Πραγματοποιήθηκε η 10η Ιππική Παρέλαση στην Ανδραβίδα

 

DSCF1862

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για μία ακόμα φορά η Ιππική Παρέλαση στην Ανδραβίδα, το απόγευμα του Σαββάτου 28 Απριλίου 2012. Είναι η 10η χρονιά που ο ιππικός σύλλογος “Κένταυροι” της Ανδραβίδας με τη βοήθεια του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και των Συλλόγων της πόλης διοργανώνει και πραγματοποιεί την εντυπωσιακή αυτή εκδήλωση. Πάνω από 100 άλογα, διαφόρων φυλών, παρέλασαν περήφανα με τους αναβάτες τους στον κεντρικό δρόμο της Ανδραβίδας, ενθουσιάζοντας τους θεατές της εκδήλωσης.

Η 10η ιππική παρέλαση ξεκίνησε  και φέτος με τους ήχους της Φιλαρμονικής Ανδραβίδας “Αρίων” και ακολούθησε η παρουσίαση αυτοκινήτων-αντίκες. Στη συνέχεια παρέλασαν τα πόνυ με τους μικρούς αναβάτες τους που συνοδεύονταν από τους γονείς τους.

Ακολούθησαν τα μεγάλα άλογα με πρώτη την πρόεδρο του Ιππικού Συλλόγου “Κένταυροι” κ.Αλεξάνδρα Αλτούνη και δεύτερο τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου κ. Φωτόπουλο Διονύσιο.  Τα άλογα παρέλασαν χωρισμένα σε φυλές: φυλή Ανδραβίδας, Ανδαλουσιανά, φυλή Πηνείας, αγγλικά άλογα, από πολλές πόλεις της Ελλάδας, όπως η Ζάκυνθος, το Αιτωλικό, τα Μέγαρα, η Ναύπακτος καθώς και από πόλεις της Ηλείας όπως η Γαστούνη, η Κάτω Παναγιά, η Αμαλιάδα, η Μυρτιά, τα Καβάσιλα, τα Σαββάλια και άλλες. Υπήρχαν και αρκετές άμαξες από την Ηλεία και άλλες πόλεις.

Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε επίδειξη δεξιοτεχνίας από μερικά από άλογα που συμμετείχαν στην εκδήλωση, σε μία ειδικά διαμορφωμένη αρένα, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας. Εκεί βρίσκονταν παρκαρισμένα και τα αυτοκίνητα-αντίκες για να μπορέσουν να τα θαυμάσουν για άλλη μία φορά οι παρευρισκόμενοι στην Ανδραβίδα.

Αρκετοί μαθητές του σχολείου μας, αγαπούν τα άλογα και κάθε χρόνο παίρνουν μέρος στην ξεχωριστή αυτή γιορτή. Το τρέχον σχολικό έτος 2011-12, οι μαθητές της Β΄Λυκείου, υλοποιούν πολιτιστικό πρόγραμμα με θέμα: “Η ιππική παράδοση στην Ανδραβίδα” θέλοντας να γίνει ευρύτερα γνωστή η φυλή αλόγων Ανδραβίδας και η ιστορία που την ακολουθεί από τα Ομηρικά χρόνια.

Στη φετινή παρέλαση πήρε μέρος και η Κωνσταντίνα Αγραπίδη, που κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο στους ιππικούς αγώνες αντοχής 30 χλμ στο Κιλκίς.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/883

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση