ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΓΕ.Λ. ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Δελτίο Τύπου
Γενικό Λύκειο Κόνιτσας: Εκπαιδευτική Εκδρομή Β’ και Γ’ τάξεων στην Κύπρο
Το Γενικό Λύκειο Κόνιτσας πραγματοποίησε με επιτυχία, μια αξέχαστη εκπαιδευτική εκδρομή στην Κύπρο, που διήρκεσε από τις 4 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2024.
Οι μαθητές/τριες και οι συνοδοί καθηγητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στην ιστορία, τον πολιτισμό και τη σύγχρονη πραγματικότητα της μαρτυρικής Κύπρου, μέσα από επισκέψεις σε αρχαιολογικούς και θρησκευτικούς χώρους, μνημεία, καθώς και σε σχολείο της νήσου.
Η αποστολή ξεκίνησε την Τετάρτη 04-12-2024 στις 04:00 π.μ. από την Κόνιτσα, με προορισμό το Αεροδρόμιο Μακεδονία. Η ώρα αναχώρησης της πτήσης μας ήταν στις 10:15 π.μ. Μετά από πτήση πάνω από το Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα και τη Μεσόγειο αφιχθήκαμε στις 12:15 στο Αεροδρόμιο της Πάφου, όπου μας περίμενε το τουριστικό λεωφορείο και η ξεναγός. Η πρώτη μας επίσκεψη έγινε στο Αρχαιολογικό Πάρκο της Κάτω Πάφου, το οποίο έχει ενταχθεί στον κατάλογο της UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Στο Πάρκο θαυμάσαμε τα περίφημα ψηφιδωτά, τα οποία κοσμούσαν τα δάπεδα πολυτελών κατοικιών. Τα ψηφιδωτά, τα οποία ανακαλύφθηκαν τυχαία τη δεκαετία του 1960, απεικονίζουν σκηνές από την ελληνική μυθολογία, καθημερινές δραστηριότητες και θρησκευτικές τελετές και παρέχουν πολύτιμες πληροφορίες για την καθημερινή ζωή και τις πεποιθήσεις των ανθρώπων που έζησαν στην περιοχή.
Πάφος, “Ο Λαβύρινθος”, Ψηφιδωτό.
Ψηφιδωτά Πάφου
Μετά την επίσκεψη στο πάρκο, ακολούθησε μια σύντομη περιήγηση στο λιμάνι της Πάφου και, στη συνέχεια, μεταβήκαμε στη Λεμεσό, όπου και θα διανυκτερεύαμε. Στη Λεμεσό είχαμε την ευκαιρία να γευματίσουμε και να περιηγηθούμε στην πόλη, προτού δύσει ο ήλιος. Περιπλανηθήκαμε στα γραφικά σοκάκια της παλαιάς πόλης, θαυμάσαμε το μεσαιωνικό κάστρο της Λεμεσού, χτισμένο το 12ο αιώνα από τους Λουζινιανούς. Σύμφωνα με την παράδοση, στο κάστρο της Λεμεσού, ο Ριχάρδος ο Λεοντόκαρδος παντρεύτηκε τη Βερεγγάρια της Ναβάρρας, το 1191 και την έστεψε Βασίλισσα της Αγγλίας. Το κάστρο έχει χρησιμοποιηθεί ως φρούριο, φυλακή, και μουσείο. Στην περιήγησή μας στην παλαιά πόλη επισκεφτήκαμε το ναό της Αγίας Νάπας και στη συνέχεια, κατευθυνθήκαμε προς το μώλο, από όπου είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Η ημέρα μας ολοκληρώθηκε με την άφιξή μας στο ξενοδοχείο Park Beach Hotel όπου καταλύσαμε, μετά από ένα σύντομο δείπνο.
Πάφος, Λιμάνι
Πάφος. Μια καλή παρέα!
Η επόμενη ημέρα, Πέμπτη 05-12-2024 ξεκίνησε στις 08:30. Μετά το πρωινό, αναχωρήσαμε για το ορεινό σύμπλεγμα Τρόοδος. Στη διαδρομή περάσαμε από την περιοχή Πλάτρες, εκεί όπου “τ΄αηδόνια δεν σ’αφήνουνε να κοιμηθείς” κατά τον Νομπελίστα ποιητή μας Γ. Σέφερη. Σε υψόμετρο 1720 μέτρων, στην πλατεία Τροόδους, επισκεφτήκαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Τροόδους. Στην αίθουσα προβολών, παρακολουθήσαμε ένα φιλμ διάρκειας 10 λεπτών, στο οποίο δόθηκαν πληροφορίες για τη δημιουργία της Κύπρου, τη γεωλογία, την υδρολογία, τη χλωρίδα και την πανίδα του Πάρκου. Στην αίθουσα εκθεμάτων, οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν διάφορα εκθέματα που έχουν σχέση με το περιβάλλον, τους διάφορους οικότοπους, ταριχευμένα ζώα και πουλιά, γεωλογική μακέτα, απολιθώματα, συλλογή πεταλούδων, δείγματα ξύλων, φωτογραφίες από το πάρκο και μια τομή κορμού, ηλικίας 400 χρόνων, μάρτυρας σημαντικών ιστορικών γεγονότων της νήσου.
Αίθουσα Περιβαλλοντικού Κέντρου “Τροόδους”
Συλλογή πεταλούδων
Μελετώντας τα εκθέματα του Περιβαλλοντικού Κέντρου “Τροόδους”
Στο Περιβαλλοντικό Κέντρο “Τροόδους”. Μπροστά στη μακέτα του βουνού.
Στον εσωτερικό χώρο του Περιβαλλοντικού Κέντρου “Τροόδους”
Περιβαλλοντικό Κέντρο “Τροόδους”. Στον αύλειο χώρο
Βουνό Τρόοδος
Τρόοδος! Φύση!
Η ανάβαση στο βουνό Τρόοδος συνεχίστηκε μέχρι το υψόμετρο των 2000 περίπου μέτρων, ενώ στη συνέχεια, η πορεία μας έγινε κατηφορική. Η επόμενη στάση ήταν στα 1450 μέτρα, όπου βρίσκεται η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή του Κύκκου και βορειοδυτικά της Μονής, το σημείο το οποίο αποκαλείται “Θρονί της Παναγίας”. Ένα επιβλητικό άγαλμα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’ κοσμεί την περιοχή, αποτελώντας σημείο αναφοράς, ενώ στον περίβολο της Μονής, βρίσκεται και ο τάφος του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ. Η αποστολή μας προσκύνησε στο “Θρονί της Παναγίας”, θαύμασε το ψηφιδωτά που κοσμούν το δρόμο που οδηγεί στον τάφο του Αρχιεπισκόπου, ατένισε τη θέα προς το βουνό Τρόοδος και τα “κατεχόμενα” και παρακολούθησε την αλλαγή της φρουράς του στρατιώτη που στέκει ακίνητος δίπλα στον τάφο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’ και 1ου Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στην τοποθεσία “Θρονί”, σύμφωνα με την παράδοση, οι μοναχοί της Μονής Κύκκου, σε περιόδους ανομβρίας, μεταφέρουν την εικόνα της Παναγίας και την τοποθετούν σε θρόνο, κάνοντας δέηση να βρέξει.
Τάφος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’
Άγαλμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου του Γ’
“Θρονί” της Παναγίας
Τρόοδος, “Θρονί” της Παναγίας
Στη συνέχεια, η αποστολή μας επισκέφθηκε τη Μονή του Κύκκου, η οποία ιδρύθηκε στο τέλος του 11ου αιώνα από τον βυζαντινό Αυτοκράτορα Αλέξιο Κομνηνό. Στη Μονή φυλάσσεται η εικόνα της Παναγίας, έργο του Αποστόλου Λουκά. Η εικόνα είναι καλυμμένη με αργυρή και επίχρυση πλάκα και το πρόσωπο της Παναγίας είναι σκεπασμένο και ποτέ δεν αποκαλύπτεται, είτε γιατί έτσι το θέλησε ο αυτοκράτορας Αλέξιος, είτε για να εμπνέει περισσότερο σεβασμό. Οι τοιχογραφίες που κοσμούν τους εσωτερικούς τοίχους της μονής εξιστορούν την άφιξη της εικόνας στην Κύπρο και άλλα θαυμαστά γεγονότα.
Ιερά Μονή του Κύκκου
Ιερά Μονή του Κύκκου. Παρακολουθώντας την ξενάγηση.
Τοιχογραφία με θέμα το ιστορικό της Μονής.
Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή του Κύκκου. Στον αύλειο χώρο της Μονής.
Ο επόμενος σταθμός της αποστολής ήταν σε εμπορικό κέντρο της Λεμεσού και, στη συνέχεια, στο ξενοδοχείο όπου διανυκτερεύσαμε.
Το κορυφαίο γεγονός της 3ης ημέρας, Παρασκευής 06-12-2024, ήταν η επίσκεψη της αποστολής στο Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου το οποίο, τον Φεβρουάριο του 2023, επισκέφτηκε την Κόνιτσα και το σχολείο μας, με σκοπό να συμμετάσχει στον εορτασμό της Απελευθέρωσης της πόλης μας. Το σχολείο μας, κατόπιν της ανταλλαγής επισκέψεων και της συνδιοργάνωσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων eTwinning, βρίσκεται σε διαδικασία αδελφοποίησης με το Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, το οποίο έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία. Η φιλοξενία στο σχολείο ήταν θερμή, εγκάρδια, γενναιόδωρη, αυθεντική! Ο Διευθυντής του σχολείου κος Κωνσταντίνος Γαλιούνας και η Βοηθός Διευθυντή Α’ κα Ελένη Πετάση, μας υποδέχτηκαν στο σχολείο, όπου αρχικά, ξεναγηθήκαμε στο Πάρκο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένα χώρο με γλυπτά – κάθε γλυπτό και μία ιστορία, κάθε γλυπτό και μία κραυγή για τα αυτονόητα – συναντήσαμε από κοντά την εκπαιδευτικό Αγγλικών κα Αγάθη Σκαπούλη και μαθητές και μαθήτριες με τους/τις οποίες είχαμε συνεργαστεί σε διαδικτυακές συναντήσεις, στο πλαίσιο του έργου eTwinning “Learn it. Embrace it. Communicate it”. Στο σχολείο, μας περίμενε για να μας τιμήσει και η αφυπηρετήσασα τέως Διευθύντρια κα Μαρία Θεοφάνους, Διευθύντρια του σχολείου κατά το έτος επίσκεψης του σχολείου στην Κόνιτσα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων κος Γεώργιος Σταύρου με μέλη του Συνδέσμου Γονέων και η αντιδήμαρχος Κουρίου κα Αλέκα Στυλιανού. Οι μαθητές/τριες των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν, να ανταλλάξουν εντυπώσεις, να γνωριστούν από κοντά, να αντιληφθούν ότι οι αποστάσεις εκδημενίζονται όταν οι άνθρωποι συναντώνται και διαπιστώνουν ότι έχουν τόσα κοινά. Η παραμονή μας στο σχολείο, πρωταρχικός στόχος της εκπαιδευτικής μας εκδρομής, περιλάμβανε την παρακολούθηση της εκδήλωσης που είχαν οργανώσει οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με υπεύθυνες τις φιλολόγους κα Δέσποινα Διογένους και κα Άντρια Λάμπρου, την καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κα Γιάννα Ιωάννου και τη μουσικό κα Σοφία Καραπατάκη, με αφορμή τα 50 χρόνια από την Τουρκική εισβολή. Σε μία κατάμεστη αίθουσα-θέατρο, με μαθητές/τριες που τραγούδησαν, απήγγειλαν, χόρεψαν και τίμησαν την μαρτυρική νήσο τους γιατί “δεν ξεχνούν”, αισθανθήκαμε ότι η Κύπρος και η Κόνιτσα, παρότι γεωγραφικά απομακρυσμένες, είναι τόποι με κοινές αξίες, κοινά ιδανικά και κοινούς αγώνες. Η ομάδα μας, συμμετείχε στην εκδήλωση με μία σύντομη παρουσίαση παραδοσιακών χορών της περιοχής και της Καππαδοκίας. Μετά την ανταλλαγή συμβολικών δώρων και αναμνηστικών, αποχωρήσαμε από το σχολείο. Αν και επιθυμία όλων ήταν η παραμονή μας στο σχολείο να έχει μεγαλύτερη διάρκεια, ωστόσο, ήταν αρκετή για να αναπτυχθούν φιλίες και να δημιουργηθούν δεσμοί ζωής.
Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά-Πάρκο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Μαθητές και εκπαιδευτικοί στο Πάρκο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου
Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, Πάρκο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την Τουρκική Εισβολή.
Από την εκδήλωση με αφορμή τα 50 χρόνια από την Τουρκική Εισβολή.
Περιφερειακό Λύκειο Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου. Από την εκδήλωση με αφορμή τα 5ο χρόνια από την τουρκική εισβολή.
Λεμεσός, Εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την Τουρκική Εισβολή. Συμμετοχή της χορευτικής ομάδας του σχολείου μας στην εκδήλωση.
Η επόμενη συνάντηση ήταν με τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο, ο οποίος μας φιλοξένησε στην Αρχιεπισκοπή, μας πρόσφερε κέρασμα και δώρα, αλλά κυρίως τον χρόνο του και τον λόγο του. Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με μια φωτογραφία μπροστά στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Με τον Μητροπολίτη Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιο
Μετά την επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή, επόμενος σταθμός ήταν η πόλη της Λάρνακας, όπου επισκεφτήκαμε την Αγγελόχτιστη, εκκλησία την οποία, κατά την παράδοση, έχτισαν άγγελοι και συνθέτουν τέσσερις εκκλησίες διαφορετικών χρονικών περιόδων η κάθε μία. Στην Αγγελόχτιση θαυμάσαμε τα περίφημα ψηφιδωτά, εφάμιλλα των ψηφιδωτών της Ραβένας. Στη συνέχεια, επισκεφτήκαμε την εκκλησία του Αγίου Λαζάρου και τον τάφο του. Η περιήγησή μας στη Λάρνακα ολοκληρώθηκε με μια βόλτα στην περιοχή “Φοινικούδες” και μία αναμνηστική φωτογραφία με φόντο τη φουρτουνιασμένη Μεσόγειο.
Λάρνακα, Εκκλησία Αγίου Λαζάρου
Λάρνακα, Τάφος Αγίου Λαζάρου
Λάρνακα, Εκκλησία Αγίου Λαζάρου
Λάρνακα. Φοινικούδες.
Λάρνακα.
Λάρνακα, περιοχή “Φοινικούδες”
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, Διευθυντής, τέως Διευθύντρια του Περιφερειακού Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων μας προσέφεραν γεύμα σε χώρο εστίασης στη Λεμεσό, όπου απολαύσαμε το χορό, το τραγούδι και την καλή παρέα φίλων και συναδέλφων.
Εκπαιδευτικοί και Μαθητές του Περιφερειακού Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου Λεμεσού και του Γενικού Λυκείου Κόνιτσας
Η 4η ημέρα, Σάββατο 07-12-2024, ήταν αφιερωμένη στη Λευκωσία. Η αποστολή μας, επισκέφτηκε αρχικά τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, με τα αναρίθμητα μνήματα των πεσόντων Ηρώων κατά την τουρκική εισβολή. Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον Εθνικό Ύμνο.
Τύμβος της Μακεδονίτισσας. Νεκροταφείο. Μνημείο!
Τύμβος της Μακεδονίτισσας
Ομοίωμα του ελληνικού αεροσκάφους που απογειώθηκε από την Κρήτη αλλά κατέπευσε από τα πυρά, την τραγική νύχτα της εισβολής.
Τύμβος Μακεδονίτισσας. Σιωπή!
Ο επόμενος σταθμός ήταν τα “Φυλακισμένα Μνήματα”, ένας χώρος ο οποίος αποτελεί ιερό μνημείο της κυπριακής ιστορίας. Τα |”Φυλακισμένα Μνήματα” βρίσκονται εντός των Κεντρικών Φυλακών Λευκωσίας και αποτελούν τον τελευταίο τόπο ανάπαυσης για 13 ήρωες του απελευθερωτικού αγώνα της Κύπρου. Εδώ, οι Βρετανοί αποφάσισαν να θάψουν τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ, ανάμεσά τους τον Ευαγόρα Παλληκαρίδη και τον Γρηγόρη Αυξεντίου, στην προσπάθειά τους να σωπάσουν τις φωνές τους. Ωστόσο, τα “Φυλακισμένα Μνήματα” έγιναν φάρος ελπίδας και αντίστασης, ένα τόπος προσκυνήματος για όλους όσους πιστεύουν στην ελευθερία και την αξιοπρέπεια.
“Τα Φυλακισμένα Μνήματα”
Τελώντας Τρισάγιο στα “Φυλακισμένα Μνήματα”
Ξενάγηση στα “Φυλακισμένα Μνήματα”
Κελιά.
Η αγχόνη.
Η αγχόνη. Φρίκη.
Φυλακισμένα Μνήματα για τους Ελεύθερους!
Φόρος τιμής!
Τελευταίος σταθμός της ημέρας ήταν η Λευκωσία. Η περιήγησή μας στη Λευκωσία, κατά μήκος της Πράσινης Γραμμής, ήταν ένα ταξίδι στον πυρήνα της ιστορίας και των διαιρέσεων του νησιού. Καθώς περπατούσαμε κατά μήκος αυτής της ορατής ουλής που χωρίζει την πόλη στα δύο, αισθανόμασταν έντονα το βάρος του παρελθόντος και του πόνου αυτού του τόπου. Η ημέρα μας ολοκληρώθηκε με μια βόλτα στην οδό Λήδρας, όπου τα καταστήματα και τα καφέ δημιουργούν μια αίσθηση κανονικότητας, ωστόσο, οι τοίχοι, τα φυλάκια και οι αδιέξοδοι δρόμοι που σηματοδοτούν την Πράσινη Γραμμή σηματοδοτούν ώρες πόνου, βίας, ξεριζωμού.
Λευκωσία. Κατά μήκος της πράσινης γραμμής.
Λευκωσία! Πράσινη γραμμή! Φυλάκια! Σημαίες! Υπό κατοχή έδαφος!
Λευκωσία, Πράσινη Γραμμή, Τα “διχασμένα” σπίτια
Λευκωσία. Πλατεία Λευκωσία. Οδός Λήδρας.
Η Κυριακή 08-12-2024 ήταν η ημέρα επιστροφής. Μετά το πρωινό και τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Φραγκούδη, με μια αντιπροσωπεία μαθητών, η αποστολή μας, αφού αποχαιρέτησε την όμορφη Λεμεσό, πήρε το δρόμο της επιστροφής.
Ανατολή στη Λεμεσό
Πρώτη στάση στον αρχαιολογικό χώρο του Κουρίου, τον οποίο προσεγγίσαμε δια μέσου του δρόμου που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο, ωστόσο, είναι σε έδαφος που βρίσκεται κάτω από την κυριαρχία των Βρετανών. Το “Κούριον”, για το οποίο ο Ηρόδοτος και ο Στράβωνας αναφέρουν ότι ήταν αποικία των Αργείων, ήταν ένα από τα πιο πλούσια και δυνατά βασίλεια της Κύπρου. Ο αρχαιολογικός χώρος με τα επιβλητικά του μνημεία και την πανοραμική θέα στη θάλασσα, αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της Μεγαλονήσου. Τα ψηφιδωτά του Κουρίου είναι αληθινά έργα τέχνης, ενώ ο χώρος που αποτελεί το σήμα κατατεθέν είναι το Αρχαίο Θέατρο. Χτισμένο σε έναν απότομο λόφο, προσφέρει μια μαγευτική θέα στη θάλασσα. Το θέατρο, αρχικά, χρησιμοποιούνταν για θεατρικές παραστάσεις, ενώ αργότερα φιλοξένησε και άλλες εκδηλώσεις, όπως αγώνες και θηριομαχίες.
Αρχαίο Θέατρο “Κουρίου”. Η “Επίδαυρος” της Κύπρου.
Αρχαίο Θέατρο “Κουρίου”
Αρχαιολογικός χώρος “Κουρίου”. Η αρχαίο Κύπρος σε “βρετανικό” έδαφος. Με φόντο τη Μεσόγειο.
Αρχαιολογικός χώρος “Κουρίου”
Ψηφιδωτά αρχαιολογικού χώρου “Κουρίου”
Ψηφιδωτά “Κουρίου”
Γ’ Λυκείου 2024-2025. Οι Ανεπανάληπτοι!
Η πορεία μας συνεχίστηκε προς τον επόμενο προορισμό την “Πέτρα του Ρωμιού”. Στη διαδρομή, ωστόσο, θαυμάσαμε το Κάστρο του Κολοσσίου, ένα μεσαιωνικό φρούριο χτισμένο με λίθους και μεγάλη στρατηγική σημασία. Η περιοχή “Πέτρα του Ρωμιού” αναφέρεται σε έναν εντυπωσιακό γεωλογικό σχηματισμό που δεσπόζει στην ακτή της Πάφου, στη νότια Κύπρο. Ο θαλάσσιος βράχος έχει συνδεθεί με πολλούς μύθους και παραδόσεις, Ο πιο γνωστός μύθος είναι αυτός της γέννησης της θεάς Αφροδίτης, η οποία σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, αναδύθηκε από τα αφρισμένα νερά της θάλασσας σε αυτό το σημείο. Αυτός είναι και ο λόγος που η “Πέτρα του Ρωμιού” συχνά ονομάζεται και “Βράχος της Αφροδίτης”. Ένας άλλος θρύλος συνδέει την Πέτρα του Ρωμιού με τον Βυζαντινό ήρωα Διγενή Ακρίτα. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Διγενής, με τη θεϊκή του δύναμη, έριξε τη πέτρα από τα βουνά για να προστατεύσει την Κύπρο από τους Άραβες πειρατές. Σε αυτήν την ειδυλλιακή τοποθεσία φωτογραφηθήκαμε για τελευταία φορά, πριν πάρουμε το δρόμο της επιστροφής.
Βράχος της Αφροδίτης ή Πέτρα του “Ρωμιού”.
Βράχος της Αφροδίτης ή Πέτρα του “Ρωμιού”. Ατέλειωτη θάλασσα!
Στις 13:00 ήμασταν ήδη στο αεροδρόμιο Πάφου, σε αναμονή για την πτήση μας. Και καθώς πετούσαμε πάνω από τη Μεσόγειο, αφήνοντας πίσω μας τις αμμώδεις παραλίες και τα αρχαία μνημεία, κάτι μέσα μας είχε αλλάξει. Η Κύπρος μας χάρισε όχι μόνο γνώσεις, αλλά και μια βαθιά σύνδεση με την ιστορία και τον πολιτισμό μας. Επιστρέφαμε καλύτεροι, αλλά και πλουσιότεροι, όχι μόνο σε εμπειρίες, αλλά σε συναισθήματα και σε αναμνήσεις που θα είχαν σημαδέψει τη σχολική ζωή μας για πάντα.
Ευχαριστίες
Το Γενικό Λύκειο Κόνιτσας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της επιτυχημένης εκδρομής. Ειδικές ευχαριστίες οφείλονται στους Διευθυντές και εκπαιδευτικούς του Περιφερειακού Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, Λεμεσού, στον πρόεδρο κο Γεώργιο Στυλιανού και στα μέλη του Συνδέσμου Γονέων για την φιλοξενία της αποστολής, στην αντιδήμαρχο του Δήμου Κουρίου κα Αλέκα Στυλιανού για την υποδοχή και την ευγενική προσφορά συμβολικού αναμνηστικού δώρου, καθώς επίσης, στους μαθητές/τριες του Περιφερειακού Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου για την θερμή υποδοχή τους και την αγάπη τους.
Τέλος, ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. κ. Ανδρέα, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κο Παναγιώτη Λάμπρου και τα μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου, για την οικονομική υποστήριξη και την ενεργό συμμετοχή τους στη διοργάνωση της εκδρομής.
Ακολουθούν φωτογραφίες από τα αναμνηστικά που μας προσφέρθηκαν.
Αναμνηστική πλακέτα που μας προσφέρθηκε από τον Διευθυντή του Περιφερειακού Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, κο Κωνσταντίνο Γαλιούνα.
Αναμνηστικά τα οποία προσφέρθηκαν σε εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες από την Διευθυντική Ομάδα του Περιφερειακού Λυκείου Αποστόλου Λουκά Κολοσσίου, Λεμεσού.
Αναμνηστικό το οποίο μας προσφέρθηκε από την Αντιδήμαρχο Κουρίου κα Αλέκα Στυλιανού.
Δώρο που μας προσφέρθηκε από την ξεναγό μας κα Αντωνία Τόκα, συγγενή του διάσημου μουσικοσυνθέτη Μάριου Τόκα, με αφιέρωση στο ΓΕ.Λ. Κόνιτσας.
- Αρχική
- 68027/ΓΔ4/23-06-2023 (ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠ.ΑΡ. 79942/ΓΔ4/31-05-2019)
- Ερευνητικές Εργασίες
- ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2023-2024
- ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Α’ ΚΑΙ Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ 2021-2022
- ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ Α’, Β’ ΚΑΙ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ 2023-2024
- 79942/ΓΔ4/2019 ΕΓΓΡΑΦΕΣ, ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ, ΦΟΙΤΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ
- Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΩΣ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΗ ΒΙΑ
- Επικοινωνία
- Εκδρομές
- Δημιουργικές Εργασίες
- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2022-2023
- Εκδηλώσεις
- ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2021-2022
- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
- 79942/2019 ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΩΣ ΚΑΙ 04/2024
- Δ. Σολωμού, Ελεύθεροι Πολιορκημένοι
- ΤΡΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 2023
- Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών_26 Σεπτεμβρίου 2023
- Κωνσταντίνος Ρούσης. Ο Μεγάλος Ευεργέτης της Παιδείας της Κόνιτσας.
- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023-2024
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 2023-2024
- ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ_ΜΕΡΟΣ 2ο
- ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
- ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ 2021-2022
- Κωνσταντίνος Ρούσης. Ο Μεγάλος Ευεργέτης της Παιδείας της Κόνιτσας.
- ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ. ΚΩΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ#ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΙ#ΚΡΙΝΩ#ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΩ
- ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ_ΜΕΡΟΣ 3ο
- Νεομάρτυρες. Αστέρια φωτεινά στο σκοτάδι της δουλείας!
- Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας του σχολείου
- ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ-ΦΕΚ
- Πρόγραμμα «Let it flow»
- Η Κόνιτσα στη Λογοτεχνία. Ανθόλογιο Κειμένων
- Οικοδομώντας σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης στη σχολική κοινότητα
- ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΟΧΩΡΙΩΝ
- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2022-2023
- Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους 2022-2023
- Βουλή των Εφήβων
- Η Ιστορία του Γυμνασίου-Λυκείου Κόνιτσας
- ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΓΕ.Λ. ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
- Αφροδίτη της Μήλου-Πες την ιστορία της
- Η παιδεία στην Τουρκοκρατία
- Σύλλογος διδασκόντων 2022-2023
- Μονοήμερη εκδρομή στην Πρέβεζα
- Ο ψηφιακός πολίτης
- Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Οίνου
- Ο Εθελοντισμός
- Δικαιώματα του Παιδιού
- Φωτογραφίες
- Δικαιώματα του Παιδιού (2)
- eTwinning 2023-2024. Learn it. Embrace it. Communicate it.
- 24η Φεβρουαρίου 2024
- Δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία
- 25η Μαρτίου 2024
- Διδακτικά Αντικείμενα
- ΒΡΑΒΕΙΑ “ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΣΤΡ. Κ. & Μ. ΔΟΒΑ”
- Αγγλικά
- 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2024
- Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου
- Σύλλογος Διδασκόντων 2020-2021
- Αξιολόγηση εκπαιδευτικού έργου σχολικού έτους 2021-2022
- Σχολικά έτη
- Ανακοινώσεις
- Σχολικό έτος 2019-2020
- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2017-2018
- ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
- Σχολικό έτος 2023-2024
- ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
- ΑΠΟΝΟΜΗ ΕΡΙΦΙΛΕΙΟΥ ΕΠΑΘΛΟΥ 2023
- ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΑΡΚΙΝΣΟΝ, ΑΛΤΖΑΪΜΕΡ, ΜΗΝΙΓΓΙΤΙΔΑ
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
- My Vincent van Gogh
- Εξερευνώντας τις Μάσκες
- ΛΑΤΙΝΙΚΑ
- ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
- ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ, ΝΑΥΠΛΙΟ, ΠΑΛΑΜΗΔΙ, ΕΠΙΔΑΥΡΟ
- Οδηγίες μαθημάτων
- eTwinning
- ΣΧ. ΕΤΟΣ 2023-2024
- Φιλαναγνωσία. Love for reading. Love for books.
- ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ
- Κωνσταντίνος Δόβας
- ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ
- ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ 2023-2024
- Η ελληνική γλώσσα μέσα από τις ομιλίες του Ζολώτα
- My Vincent Van Gogh
- Δημιουργικές Εργασίες 2018-2019
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 2023-2024
- Βάσεις εισαγωγής
- ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2021
- Ώρες επικοινωνίας
- Βάσεις εισαγωγής 2021 Ημερήσιων ΓΕΛ
- ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥ
- ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 102474/Δ2/2021
- Renaissance Arts and Artists. A project by B’ class.
- Βάσεις εισαγωγής 2021 Ημερήσιων ΕΠΑΛ
- Σύλλογος Διδασκόντων 2024-2025
- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LET IT FLOW
- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΡΟΥΣΗΣ
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2023
- Δράσεις
- Ευεργέτες
- Bullying
- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
- Ενδιαφέροντα Θέματα
- ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΓΕΛ & ΕΠΑΛ 2021- ΣΥΓΚΡΙΣΗ
- Εκπαιδευτική επίσκεψη της Α’ Λυκείου στο Κ.Π.Ε. Κόνιτσας
- Sandro Boticelli by Spyros Nikolopoulos and Thomas Spiros
- ΜΟΡΙΑ-ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2022
- ΒΑΣΕΙΣ 2024
- ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ
- Λόγια ζωής
- NOMOI
- ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΓΕΛ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ
- Μάρω Βαμβουνάκη
- Ερευνητικές Εργασίες 2020-2021
- Ν. 4692/2020
- ΦΕΚ 5130_2024_ΦΟΙΤΗΣΗ
- Σύλλογος Διδασκόντων
- ΝΟΜΟΣ 4823/2021
- Σχολικό έτος 2024-2025
- Δημιουργικές εργασίες 2019-2020
- Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων
- Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2020-2021
- Νομοθεσία
- 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση
- ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
- Προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2020-2021
- ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
- Λόρδος Βύρων. Ο Ρομαντικός Φιλέλληνας.
- ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2023
- ΤΟ ΓΕ.Λ. ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
- Σχολικό έτος 2023-2024
- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2021-2022
- ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2021-22
- Ανθρώπινα Δικαιώματα-Το Ολοκαύτωμα των Εβραίων-Άουσβιτς-Μπιργκενάου
- ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ_ΜΕΡΟΣ 1ο
- Αρχαία Ελληνικά Θέατρα
- 200 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 1821
- 25η Μαρτίου
- 28η Οκτωβρίου
- Alan Turing
- e-eggrafes
- eTwinning
- FLEX
- KPG
- Make a wish
- STOP BULLYING
- ΑΓΙΑΣΜΟΣ
- ΑΔΥΜ
- ΑΕΝ
- ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
- ΑΝΑΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗ ΓΡΑΠΤΩΝ ΔΟΚΙΜΙΩΝ
- ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ
- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
- ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ
- ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
- ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
- ΑΠΟΥΣΙΕΣ
- ΑΣΕΙ & ΑΣΣΥ
- ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
- ΒΑΣΕΙΣ 2021
- ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ
- ΒΡΑΒΕΙΑ
- Γ Λυκείου
- ΓΟΝΕΙΣ/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ
- ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
- ΔΗΜΟΣΙΑ ΙΕΚ
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ BEBRAS
- ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
- Διαχείριση άγχους
- ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
- ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ/ΕΚΔΡΟΜΕΣ
- ΔΟΒΑΣ
- ΔΡΑΣΕΙΣ
- ΕΒΕ
- Εγγραφές
- ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
- ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ-ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ
- ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
- ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΜΕ 5%
- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
- ΕΚΔΡΟΜΕΣ
- ΕΛΕΓΧΟΙ ΕΠΙΔΟΣΗΣ
- ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
- ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ
- ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
- ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
- ΕΞΕΤΑΣΤΕΑ ΥΛΗ
- ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
- ΕΟΡΤΕΣ
- ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ
- ΕΠΑΛ
- ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
- ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2022
- ΕΠΑΝΑΛΛΗΠΤΙΚΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
- Επιστημονικά Πεδία
- ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ 2021
- ΕΠΙΨΥ
- ΕΠΟΧΙΚΗ ΓΡΙΠΗ
- ΕΡΑΤΟΣΘΕΝΗΣ
- ΕΡΙΦΙΛΕΙΟ ΕΠΑΘΛΟ
- ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
- ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ
- ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
- ΕΥΧΕΣ
- ΘΕΡΙΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
- ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ
- ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
- ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
- ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ
- Κλάδοι-ομάδες μαθημάτων σχ. έτους
- ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ
- ΚΠΕ
- ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ
- ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
- Λήξη μαθημάτων
- ΛΙΜΕΝΙΚΟ
- ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΕΝΤΖΙΚΗΣ
- ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ
- ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ
- ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
- ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΤΟΥ COVID-19
- Μηχανογραφικά Δελτία
- ΜΟΥΣΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
- ΝΟΜΟΙ
- ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
- ΟΔΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2023
- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2025
- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2022
- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2023
- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2024
- ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
- ΠΑΣΧΑ
- ΠΚΕ
- ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
- ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ
- ΠΡΟΑΓΩΓΗ-ΑΠΟΛΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ
- ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ/ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ
- ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
- ΠΣΔ
- ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
- ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ
- ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ
- ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
- ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ
- ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
- ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ
- ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΒΕ
- ΣΧΟΛΕΣ-ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ
- ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2023-2024
- ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
- Τελετή Αποφοίτων
- ΤΕΦΑΑ
- ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
- ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
- ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ
- ΦΕΚ
- ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ
- ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ
- ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
- Χωρίς κατηγορία
- ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
- ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
- ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΕΚΠ/ΚΟΥΣ
- Ωρολόγιο Πρόγραμμα
Πρόσφατα σχόλια