Εκπαιδευτικές επισκέψεις

Εκπαιδευτικές επισκέψεις στο πλαίσιο των ερευνητικών εργασιών που υλοποιούν το τρέχον σχολικό έτος πραγματοποίησαν οι μαθητές της Β΄τάξης του σχολείου μας μαζί με τους μαθητές του Α3, την Τετάρτη 6/02/2013.

Αρχικά οι μαθητές επισκέφθηκαν την εφημερίδα “Πατρίς” Πύργου όπου ενημερώθηκαν, με πολύ σαφή και κατανοητό τρόπο, για το πως δημιουργείται και τυπώνεται μία εφημερίδα, από τον υπεύθυνο οικομικών κ. Βαρουξή.

DSCF2950

Στη συνέχεια οι μαθητές πήγαν στις εγκαταστάσεις του ραδιοφώνου ΟΡΤ FM στον Πύργο όπου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη ζωντανή ενημερωτική εκπομπή της κας Μαρίας Χρυσικοπούλου.

Η κα. Χρυσικοπούλου, με πολύ ευγένεια φιλοξένησε τους μαθητές στο στούντιο της εκπομπής και συνομίλησε με κάποιους από αυτούς στον αέρα. Οι μαθητές του Β2  υλοποιούν ερευνητική εργασία με θέμα την κατασκευή web radio και το έχουν εμφανίσει στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, οποτε ήταν γι΄αυτούς μια σημαντική εμπειρία.

DSCF2956

Παράλληλα, ο κ.Περικλής Πατσούρης, ξενάγησε τους μαθητές στα στούντιο της τηλεόρασης και οι μαθητές πραγματικά εντυπωσιάστηκαν από τα καινούργια πράγματα που έβλεπαν.

DSCF2954

 

Αμέσως μετά, οι μαθητές επισκέφθηκαν την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πύργου, όπου αναζήτησαν βιβλία για τις ερευνητικές τους εργασίες. Ιδιαίτερα πολύτιμη ήταν η βοήθεια των εργαζομένων στη βιβλιοθήκη αφού έδειξαν στους μαθητές με ποιο τρόπο μπορούν να βρουν  τις πληροφορίες που θέλουν.

DSCF2958

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/650

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση