«

»

Μαρ 13 2014

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Σεμινάριο αντισεισμικής προστασίας

Την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2014  πραγματοποιήθηκε στον Πύργο ημερίδα με θέμα την αντισεισμική προστασία συνδιοργανώθηκε χθες από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας –ΟΑΣΠ- σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Α’ βαθμιας και Β’ Βαθμιας εκπαίδευσης Ηλείας. Την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της ημερίδας ανέλαβαν οι υπεύθυνοι Σχολικών Δραστηριοτήτων της Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Γιώργος Γοροζίδης και Ευγενία Ηλιοπούλου αντίστοιχα.

Εισηγητές στην εκδήλωση ήταν η  προϊσταμένη του ΟΑΣΠ κα. Ασημίνα Κούρου, η  τοπογράφος μηχανικός κα. Αναστασία Ιωακειμίδου και ο πολιτικός μηχανικός κ. Κώστας Μπάκας.

Την ημερίδα παρακολούθησαν 180 Διευθυντές και εκπαιδευτικοί σχολείων της Ηλείας. Δυστυχώς η Ελλάδα  κατέχει την πρώτη θέση από άποψη σεισμικότητας στην Ευρώπη και την έκτη σε παγκόσμιο επίπεδο. Για αυτό το λόγο είναι πολύ σημαντικό να αναπτυχθεί η κατάλληλη συμπεριφορά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να είναι προετοιμασμένοι για κάθε άσχημο ενδεχόμενο. Οι ομιλητές επεσήμαναν ότι είναι σημαντικό να γίνονται ασκήσεις ετοιμότητα  στα σχολεία  γιατί μόνο η ενημέρωση δεν αρκεί. Όπως  ειπώθηκε χαρακτηριστικά ο ενημερωμένος εκπαιδευτικός-γονιός ή μαθητής δεν είναι και προετοιμασμένος.

Επίσης, δόθηκαν ενημερωτικά έντυπα και αφίσες, τα οποία μπορείτε να βρείτε και στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας: www.oasp.gr

ή στους παρακάτω συνδέσμους:

Προετοιμάσου από τώρα για το σεισμό

Προστατευτείτε από τους σεισμούς – Διάβασέ το τώρα

13/3/14

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/570

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων