Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων – “Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων” – 5 έως 8 Μαΐου 2022

IMG 2840

Από τις 5 έως τις 8  Μαΐου μια ομάδα από 81 μαθήτριες και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας συμμετείχαν στο Φεστιβάλ  “Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων “. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε βιωματικά εργαστήρια με τον Σωκράτη Σινόπουλο, τον Μάνο Αχαλινωτόπουλο, τον Γιώργο Κοντραφούρη, τον Βαγγέλη Καρίπη, τη Λίνα Τόνια και την Κατερίνα Ασημίδου καθώς επίσης και στις πρόβες της χορωδίας με διευθύντρια την κυρία Εριφύλη Δαμιανού και της ορχήστρας με μαέστρο τον κύριο Νίκο Κυπουργό. Παράλληλα με τα παραπάνω, παρουσιάστηκαν τα μουσικά σύνολα των συμμετεχόντων σχολείων σε συναυλίες ανοιχτές στο κοινό. Οι μαθητές και μαθήτριες, έλαβαν νέα μουσικά ερεθίσματα και απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

Πιο συγκεκριμένα, στις 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης με τον Παντελή Θαλασσινό,  που μας ταξίδεψε με τα τραγούδια του. Στις 6 Μαΐου μετά τις πρωινές παρουσιάσεις των μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων,  Άμφισσας, Λιβαδειάς και Ρουμανίας, ακολούθησε το Μουσικό Σχολείο Άρτας με το μουσικό σύνολο “Για την Ελλάδα”, το οποίο απέδωσε έργα έντεχνων Ελλήνων δημιουργών, με την ομώνυμη θεματική. Υπεύθυνοι καθηγητές του συνόλου ήταν οι: Παναγιώτης Κατσικλής, Ηλίας Λένης, Γιώργος Χαρίτος και Νίκη Καντέρη. Ολοκληρώνοντας τη σειρά των τραγουδιών, το σύνολο “Μίκης Θεοδωράκης” με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τη Θάλεια Δημοθεοδώρου, Σίλα Τσιάβου, Νίκη Καντέρη, Κωνσταντίνα Τσουκαλά, Δήμητρα Μιμίκου και τον Βασίλη Σιλιόγκα έδωσε μια ξεχωριστή πινελιά στην παρουσία του σχολείου μας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έγινε η εκτέλεση των προκριθέντων έργων και η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 1ου Πανελλήνιου «Μαθητικού Διαγωνισμού Σύνθεσης Μουσικών Σχολείων» στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, με τον μαθητή του σχολείου μας Νίκο Καράτσαλο να καταλαμβάνει την 2η θέση.

Τέλος, στις 7 Μαΐου παρουσιάστηκε μια μεγάλη αποχαιρετιστήρια συναυλία με την σύμπραξη της μαθητικής ορχήστρας και χορωδίας των συμμετεχόντων Μουσικών Σχολείων υπό τη διεύθυνση του κ. Νίκου Κυπουργού. Στη συνέχεια, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν στα βιωματικά εργαστήρια, παρουσίασαν μαζί με τους υπεύθυνους διδάσκοντες τα μουσικά σύνολα που γεννήθηκαν από την συνεργασία τους. Το βράδυ έκλεισε με το αποχαιρετιστήριο πάρτυ στο οποίο παρευρέθηκαν όλα τα συμμετέχοντα Μουσικά Σχολεία και η μπάντα «Manitarock» γέμισε τη νύχτα με μουσικές από κάθε τόπο της ελληνικής παράδοσης σε ένα “πάντρεμα” με τη σύγχρονη μουσική. Στις 8 Μαΐου το σχολείο μας αναχώρησε από την Ξάνθη αποκομίζοντας συμμετοχικές μουσικές εμπειρίες και αξέχαστα βιώματα από το ταξίδι. Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές για την πολύτιμη στήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής μας.

Οι εκπαιδευτικοί:

Δημοθεοδώρου Θάλεια

Δημοπούλου Τζωρτζίνα

Καντέρη Νίκη

Κατσικλής Παναγιώτης

Κούνας Σπήλιος

Λένης Ηλίας

Μιμίκου Δήμητρα

Σιλιόγκας Βασίλης

Σταύρου Αναστασία

Τσιάβου Σίλα

Τσουκαλά Κωνσταντίνα

Για το παρόν κείμενο συνεργάστηκαν και οι μαθήτριες: Μάγκυ Κάσιου και Κατερίνα Μάκη

Εδώ μπορείτε να δείτε το βίντεο από τη συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στο φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων της Ξάνθης 2022

Δείτε εδώ την τελική συναυλία του φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων “Ξάνθη, Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων 2022” σε διεύθυνση του Νίκου Κυπουργού (Σάββατο 7 Μαΐου 2022):

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *