2η Άσκηση Σεισμικής Ετοιμότητας

1713083536495Η 2η Άσκηση Σεισμικής Ετοιμότητας πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη στο τέλος της 5ης διδακτικής ώρας στο Γενικό Λύκειο Σερβίων. Το σενάριο περιλάμβανε την εκδήλωση σεισμικής δόνησης σε διδακτική ώρα που οι μαθητές και οι μαθήτριες βρίσκονται σε αίθουσες των ομάδων προσανατολισμού και όχι στα τμήματά τους της γενικής παιδείας. Επίσης δεν ήταν εκ των προτέρων γνωστό ότι πρόκειται για άσκηση, όπως την προηγούμενη φορά.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες συνοδεία των εκπαιδευτικών, πρώτα προφυλάχθηκαν μέσα στις αίθουσες και στα εργαστήρια και μετά εκκένωσαν το κτίριο με ηρεμία. Συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο, όπου έγινε καταμέτρηση και ακολούθως πήγαν στο σημείο καταφυγής.

Η εν λόγω άσκηση ήταν μια καλή ευκαιρία να εξασκηθεί η μαθητική κοινότητα στις ενέργειες που πρέπει να γίνουν σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα επιτεύχθηκε και ο στόχος της άσκησης που ήταν η έγκαιρη και ασφαλή εκκένωση του κτιρίου σε περίπτωση σεισμού ή άλλης έκτακτης ανάγκης καθώς και η καταγραφή παρατηρήσεων που θα βελτιώσουν το σχέδιο Πολιτικής Προστασίας του Σχολείου.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykservi/2024/04/09/2i-askisi-seismikis-etoimotitas/

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση