Γενικό Λύκειο Κόνιτσας

Το Επίσημο Ιστολόγιο του Σχολείου

Πρόγραμμα «Let it flow»

P1014956 2

Το Γενικό Λύκειο Κόνιτσας, εκπροσωπούμενο από την Α΄ και τη Β΄ Λυκείου, συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Let it Flow!», το οποίο υλοποίησε το Μεσογειακό Ινστιτούτο για τη Φύση και τον Άνθρωπο, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας (ΚΠΕ), στο πλαίσιο του έργου “Best be it”, της Ευρωπαϊκής Πράσινης Ζώνης. Υπεύθυνοι καθηγητές ήταν ο κος Πέτρος Σταμάτης, κλάδου ΠΕ03, Μαθηματικός και η κα Άννα Παπαρούπα-Ντόβα, κλάδου ΠΕ02, Φιλόλογος.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η περιβαλλοντική εκπαίδευση και η ανάπτυξη ικανοτήτων και αντίληψης από τους μαθητές. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετείχαν παρακολούθησαν παρουσίαση από την κυρία Θεοδώρα Λαναρά (υπεύθυνη   MedINA) με θέμα: «Η Λεκάνη Απορροής του Αώου και η Ευρωπαϊκή Πράσινη Ζώνη» που πραγματοποιήθηκε στις 15/3/2024. Ακολούθησε η εκπαιδευτική επίσκεψη στην περιοχή του Αμάραντου Κόνιτσας στις 4/4/2024 και το παιχνίδι ρόλων στις 17/4/2024, σύμφωνα με το πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο ΚΠΕ Κόνιτσας. Τόσο η εκπαιδευτική επίσκεψη όσο και το παιχνίδι ρόλων ωφέλησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε πολλαπλά επίπεδα. Το παιχνίδι ρόλων έφερε τους μαθητές στη θέση των τοπικών φορέων δίνοντάς τους την δυνατότητα να αναπτύξουν επιχειρηματολογία και να σεβαστούν την άποψη των υπολοίπων τεκμηριώνοντας τις απόψεις τους.

Συγχαίρουμε τους/τις μαθητές/τριες για την συμμετοχή τους και τους υπεύθυνους καθηγητές για την πρωτοβουλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια

Ιστορικό

Kατηγορίες

Σαν σήμερα

17/12/1913: Υπογράφεται από τις Μεγάλες Δυνάμεις το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας που καθορίζει τα σύνορα της Βορείου Ηπείρου.
Σύμφωνα με αυτό, παραχωρούνταν στην Αλβανία η Χειμάρρα, οι ʼγιοι Σαράντα, το Δέλβινο, το Τεπελένι, το Αργυρόκαστρο, η Κορυτσά και άλλες ελληνικές πόλεις.

Δεκέμβριος 2025
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Αριστερή καμπανούλα Δεξιά καμπανούλα

Σαν σήμερα

17/12/1913: Υπογράφεται από τις Μεγάλες Δυνάμεις το πρωτόκολλο της Φλωρεντίας που καθορίζει τα σύνορα της Βορείου Ηπείρου.
Σύμφωνα με αυτό, παραχωρούνταν στην Αλβανία η Χειμάρρα, οι ʼγιοι Σαράντα, το Δέλβινο, το Τεπελένι, το Αργυρόκαστρο, η Κορυτσά και άλλες ελληνικές πόλεις.

Σκακιστική άσκηση



Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων