Επίσκεψη του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης – 21 Μαρτίου 2023

Στις 21 του Μαρτίου του 2023 είχαμε την χαρά να φιλοξενήσουμε στο σχολείο μας το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή μας σε πολυήμερη εκδρομή. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Λυκείου από τη Σπάρτη επισκέφτηκαν το σχολείο μας, γνωρίστηκαν με τους μαθητές και τις μαθήτριές μας και παρουσίασαν μέρος του υλικού που είχαν ετοιμάσει στα μουσικά σύνολα ελεύθερης έκφρασης, συμπράττοντας με μουσικά σύνολα του δικού μας σχολείου, σε έναν πολύ ενδιαφέροντα μουσικό διάλογο. Τα σύνολα που έπαιξαν από το Μουσικό Σχολείο της Σπάρτης ήταν το σύνολο μουσικής ροκ και σύγχρονης Ελληνικής μουσικής με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον Στέφανο Νταούλα και Γιώργο Μπλέτσα. Τα παιδιά συνόδευε επίσης ο συνάδελφος Ηλίας Ρεντίφης. Από το Μουσικό Σχολείο Άρτας παρουσιάστηκαν κάποια από τα σύνολα ελεύθερης έκφρασης του Λυκείου και συγκεκριμένα το σύνολο φωνητικής μουσικής με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την Αναστασία Σταύρου, το σύνολο μουσικής ροκ με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον  Χρήστο Μπαλαούρα, τον Γιώργο Χαρίτο και τον  Γιώργο Αγγέλη και το σύνολο Ανατολικής μουσικής με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον  Αβραάμ Παπαϊωάννου, τον Αχιλλέα Τίγκα και τον  Ηλία Ψαλλίδα. Τέλος πολύ σημαντική ήταν η συμβολή του συναδέλφου Ανδρέα Σκιαδά στη οργάνωση και την ηχητική κάλυψη της συνάντησης.

IMG 4948

 Η μουσική σύμπραξη των δύο σχολείων είχε πολύ μεγάλο εκπαιδευτικό ενδιαφέρον και απέδειξε για άλλη μια φορά ότι τα μουσικά σχολεία της χώρας αποτελούν ένα εκπαιδευτικό δίκτυο με πάρα πολλά κοινά χαρακτηριστικά, του οποίου οι συμπράξεις μπορούν να φέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα στις επιμέρους εκπαιδευτικές κοινότητες.

Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τις μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης για την επίσκεψη και για την πολύ όμορφη μουσική σύμπραξη.

 

Η σχολική κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *