Την Τετάρτη 2 Απριλίου 2025, από τις 10:30 π.μ έως τις 12:00 μ.μ θα πραγματοποιηθεί αιμοδοσία στο χώρο του Γενικού Λυκείου Ανδραβίδας, σε συνεργασία με το Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου Πατρών.
Καλούμε όσους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν αυτή την προσπάθεια προσφοράς και να συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου, αρχικά, αλλά και των μικρότερων μαθητών μας γύρω από αυτό το σημαντικό θέμα.
Την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025, επισκέφθηκε το σχολείο μας η κα.Νάνσυ Χατζηιωάννου (επισκέπτρια υγείας) από το Κέντρο Αίματος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και ενημέρωσε τους μαθητές της Γ΄Λυκείου για τα πολλαπλά οφέλη της αιμοδοσίας. Ήταν μία πρώτη συζήτηση για τη μεγάλη αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας αφού το αίμα δεν μπορεί να παραχθεί με κάποιο τρόπο ούτε να αγοραστεί. Οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες στη χώρα μας και οι εθελοντές αιμοδότες λιγοστοί. Γι΄αυτό και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση των νέων, κυρίως, για αυτό το θέμα.
Μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε διαθέτοντας 10΄από το χρόνο μας για να σώσουμε όχι μόνο μία αλλά τρεις ζωές αφού το αίμα διαχωρίζεται σε 3 παράγωγα: τα ερυθρά, το πλάσμα και τα αιμοπετάλια, τα οποία μπορούν να χορηγηθούν σύμφωνα με τις ενδείξεις σε τρεις διαφορετικούς ασθενείς.
Σας περιμένουμε.












