Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας

Η 4η Απριλίου κάθε έτους ανακηρύχθηκε ως Πανελλήνια Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας που θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού από την τρέχουσα σχολική χρονιά 2023-24. Την ημέρα αυτή πραγματοποιούνται στα σχολεία της χώρας ενημερώσεις και άλλες δράσεις ευαισθητοποίησης για το θέμα της προστασίας των αδέσποτων ζώων.

Μία ομάδα μαθητών του σχολείου μας ανέλαβε να συντάξει ένα κείμενο για το θέμα αυτό θέλοντας να θίξει το ζήτημα της κακοποίησης και της εγκατάλειψης των  αδέσποτων ζώων καθώς και τους τρόπους με τους οποίους όλοι μπορούμε να βοηθήσουμε. Στο κείμενό τους αποτύπωσαν την υπάρχουσα κατάσταση στην πόλη μας και πρότειναν μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν από τον Δήμο για τον περιορισμό των αδέσποτων ζώων αλλά και για την «ανακούφιση» που μπορεί να προσφέρει σε αυτά που αναγκάζονται να περιφέρονται πεινασμένα στους δρόμους. Την επιστολή αυτή απέστειλαν στον Δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, κ. Γιάννη Λέντζα. Διαβάστε την επιστολή στον παρακάτω σύνδεσμο:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ-ΚΥΛΛΗΝΗΣ

Ακόμα, ζωγράφισαν την παρακάτω αφίσα για να ευαισθητοποιήσουν και τους συμμαθητές τους.

δείξε την αγάπη σου

Οι περισσότεροι Δήμοι της Ηλείας έχουν προγραμματίσει δράσεις για το θέμα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. Στον  Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης στη σύσκεψη με Προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για το θέμα της διαχείρισης των δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων που είχαν ο Δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Γιώργος Σκλαβενίτης και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βάσω Σωτηροπούλου ανέλυσαν  την  υπάρχουσα κατάσταση ανά Κοινότητα και συνολικά στον Δήμο και έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες που έχει προγραμματίσει η Δημοτική Αρχή. Επίσης, συζητήθηκαν προτεινόμενες λύσεις για το ζήτημα.

 

 

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/2328

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση