«

»

Μαρ 30 2015

Εκτύπωσέ το Άρθρο

10ο Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης

krestena

Την Παρασκευή 24-04-2015 θα διεξαχθεί για 10η συνεχή χρονιά το μαθητικό φεστιβάλ «Μαθητικής Δημιουργικής Έκφρασης» που διοργανώνει στα Κρέστενα  η Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας σε συνεργασία με το Δήμο Ανδρίτσαινας–Κρεστένων και συμμετέχουν τα σχολεία δικαιοδοσίας της, με κάθε είδους δημιουργία των μαθητών τους (χορό, μουσική, τραγούδι, ζωγραφική, τεχνολογία, δρώμενα κτλ.).

Το κάθε σχολείο μπορεί να συμμετέχει με τραγούδι, μοντέρνο χορό ή όποια άλλη παρουσίαση θέλει, αρκεί ο συνολικός χρόνος να μην ξεπερνά τα 5 λεπτά. Οι ομάδες που θα παρουσιάζουν μοντέρνους χορούς να αποτελούνται τουλάχιστον από 10 άτομα (για τα σχολεία με μεγάλο αριθμό μαθητών).

Η συμμετοχή στους παραδοσιακούς χορούς, (που δεν περιλαμβάνεται στο 5λεπτο του κάθε σχολείου), θα γίνει σε μία ομάδα χορών, από τις γεωγραφικές περιοχές της Ελλάδας που θα ανακοινωθούν σύντομα. Τα σχολεία θα παραλάβουν ηλεκτρονικά αρχείο με την αντίστοιχη μουσική.

Στο τέλος του φεστιβάλ θα παρουσιαστεί λαϊκό πρόγραμμα με χασάπικο, ζεϊμπέκικο και χασαποσέρβικο που θα χορέψουν μαθητές και καθηγητές όλων των σχολείων μαζί.

Το σχολείο μας θα πάρει και φέτος μέρος με ομάδα μαθητών που θα χορέψουν παραδοσιακούς. Υπεύθυνος της συμμετοχής είναι ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Λαμπρόπουλος Θεόδωρος.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/1204

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων