«

»

Μαρ 27 2014

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Συμμετοχή στο διαγωνισμό της Βουλής των Εφήβων

vouli efivwn

Ένας πρωτότυπος διαγωνισμός διοργανώθηκε φέτος για τη συμμετοχή των μαθητών της Β΄Λυκείου στη Βουλή των Εφήβων.

Οι μαθητές όλο το Μάρτιο είχαν τη δυνατότητα να ασχοληθούν με παιχνίδια σχετικά με διάφορους τομμείς της ζωής μας (Τεχνολογία, Επιστήμη, Πολιτική, Τέχνες και Γράμματα, Αθλητισμός και άλλα) και έστι να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στη κλήρωση για την ανάδειξη των έφηβων βουλευτών αυτής της περιόδου.

Μαθητές του σχολείου μας,  πήραν μέρος στη διαδικασία αυτή και περιμένουμε τα αποτελέσματα της κλήρωσης. Υπεύθυνη εκπαιδευτικός και σύνδεσμος επικοινωνίαςείναι η εκπαιδευτικός του ΓΕ.Λ Ανδραβίδας Διαμαντοπούλου Μαρία (Μαθηματικός).

Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στην παρακάτω ανακοίνωση:

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων», ΙΘ΄ Σύνοδος 2013-2014
Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και  το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων».
Γενικός στόχος του προγράμματος είναι η εξοικείωση των μαθητών με το ρόλο και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, η ανάδειξη της σημασίας των δημοκρατικών θεσμών στη σύγχρονη κοινωνία, αλλά και της αξίας της συμμετοχής του πολίτη στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Τονίζεται ότι, ειδικά για τη φετινή χρονιά, εισάγονται αλλαγές στη δομή του προγράμματος, που αφορούν κυρίως στη διαδικασία επιλογής των «εφήβων βουλευτών», αξιοποιούνται σε μεγάλο βαθμό οι δυνατότητες που παρέχουν οι νέες τεχνολογίες, ενισχύεται ο ρόλος του συνδέσμου καθηγητή, ενώ παράλληλα επιχειρείται συνεργασία με άλλους φορείς που δραστηριοποιούνται σε ζητήματα που αφορούν τη νεολαία, όπως ο Συνήγορος του Παιδιού και η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς. Αναλυτικές πληροφορίες για τις αλλαγές αυτές, τον τρόπο διεξαγωγής του προγράμματος κατά τη φετινή Σύνοδο, καθώς και για τον τρόπο εγγραφής των σχολείων, θα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του προγράμματος στη διεύθυνση: www.efivoi.gr από 06-02-2014 και στο τηλέφωνο: 210-36.92.411 (κυρία Κ. Κωνσταντίνου).
Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές της Β΄ τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑ.Λ. της χώρας, της Κύπρου και των Ελληνικών Λυκείων της αλλοδαπής. Ανώτατο ηλικιακό όριο συμμετοχής ορίζεται το 21ο έτος ηλικίας των μαθητών.
Για την εφαρμογή του προγράμματος στα Λύκεια, απαιτείται ορισμός εκπαιδευτικού, ανεξαρτήτως ειδικότητας, ως συνδέσμου καθηγητή του Λυκείου με το αρμόδιο για το πρόγραμμα «Βουλή των Εφήβων» τμήμα του Ιδρύματος της Βουλής. Για ένα (1) έως επτά (7) τμήματα Β΄ τάξης του κάθε σχολείου ορίζεται ένας (1) σύνδεσμος καθηγητής με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων. Αν τα σχολικά τμήματα είναι περισσότερα ορίζεται και  δεύτερος σύνδεσμος καθηγητής.
Ο σύνδεσμος καθηγητής αναλαμβάνει την ηλεκτρονική εγγραφή του σχολείου του και των προσωπικών του στοιχείων ως συνδέσμου, την ενημέρωση των μαθητών της Β΄ τάξης κατά τμήμα (3 διδακτικές ώρες) για το πρόγραμμα και διευκόλυνσή τους κατά τη συμμετοχή τους στις διάφορες δραστηριότητες στο Εργαστήριο Πληροφορικής του σχολείου. Σημειώνεται ότι οι ηλεκτρονικές εγγραφές των σχολείων θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα 10-02-2014 – 28-02-2014, χωρίς να προβλέπεται παράταση.
Ως συμβολική επιβράβευση της συμβολής των καθηγητών συνδέσμων στο πρόγραμμα, προβλέπεται η αποστολή επιλεγμένων εκδόσεων του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων.
Οι μαθητές που θα επιλεγούν ως τακτικοί έφηβοι βουλευτές θα κληθούν να μετάσχουν στις εργασίες της ΙΘ’  Συνόδου που θα πραγματοποιηθούν στο τέλος Ιουνίου στην Αθήνα.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/482

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων