«

»

Μαΐ 30 2013

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Έπαινος στους μαθητές του σχολείου μας

Την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013,  η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών έστειλε έπαινο στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας που πήραν μέρος στο διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους » Ένας πλανήτης … μία ευκαιρία», συγχαίροντάς τους για τη συμμετοχή τους και για τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους.

Οι μαθητές της Α΄τάξης είχαν στείλει σε αυτό το διαγωνισμό μία ταινία μικρού μήκους, διάρκειας 10 λεπτών, με τίτλο: Η Ελπίδα χαμένη στον κυβερνοχώρο, που έθιγε το πρόβλημα του εκφοβισμού μέσα από το διαδίκτυο και το πόσο αυτό μπορεί να επηρρεάσει κάποια ευαίσθητα παιδιά.

Η ιδέα και η σκηνοθεσία ήταν του μαθητή του ΓΕ.Λ Ανδραβίδας, Θανάση Τσιλιμίγκρα, ο οποίος με τη βοήθεια των συμμαθητών του και εκπαιδευτικών του σχολείου έφτιαξε αυτή την ταινία, που μπορείτε να την δείτε πατώντας εδώ.

Ο Θανάσης γράφει σχετικά με την ταινία:

Η Ελπίδα είναι μαθήτρια, η οποία  αντιμετωπίζει την διαδυκτιακή βία,  αλλά παρόλα αυτά μένει αβοήθητη  από την οικογένεια της και τον περίγυρό της.

Έτσι αποπειράθηκε να  αυτοκτονήσει ώστε να ξεφύγει απο  την ψυχολογική πίεση. Η πράξη της  αυτή επιστράτευσε στο τέλος τον  κοινωνικό της περίγυρο που κινητοποιήθηκε για να βοηθήσει αυτήν και χιλιάδες άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.
Έτσι διδασκόμαστε οτι μόνο με το συναίσθημα και την ανθρώπινη επαφή θα καταπολεμήσουμε τις παγίδες του κυβερνοχώρου!

tainia

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/647

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων