8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο Μουσικό Σχολείο Άρτας – 24-9-21

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού,  καθώς και της 8ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, ο σύλλογος διδασκόντων καθηγητών και οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Άρτας σχεδίασαν και υλοποίησαν δραστηριότητες με στόχο την προώθηση της δημιουργικότητας μέσω του αθλητισμού, την προαγωγή της υγείας και της ευεξίας, την ενθάρρυνση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και της ανάπτυξης κοινωνικών δεξιοτήτων.Το κοινό σύνθημα της ημέρας για το έτος 2021 ήταν «Το Σχολείο σε Κίνηση: Αθλούμαστε δημιουργικά». 

Συγκεκριμένα υλοποιήθηκαν οι παρακάτω δραστηριότητες:

  1. Ποδηλατοδρομία με αφετηρία την πόλη της Άρτας, τερματισμό στο Μουσικό Σχολείο στη Φιλοθέη και επιστροφή στην πόλη της Άρτας.
  2. Τουρνουά σκακιού με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών.
  3. Αγώνες πετοσφαίρισης και καλαθοσφαίρισης  μεταξύ ομάδων του σχολείου με στόχο την ανάδειξη της ευγενούς άμιλλας μεταξύ των συμμετεχόντων.
  4. Φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου στο στάδιο της Φιλοθέης.
  5. Πεζοπορία στην περιοχή της Φιλοθέης.
  6. Αγώνες μπάντμιντον .
  7. Δημιουργία αφισών, όπου αποτυπώθηκαν τα μηνύματα των μαθητών για την ημέρα.

Χωρίς το άγχος της νίκης ή της πρωτιάς τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστήθηκαν την ημέρα και συμμετείχαν ενεργά.

Ευχαριστούμε τη Διεύθυνση Τροχαίας Άρτας, για τη βοήθειά της στην ασφαλή διεξαγωγή της ποδηλατοδρομίας. Επίσης, το  Σκακιστικό Σύλλογο Άρτας και το Επιμελητήριο Άρτας που μας διέθεσαν τις σκακιέρες, και τον προπονητή σκακιού Μάνο Ναθαναήλ από το Σκακιστικό Σύλλογο Κέρκυρας για τη συμβολή του στη διαδικτυακή κλήρωση των αγώνων.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τους καθηγητές του Μουσικού σχολείου Άρτας για τη συμμετοχή, τη συνεργασία, το ομαδικό πνεύμα και τη ζωντάνια τους.

Δείτε εδώ βίντεο των δράσεων:

Ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Art TV για τις δράσεις του Μουσικού Σχολείου Άρτας για την 8η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Το ρεπορτάζ προέρχεται από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού που μεταδόθηκε στις 24-9-2021.

Ένα ακόμα video από τη ημέρα σχολικού αθλητισμού στο Μουσικό Σχολείο Άρτας … με τη ματιά της Κατερίνας!

Λήψη – επεξεργασία video: Κατερίνα Ζήση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *