Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας στα σχολεία

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025, οι μαθητές του σχολείου μας, συνεργάστηκαν άψογα και δημιουργικά με την εθελοντική ομάδα Andravidistas, της πόλης μας και τις κοινωνικούς λειτουργούς του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κα. Γεωργιοπούλου Αικατερίνη και κα. Αλμπάνη Γεωργία, για να δώσουν ένα δυνατό μήνυμα κατά της βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Πραγματικά, ήταν μία ιδιαίτερα ευχάριστη συνεργασία, με πρωτοβουλία των Andravidistas, που τον τελευταίο καιρό δραστηριοποιούνται έντονα και δημιουργικά στην πόλη μας.

rea 1

Στην εκδήλωση συμμετείχαν, εκπροσωπώντας την εθελοντική ομάδα, η κα. Ρέα Οικονόμου, η κα. Διονυσία Νικολοπούλου και ο κ. Κωνσταντίνος Δρακόπουλος. Αρχικά, παρουσιάστηκαν τρία βίντεο των μαθητών του σχολείου μας και στη συνέχεια η κα. Γεωργιοπούλου και η κα. Αλμπάνη συνομίλησαν με τα παιδιά για το κρίσιμο θέμα της βίας και του σχολικού εκφοβισμού. Στη συνέχεια, οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και συζήτησαν, αρχικά μεταξύ τους, γύρω από ένα ποίημα που παρουσίασαν οι ομιλήτριες. Κατόπιν, ο εκπρόσωπος κάθε ομάδας παρουσίασε τις σκέψεις αυτές στους υπόλοιπους μαθητές.

Πραγματικά, το θέμα της βίας μας γεμίζει με άσχημα συναισθήματα και για το λόγο αυτό έχουμε χρέος να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο και αν είναι δυνατόν να εξαλειφθεί τελείως. Στο σχολείο, αλλά και στην κοινωνία μας,  ταιριάζει ο σεβασμός, η αλληλεγγύη, η αποδοχή και η ενσυναίσθηση.

rea 2β1IMG 3890

Αυτά και άλλα συνθήματα, έγραψαν οι μαθητές μας, με αφορμή την ημέρα αυτή, σε μεγάλα ταμπλό και τα μοιράστηκαν με τους συμμαθητές τους. Δύο ήταν οι βασικές παροτρύνσεις:

Μίλα, μη φοβάσαι

Μη μένεις απαθής

rea 3

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/2770

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση