1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

P1010007Η 6η Οκτωβρίου 2014, ημέρα Δευτέρα, έχει οριστεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  ως «Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού» και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο δράσεων του «Κοινωνικού Σχολείου». Ο θεματικός άξονας για το σχολικό έτος 2014-2015 είναι «Ρατσισμός και Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Σύμφωνα με τη σχετική  εγκύκλιο, ο Σύλλογος Διδασκόντων αποφασίζει, μετά από εισήγηση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής της σχολικής μονάδας, τις δράσεις που θα υλοποιηθούν κατά την «1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού». Η ημέρα οργανώνεται και υλοποιείται με τη συνεργασία των μαθητών και των μαθητριών καθώς και των μαθητικών συμβουλίων του κάθε σχολείου. Οι κινητικές δράσεις εμπλουτίζονται και σχεδιάζονται με: Προβολή ταινιών, καλλιτεχνική-εικαστική-μουσική δημιουργία.

Το σχολείο μας συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της σημερινής ημέρας πραγματοποίησε τις παρακάτω δραστηριότητες:

Αρχικά οι μαθητές όλων των τάξεων απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικό με τη βία και το σχολικό εκφοβισμό και κατόπιν  ετοίμασαν τη δική τους αφίσα με συνθήματα κατά του ρατσισμού και της ενδοσχολικής βίας.  Στη συνέχεια οι αφίσες αναρτήθηκαν στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου στην οποία έγινε παρουσίαση ταινιών σχετικών με το θέμα της ημέρας. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την επεξεργασία των ερωτηματολογίων στο σχολείο μας το φαινόμενο δεν είναι έντονο και οι μαθητές συνυπάρχουν αρμονικά.

Επίσης, οι μαθητές  Θεοδωροπούλου Βασιλεία, Αλεξανδροπούλου Κατερίνα, Χαλούλου Χριστίνα, Σταθοπούλου Διονυσία, Αδαμοπούλου Αλεξάνδρα, Μπακούσης Κων/νος και Κατσαούνιας Αριστείδης συνεργάστηκαν με τη φιλόλογο του ΓΕ.Λ Ανδραβίδας, κα Κασπίρη Αικατερίνη και μίλησαν για το ρατσισμό και την ενδοσχολική βία.  Αξίζει να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στην ταινία που δημιούργησαν για αυτή την εκδήλωση οι μαθητές του Α2 και η οποία ενθουσίασε τους συμμαθητές τους καθώς και στα δύο σκίτσα που επιμελήθηκε ο μαθητής Γεωργακόπουλος Αντώνης και τα οποία μπορείτε να δείτε πατώντας  εδώ και εδώ.

Αμέσως μετά οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και έπαιξαν volley, basket, ποδόσφαιρο και πινγκ-πονγκ με συντονιστή τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ. Λαμπρόπουλο Θεόδωρο.

Φωτογραφίες από τις παραπάνω δραστηριότητες υπάρχουν στη Συλλογή φωτογραφιών του σχολείου μας την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε πατώντας εδώ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/769

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση