2. Ας δούμε μια δια δραστική παρουσίαση για τις ημέρες αυτές και εξασκηθείτε με τις δραστηριότητες που έχει ετοιμάσει η συνάδελφος εκπαιδευτικός Ελένη Τσιαμούρτα.
5. Ντύστε τη γατούλα. Στην εφαρμογή αυτή επιλέγετε να ντύσετε τη γάτα επιλέγοντας μαλλιά, πρόσωπο, χείλη, ρούχα και διάφορα αξεσουάρ.
6.Τώρα ήρθε η ώρα να διαλέξετε στολή για το αποκριάτικο πάρτι. Επιλέξτε στολή και στη συνέχεια σύρτε τα ρούχα και τα αξεσουάρ στα παιδάκια.(από την εκπαιδευτικό Ναταλία Γεωργιτζίκη)
Ευχαριστούμε πολύ το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου για την διοργάνωση της εκδήλωσης για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2022 (SaferInterneDay2022).
Είχαμε τη χαρά να συμμετάσχουμε με τους μαθητές της Ε΄και της ΣΤ΄ Τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Πάργας στην εκδήλωση αυτή στην οποία συμμετείχαν 250 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές έπαιξαν με τα μέλη του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ένα παιχνίδι γρίφων (ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ) και απεύθυναν στα παιδιά με βάση της θεματολογίας των γρίφων συμβουλές για ασφαλή πλοήγηση. Τέλος δόθηκε έπαινος συμμετοχής στους μαθητές.
Ανυπομονούμε και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2023!!!
Επιπλέον διαθέσιμο υλικό για την ασφάλεια στο διαδίκτυο:
NETIQUETTE-ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΛΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Τί είναι το Netiquette;
Είναι ο Κώδικας Δεοντολογικής Συμπεριφοράς στο διαδίκτυο. Ο όρος Netiquetteπροέρχεται από τη σύνθεση των λέξεων Network (διαδίκτυο) και Etiquette (εθιμοτυπικοί κανόνες συμπεριφοράς) και έχει την έννοια του κώδικα αποδεκτής κοινωνικής συμπεριφοράς. Η διαδικτυακή κοινότητα, όπως και όλες οι κοινωνίες, δε θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς κάποιους κανόνες καλής ή, αλλιώς, σωστής συμπεριφοράς. Οι κανόνες δε βασίζονται σε νόμους, είναι όμως πολύ σημαντικοί για να λειτουργεί επαρκώς η επικοινωνία των χρηστών του διαδικτύου.
Υπάρχουν γενικοί και οι ειδικοί κανόνες καλής συμπεριφοράς μέσα στο διαδίκτυο και αναφέρονται κυρίως στην επικοινωνία μέσω email ή αναρτήσεις σε forumκαι ιστολόγια (blog), εφόσον αυτά είναι τα κατ’ εξοχήν μέσα ασύγχρονης επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών. Βεβαίως, υπάρχουν πλέον και κανόνες για τη σύγχρονη επικοινωνία μας σε τηλεδιασκέψεις και chat. Στηρίζονται στα εξής χαρακτηριστικά της διαδικτυακής επικοινωνίας:
1. Στο διαδίκτυο έχουμε σχετική ανωνυμία και απόσταση.
Δεν γνωρίζουμε με ασφάλεια και πάντα τον συνομιλητή μας κυρίως όταν αναρτούμε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ιστoλόγια (blog), είτε σε forum.
2. Πολλές φορές δε γνωρίζουμε τους ανθρώπους των οποίων παρακολουθούμε τις αναρτήσεις ή ακόμα και επικοινωνούμε ή την ψυχική τους κατάσταση.
3. Δε μπορούμε να δούμε ή να ακούσουμε τις αντιδράσεις του άλλου σε αυτά που γράφουμε ή λέμε.
Με τη δια ζώσης επικοινωνία εισπράττουμε πληροφορίες με όλες τις αισθήσεις μας. Αυτό δεν ισχύει στην ασύγχρονη επικοινωνία και περιορίζεται αρκετά στη σύγχρονη.
Ο χρυσός κανόνας του Netiquette είναι Θυμόμαστε τον Άνθρωπο!
Γενικός σκοπός του σεναρίου είναι να γνωρίσουν οι μαθητές το υλικό ενός υπολογιστικού συστήματος (κεντρική μονάδα και βασικές περιφερειακές συσκευές).
Οι μαθητές ζωγραφίζουν αλλά και μέσα από τις διαδραστικές εφαρμογές διερευνούν και γνωρίζουν τα μέρη ενός υπολογιστικού συστήματος και τη χρησιμότητα των συσκευών του υπολογιστή.
Στη συνέχεια θα ξεχωρίσουν τις περιφερειακές μονάδες σε εισόδου και εξόδου. Όλες οι δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στον υπολογιστή γίνονται ομαδοσυνεργατικά.
Ας ξεκινήσουμε κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: Υλικό Υπολογιστή
Ας δούμε και τα παρακάτω βίντεο:
Για περισσότερη εξάσκηση ας συμπληρώσουμε τα διαδραστικά φύλλα δραστηριοτήτων. Στο τέλος πατάμε το κουμπί FINISH(ΤΕΛΟΣ) και μετά επιλέγουμε το CHECK MY ANSWERS (ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ) και μας δίνεται η βαθμολογία μας.
Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο είναι μια υπηρεσία του διαδικτύου με την οποία μπορώ να στείλω και να λάβω ηλεκτρονικά γράμματα τα οποία μπορεί να περιέχουν και αρχεία όπως φωτογραφίες, μουσική, ταινίες, αρχεία και άλλα.
Το Crossword Labs είναι ένα “Web 2.0” εργαλείο δημιουργίας σταυρόλεξων. Είναι ιδιαίτερα απλό στη χρήση του, δεν απαιτεί δημιουργία λογαριασμού και το κυριότερο υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα.
Για ποιο λόγο να το χρησιμοποιήσουμε στην εκπαιδευτική διαδικασία; Μπορούμε με τη βοήθειά του να δημιουργήσουμε σταυρόλεξα για την εμπέδωση της γνώσης . Μπορούν οι μαθητές να δημιουργήσουν ένα σταυρόλεξο αντλώντας στοιχεία από το μάθημα της ιστορίας ή της Γεωγραφίας και να τα δώσουν προς συμπλήρωση στους συμμαθητές τους. Αυτή η διαδικασία είναι ιδιαίτερα δημιουργική !!!! Πώς δημιουργούμε σταυρόλεξα;
πληκτρολογήστε τον τίτλο που θέλετε να δώσετε στο σταυρόλεξο και προσθέστε τις λέξεις ως εξής:
1) γράφετε τη λέξη
2) αφήνετε κενό
3) γράφετε την περιγραφή της λέξης
4) πατάτε enter για να γράψετε την επόμενη λέξη
Στην συνέχεια επιλέγετε save&finish και το σταυρόλεξο είναι έτοιμο.
Επιλέγοντας “edit” μπορείτε να επεξεργαστείτε περαιτέρω το σταυρόλεξό σας, ” Στη συνέχεια μπορείτε να το κατεβάσετε στον υπολογιστή της σε μορφή αρχείου “pdf” ή “word” κάνοντας κλικ στις αντίστοιχες επιλογές, να το εκτυπώσετε ή να μοιραστείτε το λινκ για “online” συμπλήρωσή του.
Tην Τρίτη 8/02/2022 γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2022.
Διαδικτυακό «κυνήγι θησαυρού» διοργανώνει το Ελληνικό κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του ΙΤΕ για τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (SID) 2022. Στην εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 8/2/2022 και ώρα 9:45-11:00 θα συμμετέχουν οι μαθητές της ΣΤ’ Τάξης του 2ου Δημοτικού σχολείου Πάργας με την εκπαιδευτικό τους κ.Γεροκώστα Θεοδώρα και η Ε΄ Τάξη του Δημοτικού σχολείου Μεσοποτάμου με επικεφαλή την εκπαιδευτικό τους κ. Ζήση Χριστίνα. Μέλη του Κέντρου θα ενημερώσουν τους μαθητές για τις βασικές αρχές ψηφιακής ασφάλειας μέσα από ένα παιχνίδι δραστηριοτήτων και γρίφων. Στο τέλος θα δοθεί έπαινος στους μαθητές.
Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε τη σελίδα, θα υποθέσουμε πως είστε ικανοποιημένοι με αυτό.ΕντάξειΔιαβάστε περισσότεραΜη αποδοχή