Λιμνοθάλασσα Κοτυχίου: Ο δικός μας πολύτιμος υγρότοπος

lefkotsiknias.JPG


Την Παρασκευή 12/03/2010 μερικά από τα παιδιά της Περιβαλλοντικής Ομάδας του σχολείου μας, επισκεφτήκαμε   τη λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, που βρίσκεται μόλις 10χλμ μακριά από την Ανδραβίδα.

Το Κοτύχι είναι ένας από τους 11 υγρότοπους της Ελλάδας που προστατεύονται από την Συνθήκη Ραμσάρ και είναι ένα πολύτιμο οικοσύστημα για την περιοχή μας. Τη φετινή χρονιά, η Β΄τάξη του σχολείου μας υλοποεί Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα με θέμα: Προστατευόμενες περιοχές της Ηλείας- Η λιμνοθάλασσα Κοτυχίου, με σκοπό να γνωρίσουμε πρώτα εμείς, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της λιμνοθάλασσας, τον σημαντικό αυτό υγρότοπο και να μάθουμε πως μπορούμε να τον προστατεύσουμε.

Περπατήσαμε αρκετά δίπλα στη λίμνη, βγάλαμε φωτογραφίες της περιοχής, συζητήσαμε για αυτά που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί , όπως τα σκουπίδια, και επισκεφτήκαμε το ιχθυοτροφείο στο Κοτύχι. Ένας από τους υπεύθυνους για τη λειτουργία του μας εξήγησε πως εκτρέφονται εκεί τα ψάρια και μας έδωσε αρκετές πληροφορίες για τη λιμνοθάλασσα.

Τη Τρίτη, 16-03-2010, επισκεφτήκαμε ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Ένωσης Πολιτών για την Οικολογία και το Περιβάλλον (ΕΠΟΠ), τον κ. Κράγκαρη Διονύσιο, στα Λεχαινά, στο χώρο εργασίας του.  Ξέροντας ότι ενδιαφέρεται πολύ για την προστατευόμενη αυτή περιοχή της Ηλείας, βρήκαμε την ευκαιρία και συζητήσαμε μαζί του για το πως μπορεί να αξιοποιηθεί και να προστατευτεί ο πολύτιμος αυτός υγρότοπος.  Στην ιστοσελίδα της ΕΠΟΠ, υπάρχουν πολλές πληροφορίες τόσο για το Κοτύχι,  όσο και για άλλα περιβαλλοντικά θέματα σχετικά με την Ηλεία καθώς επίσης και οι θέσεις και οι προτάσεις του κ. Κράγκαρη για τη διαχείριση της ευρύτερης προστατευόμενης περιοχής του δάσους της Στροφυλιάς και της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου.Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα αυτή, πατώντας εδώ.

Πληροφορίες για τους υγρότοπους της Ελλάδας που προστατεύονται από τη Συνθήκη Ραμσάρ, μπορείτε να βρείτε στο wiki του σχολείου μας, που βρίσκεται στη διέθυνση:   http://194.63.219.79/wiki/

Φωτογραφίες από το Κοτύχι μπορείτε να βρείτε στη συλλογή φωτογραφιών του σχολείου μας, πατώντας εδώ.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/112

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση