ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

14 Νοέμβριος 2011  Με ετικέτα ,

Θυμάστε την κουβέντα που είχαμε κάνει για ένα email που είχα λάβει από μια μαθήτριά μου σχετικά με ένα επικίνδυνο ιό, “το χειρότερο ιό που έχει ποτέ ανακοινώσει το CNN και έχει καταταχθεί από τη Microsoft ως ο πιο καταστροφικός ιός που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα!;

Θυμάστε που σας διάβασα το περιεχόμενο του μηνύματος και σας είπα ότι από το ύφος του και κάποια άλλα στοιχεία -όπως το γεγονός ότι μας καλεί: “Στείλτε λοιπόν αυτό το μήνυμα σε όλους. Είναι επείγον και ο ιός κυκλοφορεί ήδη.” -, φαίνεται ότι μπορεί να είναι απάτη;

Ένα απλό τηλεφώνημα στο πρώτο όνομα το οποίο αναφέρεται στο μήνυμα επιβεβαίωσε τις υποψίες μου. Η κυρία Τασία Τσ… η οποία απάντησε στο ακουστικό δεν έχει καμία σχέση με το περιεχόμενο του email.

Θυμηθείτε, λοιπόν: Δεν προωθούμε emails των οποίων το περιεχόμενο μας είναι παράξενο και ύποπτο, ακόμα κι όταν προέρχονται από κάποιον που γνωρίζουμε.

Τι μπορεί να συμβεί αν το κάνουμε;

  • να στείλουμε κι εμείς ένα spam μήνυμα ενοχλητικό για αυτούς που το παραλαμβάνουν
  • να εξαπλώσουμε και σε άλλους κάποιο ‘μολυσμένο’ με ιό αρχείο
  • να δώσουμε τα στοιχεία (διευθύνσεις email) των γνωστών μας σε κάποιον που έχει όφελος να τα ‘ψαρέψει’ – συγκεντρώσει (π.χ. για την προώθηση διαφημιστικού υλικού)

Μην ξεχνάτε ποτέ τους 5 κανόνες SMART – ΑντιΔράστε ΑΜΕΣΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση