Δράση του Μουσικού Σχολείου Άρτας με αφορμή την 14η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (15 – 22 Μαρτίου 2021)

Για 14η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, που διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς». Την εβδομάδα αυτή, 15 με 22 Μαρτίου,  συσπειρώνονται φορείς και δυνάμεις της χώρας μας για την προώθηση κρίσιμων ζητημάτων κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται δράσεις ενημερωτικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας-θεσμού, είναι να ενημερώσει, να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει, μικρούς και μεγάλους, αποσκοπώντας στην πρόληψη και τη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων, που αποτελούν μία παγκόσμια μάστιγα και τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας.

Με την αφορμή  αυτή οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Άρτας διοργανώνουν τη δράση Selfie for Safety”, στην οποία καλούνται να ανεβάσουν μια φωτογραφία με θέμα την οδική ασφάλεια. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι το Μουσικό Σχολείο Άρτας με εκπροσώπους τους μικρότερους/ες μαθητές και μαθήτριές του, ετοιμάζει παράλληλα τη συμμετοχή του στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας για την Οδική Ασφάλεια με θέμα «Οδική Ασφάλεια Κοινή Ευθύνη», που διοργανώνει και συντονίζει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», συμμετέχοντας στη διεθνή καμπάνια This is my street – Ο δικός μου δρόμος”.

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, το Μουσικό Σχολείο Άρτας σχεδιάζει να διοργανώσει σειρά δράσεων με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων των μελών της σχολικής μας κοινότητας καθώς και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί

Ρένα Γκιοσά

Παναγιώτης Γιαννούτσος

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *