Γιορτή της Σημαίας 2013-14

Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΓΕ.Λ Ανδραβίδας τίμησαν του αγωνιστές του έπους του ΄40 σε μία ξεχωριστή γιορτή.

Την επιμέλεια της γιορτής είχαν οι εκπαιδευτικοί Μιτάκη Σταματίνα (Κοινωνιολόγος) και Κούλης Κοσμάς (Φιλόλογος). Μαζί τους συνεργάστηκαν οι μαθητές:

Φουσκαρίνη Δέσποινα

Καραθανάση Ρία

Θεοδωροπούλου Βασιλεία

Γκιάφη Λουΐζα

Φουντά θεοφανία

Δημητρόπουλος Ανδρέας

Κασσάρα Σίσσυ

Σταθοπούλου Λαμπρινή

Πολίτης Χρήστος

Αθανασόπουλος Φάνης

Αδαμοπούλου Αλεξάνδρα

Μπατής Νίκος

Στη φετινή επέτειο μνήμης έγινε αναφορά στον ηρωικό πιλότο της της Βρετανικής  Βασιλικής Αεροπορίας, Alan Oates, ο οποίος το 1944  συμμετείχε σε Συμμαχικές αποστολές εναντίον αεροδρομίων που κατείχαν οι Γερμανοί και έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Ανδραβίδα λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Οι κάτοικοι της Ανδραβίδας τον φρόντισαν και κατάφερε μετά από 3 ημέρες να επιστρέψει σώος στην πατρίδα του. Το 2011 έγραψε ένα βιβλίο με τίτλο “Τι έκανες στον πόλεμο παππού;” και εκεί εξιστορεί με λεπτομέρειες όλα τα γεγονότα που έμειναν χαραγμένα στη μνήμη του, παρά τη σύντομη διαμονή του στον τόπο μας.

Το μεταφρασμένο απόσπασμα του βιβλίου που αναφέρεται στην Ανδραβίδα διάβασε ο μαθητής Τάκης Αλεβιζόπουλος.

Το αφιέρωμα αυτό επιμελήθηκε ο Διευθυντής του ΓΕ.Λ Ανδραβίδας, κ. Αριστείδης Ραμαντάς, με το υλικό που του παραχώρησε η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ανδραβίδας, κα. Αγγέλα Κουτζαμάνη-Τζούμα, η οποία παρευρέθηκε και προσωπικά στην εκδήλωση.

Την εκδήλωση αυτή τίμησαν επίσης ο Υπεύθυνος Παιδαγωγικών Θεμάτων της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, κ. Αγγελόπουλος Νίκος, ο κ. Διονύσης Βατσής (π. Δήμαρχος Ανδραβίδας ),  ο Πρόεδρος  του Δημοτικού  Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης, κ.Ανδρέας Κορομηλάς, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας καθώς και η κα Τρισεύγενη Φουσκαρίνη, ο πατέρας της οποίας επισκεύασε τον χαλασμένο τροχό του αεροσκάφους του Alan Oates, και έτσι κατάφερε αυτός να επιστρέψει στην πατρίδα του.

6/11/13

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/578

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση