Feed
Άρθρα
Σχόλια

Την γιορτή των τριών ιεραρχών γιόρτασαν οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου και Λυκείου Δομενίκου την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2019.

Μιας και η γιορτή των τριών ιεραρχών θεωρείται αργία οι σύλλογοι διδασκόντων των δύο σχολείων αποφάσισαν να μεταθέσουν την καθιερωμένη θεία λειτουργία μια μέρα νωρίτερα.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον ιερό Ναό του χωριού χοροστατούντος του μητροπολίτου Ελασσόνας κκ. Χαρίτων ο οποίος και προέτρεψε τους νέους να παραδειγματιστούν  από τον βίο των αγίων και τόνισε πως η παιδεία οφείλει να προσφέρει γενικές γνώσεις παράλληλα με την ειδικές ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν πολύπλευρη προσωπικότητα.

Με τον μητροπολίτη, ο οποίος συνηθίζει να επισκέπτεται το  Δομένικο για τον εκκλησιασμό των μαθητών συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης  Βησσαρίων, ο πατέρας Δημήτριος και ο διάκονος Ευάγγελος.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας λειτουργίας τελέστηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία προς τιμή των αγίων της ημέρας ενώ διαβάστηκε και το μήνυμα της Διαρκής Συνόδου της εκκλησίας της Ελλάδος για την ημέρα.

Καραγιάννης Βασίλης μαθητής Γ Λυκείου

Με μία σεμνή τελετή στην εκκλησία του Δομενίκου ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Οι κάτοικοι του χωριού μαζί με τους παραστάτες και τους σημαιοφόρους του Γυμνασίου και του Λυκείου Δομενίκου παρακολούθησαν τη Δοξολογία ενώ αισθητή ήταν οι παρουσία του μαθητή Καραγιάννη Βασίλη και των μαθητριών Αργυροπούλου Ελένης και Παπαργύρη Ιωάννας που επέλεξαν να ντυθούν με παραδοσιακές φορεσιές.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο φιλόλογος του Γυμνασίου Δομενίκου Νίκος Αργυρίου ο οποίος, έχοντας μεγαλώσει στο Δομένικο μίλησε από καρδιάς!

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο και οι παρέλαση των μαθητριών και των μαθητών του Λυκείου, του Γυμνασίου και του Νηπιαγωγείου του Δομενίκου που καταχειροκροτήθηκαν

..Ο καλός δάσκαλος εξηγεί. Ο εξαιρετικός δάσκαλος δείχνει. Ο μεγάλος δάσκαλος εμπνέει!!

Είναι γεγονός ότι, είτε στο πλαίσιο του τυπικού είτε σε εκείνο του άτυπου ωρολογίου προγράμματος, όταν ο δάσκαλος καταφέρει να μοιραστεί με τους μαθητές του την αγάπη και το μεράκι για κάποιο αντικείμενο, τότε και οι δύο, δάσκαλος + μαθητής βγαίνουν αναμφίβολα κερδισμένοι.

Κάτι τέτοιο συνέβη φέτος στο σχολείο μας.. Όταν ο κος Κωνσταντίνος Μαρκούλης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής, τοποθετήθηκε στο σχολείο μας για 2 μόνο ώρες και ανέλαβε τα δύο τμήματα της δεύτερης τάξης (Β1 & Β2), κανένας δε φανταζόταν τι θα επακολουθήσει..

Από την πρώτη μέρα που έφτασε στο σχολείο έδειξε το ενδιαφέρον του για κάτι διαφορετικό!  Έχοντας ο ίδιος εμπειρία (και ειδίκευση) στο badminton, έψαχνε να βρει τρόπο να μοιραστεί τη γνώση, την εμπειρία και το πάθος του για το συγκεκριμένο άθλημα με τους μαθητές.

Και τελικά τα κατάφερε!!  Με αρκετή φαντασία, χρησιμοποιώντας υλικά που υπήρχαν ήδη στο σχολείο, ετοίμασε ένα αυτοσχέδιο γήπεδο badminton εντός του κλειστού γυμναστηρίου του Γυμνασίου – Λυκείου Δομενίκου, εξασφάλισε την αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού (ρακέτες και «φτερά») και ξεκίνησε δουλειά!!

Σήμερα, λοιπόν, για πρώτη μέρα οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ τάξης είχαν το πρώτο μάθημα badminton.   Και οι φωτογραφίες αποδεικνύουν πως το απόλαυσαν !

Με την ελπίδα και την ευχή πως όλοι μας θα φέρουμε στην τάξη το πάθος μας για το αντικείμενο που διδάσκουμε, ευχαριστούμε τον συνάδελφο για την πρωτοβουλία του !!

 

Μεγάλη η θλίψη σήμερα για το σχολείο μας.. Ευτυχώς γλυτώσαμε τα χειρότερα!

Τρεις μαθητές της Γ’ τάξης και ένας μαθητής της Β’ τάξης είχαν την ατυχία να εμπλακούν σε τροχαίο ατύχημα εχθές, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου, στις 10:00 περίπου το βράδυ στο δρόμο ανάμεσα στη Μυλόγουστα (Μεσοχώρι) και το Δομένικο.

Και οι τέσσερις διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας άλλος με ελαφρά και άλλος με λιγότερο ελαφρά τραύματα.  Οι πρώτες πληροφορίες που πήρα από τους εφημερεύοντες του Νοσοκομείου σήμερα στις 6:30 το πρωί που τους επισκέφτηκα ήταν ότι κανένας από τους μαθητές μας δεν διατρέχει κίνδυνο.  Ελπίζω τα νέα να είναι τα ίδια και καλύτερα το μεσημέρι που θα τους ξαναδώ.

Απόλυτη η ησυχία των συμμαθητών τους σήμερα στην πρωινή συγκέντρωση & προσευχή..

 

Οι ευχές όλων μας είναι μαζί με τα παιδιά μας!  Οι όποιες άλλες σκέψεις σχετικά με το περιστατικό είναι, αν όχι εκτός τόπου, ΣΙΓΟΥΡΑ εκτός χρόνου..

ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ ΜΑΣ !

«Τα πάντα ρεί» έλεγε ο Ηράκλειτος, «ένα πράγμα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ και αυτό είναι ότι ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ» λένε οι σύγχρονοι..  Έτσι συνέβη (ευτυχώς) και με τις διδακτικές μεθόδους.. Έχουν αλλάξει προς το καλύτερο με αποτέλεσμα αρκετά μαθήματα (και καθηγητές) να δίνουν έμφαση στην ομαδοσυνεργατική διδακτική προσέγγιση και (επί το απλούστερο) στην αποτελεσματική εργασία στη διάρκεια του μαθήματος..  Το αποτέλεσμα;; Κάποια από τα βιβλία είναι απαραίτητα ΜΟΝΟ στην τάξη!!  Πρόκειται για μαθήματα στα οποία οι καθηγητές στηρίζονται πιο πολύ στην ουσιαστική εργασία μέσα στα πλαίσια του σχολικού ωραρίου παρά στην κοπιαστική εργασία στο σπίτι.

Εφόσον, λοιπόν. ορισμένα βιβλία δεν είναι απαραίτητο να «πηγαινο-έρχονται» σχολείο – σπίτι πολλοί μαθητές είτε με την καθοδήγηση εκπαιδευτικού είτε με δικιά τους πρωτοβουλία τα αφήνουν στον χώρο του σχολείου. Η συνηθισμένη πρακτική του «τα αφήνω κάτω από το θρανίο» είχε προβληματίσει στο παρελθόν μαθητές – καθηγητές – αλλά και το προσωπικό καθαριότητας του σχολικού χώρου αφού, μαζί με τα βιβλία, συχνά παρέμεναν στο ίδιο μέρος και διάφορα άλλα «όμορφα» όπως.. υπολείμματα φαγητού, χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα και άλλα .. ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγιεινή του χώρου πραγματάκια..

Η πρώτη λύση δόθηκε με την τοποθέτηση, στο πίσω μέρος κάθε αίθουσας, μιας σειράς θρανίων προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως μια αυτοσχέδια βιβλιοθήκη.  Το μέτρο απέτυχε παταγωδώς αφού, άλλοτε από βιασύνη και άλλοτε από αμέλεια, η εικόνα ΑΤΑΞΙΑΣ που δημιουργήθηκε κάθε άλλο παρά σχολική ΤΑΞΗ θύμιζε.. Επιπλέον, συχνά ήταν αδύνατο να βρει κανείς το δικό του βιβλίο μέσα στον .. χαμό.

Βλέποντας αυτήν την κατάσταση ο διευθυντής του σχολείου μας είχε μία πολύ απλή ιδέα ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.  Φρόντισε, λοιπόν, να προμηθευτεί αρκετά box τόσα ώστε να καλύψουν τον αριθμό των μαθητών με σκοπό την τακτοποίηση και την διατήρηση της καθαριότητας των αιθουσών.

Οι μαθητές εκτίμησαν αυτήν την προσπάθεια και συμμετείχαν στην τοποθέτηση των βιβλίων στα box.

Έτσι  οι τάξεις επανήλθαν στην όμορφη τακτοποιημένη κατάσταση που όλοι απολαμβάνουμε!!

ΠΑΠΠΑ ΜΕΛΙΝΑ

Τμήμα Α2 – 2018 – 2019

Πάει ένας χρόνος περίπου από τη μέρα που το σχολείο μας απέκτησε .. ΤΑΜΠΕΛΑ.  Η παλιά ταμπέλα του σχολείου ανακαλύφθηκε «κατά τύχη» στην αποθήκη του σχολείου να γράφει:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΤΑΞΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

Με λίγη φαντασία και αρκετή .. εργασία, μεταμορφώθηκε σε:

ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΤΑΞΕΙΣ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΔΟΜΕΝΙΚΟΥ

και πήρε τη θέση της στην πρόσοψη του σχολείου ΜΑΣ.

Όμως τα δένδρα της πρόσοψης έκρυβαν την «ταυτότητα» του σχολείου από τους περαστικούς και τους επισκέπτες.

Με τη βοήθεια του Δήμου Ελασσόνας όμως, και ιδιαίτερα του Αντιδήμαρχου κ. Γιάννη Σαπουνά, το «πρόβλημα» λύθηκε..  Τα δένδρα κλαδεύτηκαν με επιμέλεια από τους υπεύθυνους υπαλλήλους του Δήμου, κο Γιώργο Παππα και κο Γιώργο Μουλώτσιο και το αποτέλεσμα .. ΕΜΦΑΝΕΣ: όχι μόνο αποκαλύφθηκε το σχολείο προς τα έξω αλλά η ίδια η αυλή απέκτησε θέα στον πανέμορφο κάμπο της Ποταμιάς.

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους βοήθησαν σε αυτή την όμορφη εξέλιξη !!

 

Άλλη μια νέα σχολική χρονιά μόλις άρχισε….

Μαθητές, καθηγητές, γονείς αφού πέρασαν ένα έντονο καλοκαίρι με τις εξελίξεις να διατρέχουν η μια μετά την άλλη και αφού ξεκουράστηκαν, έκαναν τα μακροβούτια στη θάλασσα, έφαγαν τη χωριάτικη και το καρπούζι και χόρεψαν ….στα πανηγύρια πράγματα τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωση, την περίοδο του καλοκαιριού, επέστρεψαν στα σχολεία με γεμάτες τις μπαταρίες.

Έτσι λοιπόν τα θρανία ξεσκονίστηκαν, οι μαρκαδόροι γέμισαν και οι τάξεις περιμένουν τους μαθητές.
Ο καθιερωμένος αγιασμός τελέστηκε  στις 10 χοροστατούντος αυτή τη χρονιά του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτων ο οποίος στην ομιλία του ευχήθηκε στους μαθητές και καθηγητές καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους τους μαθητές και καθηγητές ενώ τόνισε πως το σχολείο βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν κριτική σκέψη ώστε να παραμείνουν μακρυά από πειρασμούς.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως σκοπός της εκπαίδευσης  είναι η δημιουργία ενεργών πολιτών ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί  καλή δύναμη στου μαθητές της τρίτης λυκείου κι τους προέτρεψε να μην εφησυχαστούν.

Το ίδιο έπραξαν και οι διευθυντές του γυμνασίου και λυκείου Δομενίκου κ.Κουκούλης Γεωργιος και κ. Φανίκος Αστέριος  οι οποίοι ευχαρίστησαν τον μητροπολίτη και τον δήμαρχο που μας τίμησαν με την παρουσία τους το σχολείο μας.

Αμέσως μετά άνοιξαν οι…πύλες των τάξεων, στη συνέχεια οι μαθητές πήραν τα βιβλία τους και δόθηκε το ραντεβού για την επόμενη ημέρα οπού ουσιαστικά χτύπησε το πρώτο κουδούνι.

Τέλος, να σας ευχηθούμε και εμείς με τη σειρά μας καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη!!!!

Και για να μπουμε στο κλίμα ένα…τραγουδάκι

 

Επιμέλεια:Βασίλης Καραγιάννης μαθητής Γ΄ Λυκείου

Φωτογραφίες: Ντανίκα Αναστασία Φιλόλογος

Δείτε ΕΔΩ το αυριανό πρόγραμμα μαθημάτων !!

 

[Για όσες και όσους ήρθαν .. χωρίς ΚΑΝ ένα στυλό και ένα τετράδιο σήμερα στον αγιασμό.. 🙁 ]

 

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ !!

Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων των πανελλαδικών Εξετάσεων μπορεί να γίνει κατόπιν αίτησης και υποβολής σχετικού παραβόλου, από 3 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2018 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ολόκληρη η σχετική εγκύκλιος, ΕΔΩ

Με Δελτίο Τύπου που στάλθηκε στα ΓΕΛ & ΕΠΑΛ της χώρας εχθές, Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, το ΥΠΕΘ ανακοίνωσε τη δυνατότητα μερικής ή ολικής ανάκλησης προτιμήσεων από τα Μηχανογραφικά Δελτία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μέχρι την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018.

Συγκεκριμένα «..υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα το μηχανογραφικό τους δελτίο, μπορούν να προχωρήσουν σε μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων.

Για την υλοποίηση της διαδικασίας, όσοι υποψήφιοι τυχόν επιθυμούν μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων, πρέπει να επισκεφθούν στο διαδίκτυο την ηλεκτρονική διεύθυνση https://examsdelpref.it.minedu.gov.gr. Μέσω αυτής της εφαρμογής, θα μπορούν ΜΟΝΟ να διαγράψουν κάποια/κάποιες από τις προτιμήσεις τους ή και όλες. Διευκρινίζεται ότι δεν θα μπορούν να αλλάξουν τη σειρά των προτιμήσεων ούτε να προσθέσουν νέες προτιμήσεις. Μετά την διαγραφή/ές κάποιας προτίμησης, οριστικοποιούν εκ νέου το μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο διατηρεί τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου αλλά με νεότερη ημερομηνία.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία. Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων.

Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, από την επόμενη εβδομάδα, θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.»


 

Προκειμένου να προσφέρει Ο,ΤΙ βοήθεια χρειάζεται, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΥΡΙΟ, Τετάρτη 18 Ιουλίου, ΑΠΟ ΤΙΣ 8:30 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12:30 !

 

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων