Ασφάλεια προσωπικών δεδομένων και στα κινητά τηλέφωνα!

9 Δεκέμβριος 2011  Με ετικέτα

Θυμάστε το σενάριο για καταπληκτικές προσφορές που μπορεί να συναντήσουμε στο Internet και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν. Το ίδιο ισχύει και για τα κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση την εφημερίδα Ελευθεροτυπία,

“Αν λάβετε στο κινητό σας τηλέφωνο γραπτό μήνυμα που σας ενημερώνει πως κερδίσατε 2.000.000 λίρες (“YOUR MOBILE NUMBER HAS WON 2.000.000 POUNDS IN THE BLACKBERRY UK MOBILE PROMO, FOR CLAIMS SEND EMAIL, YOUR NAME, MOBILE NO & COUNTRY TO blackberryyou@europe.com”), μη χαρείτε και σε καμία περίπτωση μην απαντήσετε.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή όλων, καθώς το συγκεκριμένο μήνυμα, που ολοένα και περισσότεροι πολίτες λαμβάνουν στα κινητά τους, είναι παραπλανητικό και έχει σκοπό τη συλλογή των προσωπικών δεδομένων των πολιτών για εξαπάτηση. Το μήνυμα καταφθάνει στα κινητά γραμμένο στα αγγλικά και έχει αποσταλεί από κινητό τηλέφωνο του εξωτερικού. Οι παραλήπτες του μηνύματος καλούνται – αν το επιθυμούν – να ενημερώσουν τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.”

Κι επειδή εσείς είστε μάλλον μικροί για κινητά :), μην ξεχάσετε να ενημερώσετε τους δικούς σας. Γιατί, όπως λέει και το σλόγκαν της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2012, “Ας ανακαλύψουμε ανακαλύψουμε τον ψηφιακό κόσμο μαζί, με ασφάλεια”!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση