Μικροί Ανακυκλωτές σε δράση

Πρόγραμμα περιβαλ/κής εκπ/σης – 2o Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου, 2015-2016

Διακοπή ενημέρωσης ιστολογίου

Ιούν 201621

stopΜε την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων του περιβαλλοντικού προγράμματος διακόπτεται στο εξής η ενημέρωση του παρόντος ιστολογίου.

Επισημαίνουμε πως το παρόν ιστολόγιο δημιουργήθηκε αποκλειστικά και μόνο για την προβολή των δραστηριοτήτων του συγκεκριμένου προγράμματος που υλοποιήθηκε κατά το σχολικό έτος 20015-16 από τους μαθητές των Γ & Ε τάξεων του σχολείου με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών κ. Αντωνιάδη Νίτσας και Αρβανίτη Νίκου.

Στο εξής ο χώρος αυτός θα παραμείνει ενεργός, πλην όμως χωρίς ανανέωση του περιεχομένου του, ως αποτύπωση των δραστηριοτήτων του εν λόγω προγράμματος.

Το σύνολο των δραστηριοτήτων του σχολείου θα δημοσιεύονται όπως πάντα στο σχολικό μας ιστολόγιο https://blogs.sch.gr/2dimalive/

από κάτω από: Ενημέρωση | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διακοπή ενημέρωσης ιστολογίου    

Έκθεση αξιολόγησης του προγράμματος

Ιούν 201615

tn_apomeinariaΜε τη λήξη του σχολικού έτους ολοκληρώθηκαν και οι δραστηριότητες του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης “Τα απομεινάρια ενός σχολείου: Μικροί Ανακυκλωτές σε δράση”. Φυσικά οι περιβαλλοντικές δράσεις του σχολείου θα συνεχιστούν και την ερχόμενη σχολική χρονιά, μέσα από τα σχέδια σχολικών δραστηριοτήτων που θα υλοποιηθούν.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του προγράμματος οι μαθητές: Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Ενημέρωση | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Έκθεση αξιολόγησης του προγράμματος    

Εικαστικές παρεμβάσεις

Ιούν 201614

foto2Την τελευταία ημέρα των μαθημάτων, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ τάξης μαζί με τη δασκάλα τους προχώρησαν σε εικαστικές παρεμβάσεις για να βελτιώσουν την αισθητική σε ορισμένες γωνιές του σχολείου μας. Αυτή αποτελούσε και την τελευταία δραστηριότητα που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Δραστηριότητες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εικαστικές παρεμβάσεις    

Οι Μικροί Ανακυκλωτές στέλνουν μήνυμα…

Ιούν 20166

P1000064Σήμερα οι μαθητές της Γ τάξης με τη δασκάλα τους πήραν τις αφίσες που έφτιαξαν και βγήκαν στην πόλη μας για να διαδώσουν το μήνυμά τους. Φόρεσαν τα καπέλα που φτιάξαμε για την προώθηση των δράσεων και του μηνύματος του προγράμματος και βγήκαν στο δρόμου. Κατά την περιήγησή τους  στην πόλη πέρασαν από το Δημαρχείο, το 1ο Δημοτικό Σχολείο, το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών και από πολλά καταστήματα και τον πεζόδρομο της πόλης, όπου τοποθέτησαν τις αφίσες του προγράμματος. Ήταν η δική τους συμβολή στο «δημόσιο λόγο» που αρθρώνεται για τα απορρίμματα στην πόλη μας. Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Δραστηριότητες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Οι Μικροί Ανακυκλωτές στέλνουν μήνυμα…    

Ανακύκλωση τηγανελαίων- Ε τάξη

Ιούν 20162

tn_SAM_2932Οι μαθητές του Ε1 τμήματος ασχολήθηκαν με την ανακύκλωση τηγανελαίου. Αρχικά αναζητήσαμε πληροφοριακό υλικό για τα τηγανέλαια και διαβάσαμε για τους συνήθεις τρόπους διάθεσής τους και τα προβλήματα που προκύπτουν. Στη συνέχεια, βρήκαμε υλικό που παρουσίαζε εναλλακτικούς τρόπους αξιοποίησής τους, με κυρίαρχο την παραγωγή βιοντίζελ. Ειδικά στο θέμα της παραγωγής βιοκαυσίμων κάναμε μια ξεχωριστή αναφορά, επισημαίνοντας το παράδοξο να υπάρχουν κάτοικοι χωρών που στερούνται επαρκούς τροφής την ίδια στιγμή που καλλιεργούνται φυτά για την παραγωγή βιοκαυσίμων. Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Δραστηριότητες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ανακύκλωση τηγανελαίων- Ε τάξη    

Διαμορφώνοντας το σχολικό κήπο

Ιούν 20161

SAM_3774Οι μαθητές του Ε2 τμήματος ανέλαβαν να φυτέψουν λουλούδια στο σχολικό μας κήπο. Αφού καθάρισαν την επιφάνεια του εδάφους από τα ξερόχορτα, αγόρια και κορίτσια σε δυο ομάδες έσκαψαν το χώμα και φύτεψαν λουλούδια. Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Δραστηριότητες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διαμορφώνοντας το σχολικό κήπο    

Επίσκεψη στο Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού

Μάι 201627

tn_SAM_3748Πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η προγραμματισμένη εκπαιδευτική επίσκεψη των Γ & Ε τάξεων στο Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού και στην Εθνική Γλυπτοθήκη. Φτάνοντας στο οικολογικό πάρκο οι μαθητές ενημερώθηκαν για τη σημασία της ανακύκλωσης και της ορθής χρήσης των φυσικών πόρων. Στη συνέχεια συμμετείχαν σε παιγνιώδεις δραστηριότητες στον εξωτερικό χώρο του πάρκου και επιβιβάστηκαν στο τραινάκι της ανακύκλωσης. Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Δραστηριότητες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επίσκεψη στο Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού    

Ενημερωτικό σημείωμα για τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική επίσκεψη της 27-05-2016 στο Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού

Μάι 201626

schoolbusΏρα προσέλευσης: 07.20

Ώρα αναχώρησης: 07.30. Η ώρα θα τηρηθεί απαρέγκλιτα για να μην εκτραπεί ο προγραμματισμός των δραστηριοτήτων.

Εκτιμώμενη ώρα επιστροφής: 16.00-16.15

Αν την ημέρα της επίσκεψης κάποιος μαθητής είναι ασθενής και δεν μπορεί να συμμετάσχει, παρακαλούνται οι γονείς να επικοινωνήσουν πριν την ώρα της αναχώρησης με το σχολείο και να ενημερώσουν για την απουσία του.

Για την εκτέλεση μιας δραστηριότητας με το «τραινάκι της ανακύκλωσης» στο Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού οι μαθητές θα χρειαστεί να έχουν μαζί τους ένα αντικείμενο από ανακυκλώσιμο υλικό (π.χ. χαρτί, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο ή μπαταρία).   Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Δραστηριότητες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ενημερωτικό σημείωμα για τους συμμετέχοντες στην εκπαιδευτική επίσκεψη της 27-05-2016 στο Οικολογικό Πάρκο Ψυχικού    

Ο τόπος μας

Μάι 201620

ergo2Κατά τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, οι μαθητές της Γ τάξης είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με άλλα σχολεία. Επρόκειτο για το Δημοτικό  Σχολείο Περιστερώνα της Κύπρου και το  2ο Δημοτικό  Σχολείο Πόλεως Καλύμνου. Κατά τη επικοινωνία τους οι μαθητές παρουσίασαν τον τόπο μας μέσα από ένα μικρό βίντεο και ένα φυλλάδιο και αντάλλαξαν έργα από ανακυκλώσιμα υλικά.  Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Δραστηριότητες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο τόπος μας    

Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης

Μάι 201618

schoolbusΣτο πλαίσιο των προγραμματισμένων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για τις οποίες σας έχουμε ήδη ενημερώσει, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016 θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών των Γ & Ε τάξεων στο:

Διαβάστε όλο το άρθρο »

από κάτω από: Δραστηριότητες | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Προγραμματισμός εκπαιδευτικής επίσκεψης    
« Παλιότερα άρθρα

Ημερολόγιο δημοσιεύσεων

Σεπτέμβριος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

Translation-traduction-Übersetzung-përkthimΑλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων