυζαντινής Εβδομάδας 2024” του Δήμου Αρταίων / Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Ποία άσματα μέλψω 003 new me allages 2 002

Ο εκπαιδευτικός όμιλος του Μουσικού Σχολείου Άρτας, στο πλαίσιο της «Βυζαντινής Εβδομάδας» του Δήμου Αρταίων, θα παρουσιάσει την Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024, στις 8:30 το βράδυ, στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου, μικρό μουσικό δρώμενο με τίτλο: «ποῖα ᾄσματα μέλψω». Θα ακουστούν κείμενα από τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και τραγούδια εμπνευσμένα από τα πάθη του Χριστού. Θα χαρούμε να σας δούμε όλους και όλες!

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός

Παναγιώτης Γιαννούτσος

exofyllo 004 programma a 006 1 programma b allagi 006 1

Ο εκπαιδευτικός όμιλος του Μουσικού Σχολείου Άρτας, στο πλαίσιο της «Βυζαντινής Εβδομάδας 2024» του Δήμου Αρταίων, παρουσίασε την Μ. Τετάρτη 1 Μαΐου 2024 το βράδυ, στο προαύλιο του Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου, μικρό μουσικό δρώμενο με τίτλο: «ποῖα ᾄσματα μέλψω». Ακούστηκαν κείμενα από τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και τραγούδια εμπνευσμένα από τα πάθη του Χριστού.

IMG 2906

Ευχαριστούμε τον Δήμο Αρταίων για την στήριξη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης κ. Κώστα Χαρακλιά και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Χρήστο Παπανικολάου για την παρουσία και τον κ. Νίκο Αποστολόπουλο για την συνεργασία.

Το συγκεκριμένο μουσικό δρώμενο προλόγισε η απόφοιτος του σχολείου μας κα Σοφία Μητρογιώργου, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η οποία μας ανέφερε εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία για τον μοναδικής αξίας Βυζαντινό Ναό του Αγίου Βασιλείου, καθώς και για τη πολύ σημαντική «Σχολή Μανωλάκη» που λειτούργησε στον συγκεκριμένο χώρο από το 1662 μέχρι και 1821.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος του Μουσικού Σχολείου Άρτας εύχεται σε όλους και όλες καλή Ανάσταση!

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός

Παναγιώτης Γιαννούτσος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *