Ενημέρωση για την εφαρμογή του υποχρεωτικού μέτρου του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης (δωρεάν αυτοδιαγνωστικός έλεγχος) από τον covid 19.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

«Βιοηθική και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση»

Ακολουθείτε το σύνδεσμο για τη συμπλήρωση της φόρμας ερωτηματολογίου:

https://forms.gle/8Uc7nzAoi2fD39qVA

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Νέο Ευρωπαϊκό Μαζικό Ανοιχτό Διαδικτυακό Μάθημα MOOC για να αποκτήσετε δωρεάν Πιστοποίηση Δεξιοτήτων στην Αναλυτική Εκπαιδευτικών Δεδομένων

Τον τελευταίο χρόνο, η «επείγουσα» εξ αποστάσεως εκπαίδευση, σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης λόγω της παγκόσμιας πανδημίας Covid-19, έχει γίνει η νέα πραγματικότητα για τη σχολική εκπαίδευση σε όλο τον κόσμο. Αυτή η άνευ προηγουμένου κρίση έφερε στο προσκήνιο την ανάγκη για την αξιοποίηση των Εκπαιδευτικών Δεδομένων που παράγονται κατά τη διάρκεια της ψηφιακής διδασκαλίας και της μάθησης για την καλύτερη υποστήριξη όλων των μαθητών. Ταυτόχρονα, εγείρονται προκλήσεις όπως ηθικά ζητήματα και επιπτώσεις, ιδίως όσον αφορά την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια των δεδομένων και την ενημερωμένη συγκατάθεση των εμπλεκόμενων μερών που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης μέσω διαφανών και σαφώς καθορισμένων ηθικών διαδικασιών και πρακτικών.

Ένα νέο Ευρωπαϊκό Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (MOOC) με αντικείμενο την Αναλυτική Εκπαιδευτικών Δεδομένων (Educational Data Literacy) και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί για την υποστήριξη της διδασκαλίας ψηφιακών μαθημάτων και μαθημάτων που εφαρμόζουν την Αντεστραμμένη Διδασκαλία, προσφέρεται δωρεάν από την 1η Μαρτίου.

To Learn to Analyze: Educational Data and Improve your Blended and Online Teaching MOOC υποστηρίζει την ανάπτυξη βασικών και προχωρημένων δεξιοτήτων στην Αναλυτική Εκπαιδευτικών Δεδομένων. Απευθύνεται σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, εκπαιδευτικούς που χρησιμοποιούν το μοντέλο της ανεστραμμένης τάξης (τόσο κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID19 αλλά και μετά), καθώς και φοιτητές (προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς).

Το Learn2Analyse MOOC συνδυάζει την εκμάθηση της απαραίτητης θεωρίας για τη συλλογή, την ανάλυση, την ερμηνεία και τη χρήση εκπαιδευτικών δεδομένων (συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων που σχετίζονται με την ηθική και την ιδιωτικότητα) με την πρακτική εξάσκηση μέσω της εφαρμογής της αναλυτικής εκπαιδευτικών δεδομένων σε διαφορετικές πλατφόρμες ψηφιακής διδασκαλίας με έμφαση στο Moodle. Η νέα έκδοση ενσωματώνει:

  • στοιχεία παιχνιδοποίησης που ενισχύουν την ενεργή εμπλοκή σε πολλαπλές αυθεντικές δραστηριότητες,
  • αυτοαξιολογούμενες εργασίες που βασίζονται σε πραγματικά σενάρια για να προσφέρουν βαθύτερη κατανόηση του πεδίου των εκπαιδευτικών δεδομένων, και
  • ένα αναβαθμισμένο μηχανισμό αξιολόγησης που οδηγεί σε δύο επίπεδα Πιστοποίησης Δεξιοτήτων στην Αναλυτική Εκπαιδευτικών Δεδομένων. Το Επίπεδο Α απαιτεί να έχετε αναπτύξει βασικές δεξιότητες στην Αναλυτική Εκπαιδευτικών Δεδομένων και το Επίπεδο Β απαιτεί εφαρμογή προχωρημένων δεξιοτήτων που αξιολογείται μέσω πρακτικών εργασιών βάσει προσομοιωμένων σεναρίων εφαρμογής.

Το Learn2Analyze MOOC είναι ήδη ανοιχτό για εγγραφές στην πλατφόρμα Learn2Analyze MOOC. Το Learn2Analyze MOOC ξεκινά την 1η Μαρτίου και θα διαρκέσει 9 εβδομάδες, παρέχοντας δωρεάν την Πιστοποίηση του Learn2Analyse στην Αναλυτική Εκπαιδευτικών Δεδομένων (Certification of Achievement in Educational Data Literacy), δύο διαφορετικών επιπέδων.

Το Learn2Analyze είναι Ευρωπαϊκό Έργο που υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παραγωγή της παρούσας έκδοσης δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών, και η Επιτροπή δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Εγγραφείτε σήμερα στο MOOC

Learn to Analyze Educational Data and Improve your Blended and Online Teaching

και αποκτήστε δωρεάν

Πιστοποίηση Δεξιοτήτων στην Αναλυτική Εκπαιδευτικών Δεδομένων

Επιπέδου A: βασικές δεξιότητες στην Αναλυτική Εκπαιδευτικών Δεδομένων

Επιπέδου Β: προχωρημένες δεξιότητες στην Αναλυτική Εκπαιδευτικών Δεδομένων

Δημοσιεύθηκε στη Moodle 2.0, Γενικά, Επιμορφώσεις, Καθηγητές, Μαθήματα Εξοικείωσης, Σεμινάρια | Ετικέτες: , , , | Σχολιάστε

Οι πολλαπλοί τύποι νοημοσύνης μου

Η θεωρία των ΠΤΝ (Frames of Mind) διατυπώθηκε από τον Howard Gardner το 1983. Σύμφωνα με αυτή, κάθε άνθρωπος διαθέτει (τουλάχιστον) οκτώ τύπους νοημοσύνης, ορισμένους σε υψηλότερο και άλλους σε χαμηλότερο βαθμό.

Από Pierrette Boudreau (CSRDN) και Ginette Grenier (CSA), 2003.

Μετάφραση και προσαρμογή από Ιωάννα Ντίνου

  • Το «τεστ» των Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης έχει σκοπό να μας βοηθήσει στην αυτογνωσία και να μας παρακινήσει να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε. Δεν μας βάζει «ετικέτες».
  • Κάθε άτομο διαθέτει όλους τους τύπους νοημοσύνης, κάποιους από τους οποίους σε υψηλότερο βαθμό.
  • Μπορείς να αναπτύξεις περισσότερο την κάθε νοημοσύνη ξεχωριστά.

 

Τεστ Πολλαπλών Τύπων Νοημοσύνης

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Ετικέτες: | Σχολιάστε

Περιγραφή

Ενότητα 7
Kείμενο 7 [Ένα ξεχωριστό κορίτσι…]
Τις τελευταίες ημέρες της παραμονής μου, εμφανίστηκε στο μπαρ ένα ξεχωριστό κορίτσι, που πραγματικά με τράβηξε στο δρόμο του. Κατέβαινε απ’ το λεωφορείο τελευταία και ερχόταν στο μπαρ με παράξενο λικνισμό. Σαν να ήταν λιγάκι κουτσή, αλλά δεν ήταν. Ψηλή, λεπτοφυής, με πυκνά σκουροκάστανα μαλλιά, κουρεμένα μοντέρνα, αγορίστικα. Ήταν πιο πολύ νόστιμη παρά όμορφη, με μια υπερήφανη λύπη. Έπιανα τον εαυτό μου, τ’ απομεσήμερα στο σπίτι, να σκέφτεται το πρόσωπό της. Είχε μεγάλα μάτια, μουντά πράσινα, λιγάκι εξόφθαλμα. Κατέβαιναν τα ματόκλαδα παρακάτω απ’ το κανονικό. Σαν να μισοκοιμόταν. Αντιθέτως, τα τόξα των φρυδιών της ήταν ζωηρά, καλογραμμένα. Πάντως, της πήγαινε πολύ το καλοκαίρι.
εικόνες
Διάβασε το κείμενο
Παρατήρησε τις εικόνες και γράψε το δικό σου κείμενο

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά | Σχολιάστε

Learn2Analyze MOOC – Learn to Analyze Educational Data and Improve your Blended and Online Teaching

Σας ενδιαφέρει να αναπτύξετε τις ικανότητές σας στην Αναλυτική Εκπαιδευτικών Δεδομένων (Educational Data Literacy) με εργαλεία όπως το Moodle και πως μπορεί να αξιοποιηθεί για την υποστήριξη της διδασκαλίας ψηφιακών μαθημάτων και μαθημάτων που εφαρμόζουν την Αντεστραμμένη Διδασκαλία;

Εγγραφείτε σήμερα στο MOOC Learn to Analyze Educational Data and Improve your Blended and Online Teaching και αποκτήστε δωρεάν Πιστοποίηση Δεξιοτήτων στην Αναλυτική Εκπαιδευτικών Δεδομένων 

μέχρι το τέλος του χρόνου.

Το Learn2Analyze είναι Ευρωπαϊκό Έργο που υλοποιείται με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην παραγωγή της παρούσας έκδοσης δεν συνιστά αποδοχή του περιεχομένου, το οποίο αντικατοπτρίζει αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών, και η Επιτροπή δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε χρήση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν.

Δημοσιεύθηκε στη Γενικά, Επιμορφώσεις, Καθηγητές, Σεμινάρια | Ετικέτες: , , | Σχολιάστε