Γιορτάζουμε την Ημέρα της Γης με πράσινες δράσεις!
Σήμερα, 22 Απριλίου, τιμώντας την Ημέρα της Γης, το σχολείο μας μετέφερε το μήνυμα της προστασίας του περιβάλλοντος στην καρδιά της Ανδραβίδας. Οι μαθητές προσέφεραν χειροποίητα γλαστράκια με κάκτους και παχύφυτα στους περαστικούς, συνδυάζοντας την περιβαλλοντική δράση με την κοινωνική προσφορά. Αντάλλαξαν ευχές και χαμόγελα με τους συμπολίτες μας και όλοι συμφώνησαν ότι είναι σημαντικό να προστατεύουμε το “σπίτι” μας, τη Γη. Φυσικά, η προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να περιορίζεται σε κάποιες συγκεκριμένες ημέρες, αλλά να είναι συνεχής και συστηματική!! Στα γλαστράκια υπήρχαν οι τρείς αριθμοί (3-30-300) του ευρωπαϊκού κανόνα για τις βιώσιμες πόλεις, οι οποίοι σημαίνουν:
3 Δέντρα: Κάθε πολίτης θα πρέπει να μπορεί να βλέπει τουλάχιστον 3 δέντρα ικανοποιητικού μεγέθους από το παράθυρο του σπιτιού του, του σχολείου ή της εργασίας του.
30% Κάλυψη: Κάθε γειτονιά θα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 30% κάλυψη από θόλο δέντρων. Αυτό βοηθά στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και τη μείωση του φαινομένου της «αστικής θερμικής νησίδας».
300 Μέτρα: Κανένας πολίτης δεν πρέπει να ζει σε απόσταση μεγαλύτερη των 300 μέτρων από το πλησιέστερο δημόσιο πάρκο ή χώρο πρασίνου (περίπου 5-10 λεπτά περπάτημα).
Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η αληθινή μάθηση οφείλει να είναι και βιωματική. Η προσφορά και ο εθελοντισμός μάς διδάσκουν πολλά, σε συνδυασμό με τα βιβλία! Η μάθηση έξω από την τάξη, η συνεργασία και η επικοινωνία είναι τα εφόδια που καλλιεργούν υπεύθυνους και ενεργούς πολίτες.
Ήταν μια υπέροχη ευκαιρία να “γεμίσουμε μπαταρίες΄΄ και μια μικρή αλλά πολύτιμη ανάσα λίγο πριν μπούμε στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις μας.
















