Feed
Άρθρα
Σχόλια

Άλλη μια νέα σχολική χρονιά μόλις άρχισε….

Μαθητές, καθηγητές, γονείς αφού πέρασαν ένα έντονο καλοκαίρι με τις εξελίξεις να διατρέχουν η μια μετά την άλλη και αφού ξεκουράστηκαν, έκαναν τα μακροβούτια στη θάλασσα, έφαγαν τη χωριάτικη και το καρπούζι και χόρεψαν ….στα πανηγύρια πράγματα τα οποία είναι απαραίτητα για την επιβίωση, την περίοδο του καλοκαιριού, επέστρεψαν στα σχολεία με γεμάτες τις μπαταρίες.

Έτσι λοιπόν τα θρανία ξεσκονίστηκαν, οι μαρκαδόροι γέμισαν και οι τάξεις περιμένουν τους μαθητές.
Ο καθιερωμένος αγιασμός τελέστηκε  στις 10 χοροστατούντος αυτή τη χρονιά του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Χαρίτων ο οποίος στην ομιλία του ευχήθηκε στους μαθητές και καθηγητές καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε όλους τους μαθητές και καθηγητές ενώ τόνισε πως το σχολείο βοηθά τους μαθητές να αναπτύξουν κριτική σκέψη ώστε να παραμείνουν μακρυά από πειρασμούς.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως σκοπός της εκπαίδευσης  είναι η δημιουργία ενεργών πολιτών ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί  καλή δύναμη στου μαθητές της τρίτης λυκείου κι τους προέτρεψε να μην εφησυχαστούν.

Το ίδιο έπραξαν και οι διευθυντές του γυμνασίου και λυκείου Δομενίκου κ.Κουκούλης Γεωργιος και κ. Φανίκος Αστέριος  οι οποίοι ευχαρίστησαν τον μητροπολίτη και τον δήμαρχο που μας τίμησαν με την παρουσία τους το σχολείο μας.

Αμέσως μετά άνοιξαν οι…πύλες των τάξεων, στη συνέχεια οι μαθητές πήραν τα βιβλία τους και δόθηκε το ραντεβού για την επόμενη ημέρα οπού ουσιαστικά χτύπησε το πρώτο κουδούνι.

Τέλος, να σας ευχηθούμε και εμείς με τη σειρά μας καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη!!!!

Και για να μπουμε στο κλίμα ένα…τραγουδάκι

 

Επιμέλεια:Βασίλης Καραγιάννης μαθητής Γ΄ Λυκείου

Φωτογραφίες: Ντανίκα Αναστασία Φιλόλογος

Δείτε ΕΔΩ το αυριανό πρόγραμμα μαθημάτων !!

 

[Για όσες και όσους ήρθαν .. χωρίς ΚΑΝ ένα στυλό και ένα τετράδιο σήμερα στον αγιασμό.. 🙁 ]

 

ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ !!

Η επίδειξη των γραπτών δοκιμίων των πανελλαδικών Εξετάσεων μπορεί να γίνει κατόπιν αίτησης και υποβολής σχετικού παραβόλου, από 3 μέχρι 28 Σεπτεμβρίου 2018 στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ολόκληρη η σχετική εγκύκλιος, ΕΔΩ

Με Δελτίο Τύπου που στάλθηκε στα ΓΕΛ & ΕΠΑΛ της χώρας εχθές, Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, το ΥΠΕΘ ανακοίνωσε τη δυνατότητα μερικής ή ολικής ανάκλησης προτιμήσεων από τα Μηχανογραφικά Δελτία, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μέχρι την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018.

Συγκεκριμένα «..υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα το μηχανογραφικό τους δελτίο, μπορούν να προχωρήσουν σε μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων.

Για την υλοποίηση της διαδικασίας, όσοι υποψήφιοι τυχόν επιθυμούν μερική ή ολική ανάκληση προτιμήσεων, πρέπει να επισκεφθούν στο διαδίκτυο την ηλεκτρονική διεύθυνση https://examsdelpref.it.minedu.gov.gr. Μέσω αυτής της εφαρμογής, θα μπορούν ΜΟΝΟ να διαγράψουν κάποια/κάποιες από τις προτιμήσεις τους ή και όλες. Διευκρινίζεται ότι δεν θα μπορούν να αλλάξουν τη σειρά των προτιμήσεων ούτε να προσθέσουν νέες προτιμήσεις. Μετά την διαγραφή/ές κάποιας προτίμησης, οριστικοποιούν εκ νέου το μηχανογραφικό δελτίο, το οποίο διατηρεί τον ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου αλλά με νεότερη ημερομηνία.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία είναι οριστική και μετά την παρέλευσή της δεν θα γίνει δεκτή καμία αλλαγή στα μηχανογραφικά δελτία. Η εφαρμογή θα κλειδώσει και θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική επεξεργασία των μηχανογραφικών δελτίων.

Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό δελτίο, από την επόμενη εβδομάδα, θα έχουν πλέον πρόσβαση στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, μόνο για να βλέπουν την οριστικοποιημένη μορφή του μηχανογραφικού δελτίου, το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου.»


 

Προκειμένου να προσφέρει Ο,ΤΙ βοήθεια χρειάζεται, ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΥΡΙΟ, Τετάρτη 18 Ιουλίου, ΑΠΟ ΤΙΣ 8:30 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 12:30 !

 

Οδηγός Σπουδών Ανώτατης Εκπαίδευσης 2018

‘Ενα πολύτιμο βοήθημα για όσους ετοιμάζουν το μηχανογραφικό τους δελτίο: απευθύνεται στους μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, οι οποίοι θα αποφοιτήσουν το σχολικό έτος 2017-2018 και επιθυμούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις με το νέο συστημα εισαγωγής για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Έχει ως βασικό στόχο να αποτελέσει έναν πρακτικό οδηγό για τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού και να καλύψει έτσι την ανάγκη πρακτικής καθοδήγησης των υποψηφίων για την ανώτατη εκπαίδευση.

Ο οδηγός συντάχθηκε από τον Νικόλαο Φωτίου, εκπαιδευτικό στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και είναι διαθέσιμος Ε Δ Ω !

 

Αναρτήθηκαν στο σχολείο τα αποτελέσματα των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2018.

Τα στοιχεία που αναρτήθηκαν ΔΕΝ περιλαμβάνουν τα ΟΝΟΜΑΤΑ παρά ΜΟΝΟΝ τους ΚΩΔΙΚΟΥΣ των μαθητών δίπλα στις ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ τους.

Οι μαθητές μπορούν να απευθύνονται στη διεύθυνση του σχολείου για ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ αποτελέσματα καθώς και για τον υπολογισμό των ΜΟΡΙΩΝ τους!


ΕΠΙΠΛΕΟΝ, εφόσον οι υποψήφιοι ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙ τον ΚΩΔΙΚΟ τους από τη διεύθυνση του σχολείου, μπορούν να επισκέπτονται τη διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr προκειμένου να προετοιμάσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

«Summer time»

Κυρίες και κύριοι,

Άλλη μια χρόνια φτάνει στο τέλος της, μια χρόνια με πολλές εκπλήξεις με χάρες , με λύπες, με πολλές εκδηλώσεις και φυσικά με πολλές ώρες μαθήματος και εργασιών.

Το καλοκαίρι «μπήκε » για τα καλά.

Αυτό που πρέπει όλοι μας να κάνουμε αυτό το καλοκαίρι είναι να ξεκουραστούμε και να εκμεταλλευτούμε το χρόνο δημιουργικά και  προπάντων να ξεκουραστούμε ώστε τη νέα σχολική χρονιά να επιστρέψουμε κεφάτοι και γεμάτο ενέργεια.

Σας εύχομαστέ ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ καλή ξεκούραση και καλές ….βουτιές και φυσικά καλή επιτυχία στους μαθητές του Λυκείου και πολύ περισσότερο στα παιδιά που έδωσαν πανελλήνιες.

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη….!!!

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΡΒΕΛΑΣ……ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΓΙΑ…..ΠΑΝΤΑ

Βασίλης Καραγιάννης

Το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουνίου 2018 και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε η «τελετή λήξης» του σχολικού έτους 2017-2018 στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας.
Η εκδήλωση άρχισε με την παρουσίαση τριών πειραμάτων από τα παιδιά του γυμνασίου με θέμα το χρώμα υπό τις καθοδηγήσεις των υπεύθυνων καθηγητριών αφήνοντας άφωνους όλους του παρευρισκομένους.
Στην συνέχεια παρουσιάστηκε στο κοινό, μικρό δρώμενο-θεατρικό με θέμα τις μαύρες τρύπες και τα χρώματα προσπαθώντας με απλό τρόπο να μα εξηγήσουν την θεωρεία γύρω από αυτές. Στο μικρό θεατρικό πρωταγονίστησε ο μαθητής της πρώτης Λυκείου Θανάσης Λιάνος από το Πραιτώρι Ελασσόνας και μαθήτριες από το γυμνάσιο Δομενίκου κάνοντας τον καθένα να «ξεκαρδιστεί» καθώς το μικρό αυτό θεατρικό ήταν μία μικρή κωμωδία.
Το κύριο μέρος της εκδήλωσης ήταν το θεατρικό που ακολούθησε.

Τα παιδιά του Γυμνασίου παρουσίασαν με απόλυτη επιτυχία το θεατρικό έργο «Αρχοντοχωριάτης» σε διασκευή του Γιάννη Κατζόπουλου το όποιο και αυτό με τη σειρά εντυπωσίασε και απέσπασε το πιο δυνατό χειροκρότημα των θεατών. Την οργάνωση του θεατρικού ανέλαβαν οι καθηγήτριες Νασίκα Ελευθερία και Αντωνιάδου Βέρα.
Στην συνέχεια ακολούθησε γλέντι στον προαύλιο χώρο του σχολείου με ζωντανή ορχήστρα το οποίο οργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων. Να τονίσουμε πως όλα τα έξοδα της βραδιάς(ποτά,φαγητά) ήταν προσφορά χορηγών από την γύρω περιοχή.
Στις ομιλίες τους ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Παπαθανασίου Απόστολος και ο διευθυντής του Γυμνασίου Δομενίκου κ. Κουκούλης Γιώργος ευχαρίστησαν τον κόσμο που βρέθηκε και στήριξε την εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και έχει γίνει θεσμός ενώ δεν παρέλειψαν να ευχηθούν σε όλους Καλό Καλοκαίρι.

 

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπή του Δήμου Ελασσόνας κ.Τσουκαρέλας  Νικόλαος όλα τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων, ο διευθυντής του ΓΕΛ Δομενίκου κ.Φανίκος Αστέριος, η πλειοψηφία των καθηγητών και μαθητών καθώς και γονείς.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Καραγιάννης Βασίλης μαθητής  Β’ τάξης

Το σχολείο μας την χρονιά που μας πέρασε, συμμετείχε στο πρόγραμμα της Βουλής των Ελλήνων «Βουλή των Εφήβων» με τον μαθητή της Β΄ τάξης Βασίλη Καραγιάννη από το Πραιτώρι Ελασσόνας.
Ο μαθητής με τη βοήθεια της υπεύθυνης καθηγήτριας φιλολόγου κ.Φουνταρλή Νατάσσα κατάφερε να υλοποιήσει όλες τις δραστηριότητες που απαιτούνταν από το πρόγραμμα, μεταξύ αυτών ήταν η δημιουργία μικρής ταινίας, κολάζ, power point, μικρής συνέντευξης, συγγραφή έκθεσης, απάντηση σε δυο ερωτηματολόγια κ.α.
Το θέμα όλων αυτών των δραστηριοτήτων ήταν η «Διαφορετικότητα» οπού ο μαθητής κλήθηκε να απαντήσει πότε γίνεται δεκτό το διαφορετικό κάτω από ποιες προϋποθέσεις και κριτήρια.
Ο μαθητής κατάφερε να συλλέξει και τους 20 κλήρους που δινόταν από τις δραστηριότητες ενώ καταχωρήθηκαν επιπλέον 20 κλήροι καθώς κατάφερε να υλοποιήσει εντός του χρονοδιαγράμματος στο σύνολο τους τις δραστηριότητες, παίρνοντας έτσι τους μέγιστους κλήρους που θα μπορούσε να συλλέξει κάποιος.
Δυστυχώς όμως στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε την τετάρτη 18 Απριλίου 2018 στη Αθήνα ο μαθητής δεν κατάφερε να εκλεγεί έφηβος βουλευτής εντούτοις κατάφερε να εκλεγεί τρίτος αναπληρωματικός έφηβος βουλευτής Νομού Λαρίσης.

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Προαγωγικών & Απολυτήριων Εξετάσεων Περιόδου Μαΐου – Ιουνίου 2018 για τους μαθητές όλων των τάξεων του σχολείου μας.

Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μας.

Οι ΕΛΕΓΧΟΙ ΠΡΟΟΔΟΥ για τους μαθητές των τάξεων Α’ και Β’ θα δωθούν στους κηδεμόνες των μαθητών την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 από τις 08:30 μέχρι τις 13:30 από τη γραμματεία του σχολείου.

Την ίδια μέρα θα δωθούν και οι ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΙ ΤΙΤΛΟΙ στους αποφοιρήσαντες μαθητές και μαθήτριες.  Εάν, αντί του μαθητή, έρθει κηδεμόνας για την παραλαβή του τίτλου θα πρέπει να έχει μαζί του το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας.

Παλιότερα Άρθρα »

Top
...
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων