Κινηματογραφική Λέσχη Ανδραβίδας

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ανδραβίδας ιδρύθηκε στις 19 Φεβρουαρίου 1992 από μία ομάδα πολιτών της Ανδραβίδας με ιδιαίτερη αγάπη για τον πολιτισμό και την κινηματογραφική τέχνη. Σκοπός του σωματείου  ήταν η ανάπτυξη του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου καθώς και η βελτίωση των κοινωνικών σχέσεων και των γενικότερων όρων ζωής των μελών της Λέσχης και των κατοίκων της περιοχής.
Το ιδρυτικό καταστατικό της Λέσχης, συντάχθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από τη συνέλευση των ιδρυτικών μελών που συνήλθε σε αίθουσα του Τεχνικού Λυκείου και αναγνωρίστηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αμαλιάδας στις 3/9/1992.

Χαρακτηριστική είναι η στρογγυλή σφραγίδα της Λέσχης, όπου στην περιφέρεια είναι γραμμένες οι λέξεις «Κινηματογραφική Λέσχη Ανδραβίδας» και στο εσωτερικό του κύκλου υπάρχει παράσταση κινηματογραφικής μηχανής.

σφραγίδα

Για να γίνει κάποιος μέλος του σωματείου έπρεπε να καταβάλλει το ποσό των 1000 δραχμών για εγγραφή ενώ η τακτική μηνιαία συνδρομή των μελών είχε οριστεί στις 500 δραχμές.

Εκτός από τους παραπάνω πόρους, το σωματείο είχε έσοδα από τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούσε, τις δωρεές ή επιχορηγήσεις από μέλη, ιδιώτες, νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου και το Ελληνικό Δημόσιο.

απόδειξη κινημ.λέσχης

Η Λέσχη διοικούνταν από επταμελές διοικητικό συμβούλιο, που εκλέγονταν για ένα έτος, μαζί με την Εξελεγκτική Επιτροπή, από την τακτική Γενική Συνέλευση του Οκτώβρη, με μυστική ψηφοφορία.

Οι προβολές γίνονταν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Ανδραβίδας μετά από αίτηση των μελών της λέσχης και  σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολικής Επιτροπής Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ανδραβίδας (πρακτικό της αριθμ.8/1992 συνεδρίασης, αριθμός απόφασης 13/1992).

DSCF2568

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/866

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση