Ποιά είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του MOODLE που μπορεί να εγκατασταθεί στο χώρο φιλοξενίας του ΠΣΔ [11-11-2012]

Τελευταία, δέχομαι πολλά ερωτήματα για το ποια είναι η πιο πρόσφατη έκδοση MOODLE που μπορεί να εγκατασταθεί στο χώρο φιλοξενίας που παρέχεται στους εκπαιδευτικούς από το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ).

Αυτή τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο (11/11/2012), το ΠΣΔ έχει εγκατεστημένες στον web server του τις παρακάτω εκδόσεις:

  • PHP: 5.2.12
  • MySQL: 5.5.20

Σύμφωνα με τις παραπάνω προδιαγραφές, η πιο πρόσφατη σταθερή έκδοση του MOODLE που μπορεί να εγκατασταθεί στο ΠΣΔ είναι η MOODLE 2.0.10.

Για το πως να εγκαταστήσετε το MOODLE, κάντε κλικ εδώ

Καλή εγκατάσταση!

Σχετικά με Νίκος Π. Μιχαηλίδης

Ηλεκτρονικός Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών
E-learning & Web 2.0 expert
MSc Τεχνολογίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση
Υποψήφιος Διδάκτορας, Τμήμα Πληροφορικής, ΑΠΘ


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: Moodle 2.0, Οδηγοί - Tutorials. Ετικέτες: , , . Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.

4 Responses to Ποιά είναι η πιο πρόσφατη έκδοση του MOODLE που μπορεί να εγκατασταθεί στο χώρο φιλοξενίας του ΠΣΔ [11-11-2012]

  1. Ο/Η Φίλιππος Δελής λέει:

    Γεια σας και συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία στις πλατφόρμες ηλεκτρονικής μάθησης. Θα ήθελα να διατυπώσω μια ερώτηση τεχνικής φύσης: Έχω εγκαταστήσει το mahara και έχω δώσει όνομα βάσης. Για να εγκαταστήσω και το moodle , πρέπει να δημιουργήσω νέα βάση δεδομένων; Ποιο όνομα θα έχει; Η πρώτη (_db1) είναι κρατημένη για δυναμική ιστοσελίδα, η δεύτερη (-db2) για το mahara. Το moodle πρέπει να πάρει άλλη τιμή βάσης δεδομένων; Σας ευχαριστώ πολύ!

    • Φίλιππε σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

      Καταρχήν να σε ενημερώσω ότι χρησιμοποιώντας μια Βάση Δεδομένων μπορείς να εγκαταστήσεις όσες δυναμικές πλατφόρμες και εργαλεία θέλεις. Για παράδειγμα μπορείς να έχεις το Moodle, το Mahara και ένα Joomla. Κάθε ένα από αυτά βάζει ένα πρόθεμα (prefix) μπροστά από κάθε πίνακα του στην Βάση σου και έτσι διαφοροποιείται από τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις.

      Παρόλα αυτά το παραπάνω ΔΕΝ θεωρείται καλή πρακτική και για αυτό καλό είναι να έχεις μια Β.Δ. για κάθε δυναμική πλατφόρμα σου. Μέσα από το περιβάλλον διαχείρισης του MySCH στο ΠΣΔ, μπορείς να δημιουργήσεις και να διαχειριστείς όσες Βάσεις Δεδομένων θέλεις. Έτσι μπορείς να κάνεις ακόμα μια (_db3) και σε αυτήν θα εγκαταστήσεις το MOODLE.

      Εκτός από το όνομα της Βάσης Δεδομένων όλα τα υπόλοιπα στοιχεία παραμένουν τα ίδια.

      Ελπίζω να βοήθησα και να σου έλυσα την απορία.

      Ευχαριστώ.
      Νίκος Μιχαηλίδης

  2. Ο/Η Φίλιππος Δελής λέει:

    Ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση! Ελπίζω να τα καταφέρω να ανεβάσω το moodle! Με εκτίμηση
    Φ.Δ.

Τα σχόλια έχουν κλείσει.