Feed
Άρθρα
Σχόλια

Για χρόνια πολλά, η απαράδεκτη (έως επικίνδυνη) κατάσταση της εξωτερικής σκάλας της αυλής προβλημάτιζε μαθητές και διδάσκοντες.  Τα δικαιολογημένα παράπονα συναντούσαν σταθερά την απάντηση .. «λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν»

Χρειάστηκε πολύ υπομονή και επιμονή από μαθητές και διευθυντές μέχρι τελικά να δοθεί λύση!

Η ολοκαίνουργια σκάλα του σχολείου μας, πάγιο (δικαιολογημένο) αίτημα των μαθητών τα τελευταία χρόνια είναι πια γεγονός!

Ευχαριστούμε πολύ τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής του δήμου Ελασσόνας κ. Κίμωνα Τσουρή, τον αντιδήμαρχο τεχνικών έργων – αγροτικής οικονομίας κ. Ιωάννη Δραγατσίκη και τον δήμαρχο Ελαασόνας κ. Νίκο Γάτσα για την κατανόηση και αποτελεσματική στήριξή τους.

Ιδιαίτερα όμως οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον συνάδελφο και πρόεδρο της τοπικής κοινότητας κ. Στάθη Ψωμιάδη για το συνεχές ενδιαφέρον του στον εντοπισμό, την ανάδειξη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων του σχολείου μας από την μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Μεγάλη χαρά επιφύλαξαν σε γονείς και εκπαιδευτικούς οι απόφοιτοι (πλέον) του σχολείου μας για αρκετούς από τους οποίους η διαμόρφωση των βάσεων φέτος «έκρυβε» ευχάριστες εκπλήξεις.

 

Με δάκρυα χαράς υποδέχτηκαν τα αποτελέσματα αφού με βαθμολογίες που τους εξασφάλισαν την εισαγωγή σε κάποιο Πανεπιστήμιο της προτίμησής τους, τα παιδιά μας εισήχθησαν στις εξής σχολές:

ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ)
ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΘΗΝΑ)
ΔΙΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΚΟΖΑΝΗ)
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ (ΚΟΜΟΤΗΝΗ)
ΘΕΟΛΟΓΙΑΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ (ΛΑΡΙΣΑ)
ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ (ΣΑΜΟΣ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΒΟΛΟΣ)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΣΕΡΡΕΣ)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)
ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΛΑΡΙΣΑ)
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ (ΙΩΑΝΝΙΝΑ)

 

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας και εγώ προσωπικά χαιρόμαστε με τη χαρά τους και τους ευχόμαστε κάθε επιτυχία στη νέα τους ζωή.

 

Δεδομένου ότι δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί από το Υπουργείο η διαδικασία εγγραφής των νέων φοιτητών και φοιτητριών για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και προκειμένου να απαντηθούν κάποια πρώτα σχετικά ερωτήματα, παραθέτω τις ΠΕΡΥΣΙΝΕΣ αντίστοιχες οδηγίες από τη σελίδα https://eregister.it.minedu.gov.gr/ που θα «ανοίξει» σε λίγες μέρες οπότε και θα υπάρξει εκ νέου ενημέρωση.

 


Οι διαδικασίες για την υποβολή του Μ.Δ. αρχίζουν από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και λήγουν την Δευτέρα 15 Ιουλίου 2019.

 

Πιο αναλυτικά:

 

Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μ.Δ. θα απευθυνθούν στο Λύκειό τους από την Παρασκευή 21 Ιουνίου και μετά για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Με αυτόν τον  προσωπικό κωδικό:

 • θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να μελετούν το Μ.Δ. και σε πρώτο στάδιο να κάνουν κάποιες προσωρινές προτιμήσεις (Προσωρινή Αποθήκευση).
 • στη συνέχεια και μετά την ανακοίνωση των βαθμών των ΓΕΛ, θα μπορούν να επισκέπτονται την ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr, να τροποποιούν το Προσωρινό Μ.Δ. ή/και να προχωρήσουν τελικά στην οριστική υποβολή (Οριστικοποίηση).
 • μέσα στην προθεσμία δηλαδή μέχρι την Δευτέρα 15 Ιουλίου, εφόσον κάποιος υποψήφιος μετανιώσει και θέλει να τροποποιήσει το Μ.Δ., απευθύνεται στο Λύκειό του, ακυρώνεται το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. και υποβάλλει εκ νέου Μ.Δ. (βλ. παρ. Δ2).

 

ΟΔΗΓΙΕΣ για τον χειρισμό της εφαρμογής μπορείτε να δείτε ΕΔΩ

Την Τρίτη 18-06-2019, οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 07:45 !!

Τα λεωφορεία θα περάσουν από τα χωριά τις εξής ώρες:
ΜΕΣΟΧΩΡΙ 7:05
ΑΜΠΕΛΙΑ 7:20
ΠΡΑΙΤΩΡΙ 7:30
ΜΑΓΟΥΛΑ 7:35
Την Τετάρτη 12-06-2019, οι μαθητές θα πρέπει να βρίσκονται στο σχολείο στις 07:45 !!
Τα λεωφορεία θα περάσουν από τα χωριά τις εξής ώρες:
ΑΜΟΥΡΙ 7:40
ΑΜΠΕΛΙΑ 7:20
ΑΝΑΛΗΨΗ 7:20
ΒΑΡΚΟ 7:15
ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ 7:30
ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟΧΩΡΙ 7:10
ΜΑΓΟΥΛΑ 7:40
ΜΕΣΟΧΩΡΙ 7:30
ΠΡΑΙΤΩΡΙ 7:10
ΣΥΚΕΑ 7:30
 1. Κάθε μέρα πρέπει να προσέρχεσαι στο εξεταστικό κέντρο τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη των εξετάσεων και να ακολουθείς τις οδηγίες. Να έχεις πάντα μαζί σου το δελτίο εξεταζομένου (καρτελάκι) και αν θέλεις ένα μπουκαλάκι νερό ή αναψυκτικό.
 1. Κατά την είσοδό σου στην αίθουσα πρέπει να παραδώσεις το κινητό σου τηλέφωνο. Αν έχεις πάνω σου κινητό τηλέφωνο, ακόμα και αν δεν λειτουργεί, υπάρχει επαρκής λόγος για να μηδενιστεί το γραπτό σου. Το ίδιο ισχύει και για τα ηλεκτρονικά ρολόγια νέας τεχνολογίας (smartwatch). Επίσης , σου υπενθυμίζουμε ότι δεν επιτρέπεται να έχεις μαζί σου βιβλία, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών και επικοινωνίας κλπ. Επιτρέπεται μόνο μπλε ή μαύρο στυλό διαρκείας (που δεν σβήνει με γόμα). Σε αντίθετη περίπτωση, οι επιτηρητές με την επιτροπή των εξετάσεων θα σε απομακρύνουν από την αίθουσα και θα μηδενιστεί το γραπτό σου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
 1. Πριν πάρεις τα θέματα, πρέπει με προσοχή να αναγράψεις τα ατομικά σου στοιχεία στην ειδική θέση και το εξεταζόμενο μάθημα στο εξώφυλλο. Βεβαιώσου ότι πήρες τα θέματα που πρέπει ( Ημερήσιου ή Εσπερινού Λυκείου και το σωστό μάθημα).
 1. ΠΡΟΣΕΞΕ να μην γράψεις κατά λάθος πουθενά στις απαντήσεις το όνομά σου, γιατί δημιουργείται πρόβλημα στη βαθμολόγηση.
 1. ΜΗΝ ΔΙΠΛΩΝΕΙΣ τα εξώφυλλα του τετραδίου σου, για να μην τσαλακώνονται και για να μην δημιουργείται πρόβλημα κατά τη μηχανογραφική επεξεργασία του τετραδίου. Πρόσεξε να μην σκίσεις, λερώσεις ή μουντζουρώσεις υπερβολικά το τετράδιό σου, γιατί κάτι τέτοιο θα δημιουργήσει προβλήματα στη βαθμολόγηση. Επίσης προσπάθησε να μην «ξοδεύεις» άσκοπα τις σελίδες του τετραδίου, καθώς δεν επιτρέπεται δεύτερο τετράδιο, αφού ένα τετράδιο αρκεί για τις απαντήσεις.
 1. Γράψε όλες τις απαντήσεις σου με στυλό διαρκείας ίδιου χρώματος, μπλε ή μαύρο, ανεξίτηλης μελάνης. Μολύβι ΔΕΝ μπορείς να χρησιμοποιήσεις, παρά ΜΟΝΟ αν το ζητάει η εκφώνηση.
 1. Τις τελευταίες σελίδες μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για πρόχειρο. Γράψε πάνω-πάνω, σε όσες σελίδες θα χρησιμοποιήσεις ως πρόχειρο, τη λέξη ΠΡΟΧΕΙΡΟ και χρησιμοποίησέ τις ανάλογα. Οτιδήποτε γράψεις στο ΠΡΟΧΕΙΡΟ δεν θα βαθμολογηθεί.
 1. Αν χρειαστείς τουαλέτα, θα συνοδευτείς από κάποιον επιτηρητή. Πάντως, ας γίνει προσπάθεια, να μην διαταράσσεται συχνά η ησυχία και η συγκέντρωση των συμμαθητών σου.
 1. Χρησιμοποίησε το χρόνο με οικονομία. Έχεις ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ για να ολοκληρώσεις τις απαντήσεις σου και να παραδώσεις το γραπτό σου. Ακολούθησε πιστά τις συστάσεις των επιτηρητών, οι οποίοι θα ενημερώνουν την αίθουσα για τον χρόνο που απομένει. Δεν επιτρέπεται να συνεχίσεις να γράφεις μετά την παρέλευση των 3 ωρών.
 1. Δεν μπορείς να αποχωρήσεις από την αίθουσα, πριν το χρόνο της δυνατής αποχώρησης, ο οποίος αναγράφεται στην τελευταία σελίδα των θεμάτων.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΟΥ ΕΥΧΕΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Την Δευτέρα 10-06-2019, τα λεωφορεία θα περάσουν από τα χωριά 15 λεπτά αργότερα απ’ ότι πέρασαν σήμερα, δηλαδή 15 λεπτά αργότερα από την ώρα που ανακοινώθηκε στο προηγούμενο άρθρο.

Η άφιξη των μαθητών στο σχολείο αναμένεται στις 07:45 !!

ΩΡΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΟ ΠΡΩΙ

της Παρασκευής 07-06-2019

ΟΔΗΓΙΕΣ

 1. Να έχεις μαζί σου 2 στυλό ΜΟΝΟ ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλέ), , μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό.
 2. ΤΟ ΜΟΛΥΒΙ γενικά ΔΕΝ επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά ΜΟΝΟ αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.
 3. Γίνεστε δεκτοί στις εξετάσεις με βασικό αποδεικτικό στοιχείο το Δελτίο εξεταζομένου και δεν είναι απαραίτητο να έχετε άλλο αποδεικτικό στοιχείο (ταυτότητα ή διαβατήριο).
 4. κατά την είσοδό σου στην αίθουσα εξέτασης δεν επιτρέπεται να έχεις μαζί σου βιβλία, σημειώσεις, κινητά τηλέφωνα (ακόμα` και αν τα έχεις απενεργοποιήσει), διορθωτικό υγρό, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, άλλα αντικείμενα ή οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι δολιεύεται τις εξετάσεις
 5. Σε περίπτωση κατά την οποία, κατά την προσέλευσή σου στο Εξεταστικό Κέντρο, φέρεις μαζί σου κινητό τηλέφωνο, θα το παραδίδεις στον Πρόεδρο της Λυκειακής Επιτροπής, ο οποίος θα το φυλάσσει σε ειδικό χώρο. Μετά τη λήξη της εξέτασης, θα παραλαμβάνεις το κινητό σου και θα αποχωρείς.
 6. Πριν την είσοδο στην αίθουσα παραδίδεις το κινητό σου: η κατοχή κινητού (έστω και απενεργοποιημένου) μέσα στην αίθουσα συνιστά επαρκή λόγο μηδενισμού σου.

Την γιορτή των τριών ιεραρχών γιόρτασαν οι μαθητές και οι καθηγητές του Γυμνασίου και Λυκείου Δομενίκου την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2019.

Μιας και η γιορτή των τριών ιεραρχών θεωρείται αργία οι σύλλογοι διδασκόντων των δύο σχολείων αποφάσισαν να μεταθέσουν την καθιερωμένη θεία λειτουργία μια μέρα νωρίτερα.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον ιερό Ναό του χωριού χοροστατούντος του μητροπολίτου Ελασσόνας κκ. Χαρίτων ο οποίος και προέτρεψε τους νέους να παραδειγματιστούν  από τον βίο των αγίων και τόνισε πως η παιδεία οφείλει να προσφέρει γενικές γνώσεις παράλληλα με την ειδικές ώστε οι μαθητές να αποκτήσουν πολύπλευρη προσωπικότητα.

Με τον μητροπολίτη, ο οποίος συνηθίζει να επισκέπτεται το  Δομένικο για τον εκκλησιασμό των μαθητών συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης  Βησσαρίων, ο πατέρας Δημήτριος και ο διάκονος Ευάγγελος.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας λειτουργίας τελέστηκε η καθιερωμένη αρτοκλασία προς τιμή των αγίων της ημέρας ενώ διαβάστηκε και το μήνυμα της Διαρκής Συνόδου της εκκλησίας της Ελλάδος για την ημέρα.

Καραγιάννης Βασίλης μαθητής Γ Λυκείου

Παλιότερα Άρθρα »

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων