Επέτειος του Πολυτεχνείου 2010

17 Νοέμβρη 2010:  Έχουν περάσει  37 χρόνια από τότε που  ακούστηκαν στη Νομική για πρώτη φορά, τα συνθήματα ”Κάτω η χούντα”, “Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία”, από τους φοιτητές που ξεσηκώθηκαν εναντίον του καθεστώτος, προκαλώντας ανατροπή ισορροπίας στη δικτατορική εξουσία και ανοίγοντας το δρόμο για την πτώση της χούντας.

Το Πολυτεχνείο έδωσε μια νέα διάσταση σε μια μαζική λαϊκή κινητοποίηση, αποδεικνύοντας στη πράξη ότι όταν τα πράγματα φτάνουν στα έσχατα, οι λαοί οφείλουν να προκαλούν θύελλες έναντι οποιουδήποτε  κόστους, ως μοναδικού μέσου για το άνοιγμα του δρόμου για λύτρωση και ελευθερία.

Το Πολυτεχνείο δεν καθιερώνεται ως μια τυπική γιορταστική επέτειος. Το μήνυμά του είναι η διαρκής αγωνιστική ετοιμότητα των νέων να αναμετρηθούν με όποιους προσπαθούν να επιβουλευθούν τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας,  ήταν και θα είναι πάντα ένα ζωντανό κάλεσμα για τη Δημοκρατία και την Ελευθερία και  θα είναι πάντα ζωντανό σε κάθε ελεύθερο μυαλό.
Οι μαθητές του ΓΕ.Λ Ανδραβίδας, ετοίμασαν ένα μικρό αφιέρωμα στα γεγονότα εκείνων των ημερών, με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών του σχολείου Γκιάφη Γεράσιμου και Αποστολάτου Ηλία.
Σε μία σύντομη ομιλία παρουσιάστηκαν τα σημαντικότερα γεγονότα και στη συνέχεια ακούστηκαν τραγούδια αφιερωμένα στον αγώνα των φοιτητών του Πολυτεχνείου, που ερμήνευσαν μαθητές  του σχολείου μας. Επίσης, παρουσιάστηκε και ένα μικρό σκέτς, σχετικό με τη επέτειο του Πολυτεχνείου.

Τη προετοιμασία της φετινής γιορτής  είχαν αναλάβει οι μαθητές:

Φλίγγου Ιωάννα

Βατσή Κωνσταντίνα

Xουσάκης Γιώργος

Κετσεκιουλάφης Γιάννης

Την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσικά οι μαθητές:

Μαράκα Ζωή (Μπάσο)

Τσουραπάς Αριστοτέλης (Αρμόνιο)

Βαρβαρέσος Κώστας (Μπουζούκι)

Γώτης Γεράσιμος (Μπουζούκι)

Πασπαλιάρης Βαγγέλης (Κιθάρα)

Υπεύθυνος για τον ήχο ήταν ο μαθητής της Β΄Λυκείου Γώτης Γεράσιμος.

Τη βιντεοσκόπηση είχε αναλάβει ο μαθητής της Α΄Λυκείου Γεωργιόπουλος Αλέξανδρος

Απόσπασμα 1 από την εκδήλωση

Απόσπασμα 2 – Τραγούδια

Ο Δρόμος

Όταν σφίγγουν τα χέρια

Της Δικαιοσύνης ήλιε νοητέ

Το ακορντεόν

Απόσπασμα 3

Φωτογραφίες από την εκδήλωση

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/876

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση