«

»

Ιαν 02 2015

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Υποψήφιοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με 10%

exetaseis

Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι κατ΄εξαίρεση το 2015 έχουν δικαίωμα  συμμετοχής στο 10% των θέσεων εισακτέων και σε όσους είχαν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές 2013.

Συγκεκριμένα, σε όσους συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2013 δίνεται το δικαίωμα συμμετοχής για το 10% των θέσεων, χωρίς νέα εξέταση και διατηρώντας την προηγούμενη βαθμολογία, σε ποσοστό 40% και για όσους συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2014 το ποσοστό ανέρχεται σε 60%.

 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 10%

1. Υποψήφιοι για το 10% (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να είναι μόνο όσοι εξετάστηκαν πανελλαδικά το 2013 ή το 2014 (με τα ημερήσια ΓΕΛ ή με τα ημερήσια ΕΠΑΛ).

Όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων, δεν θα υποβάλουν Αίτηση-Δήλωση το Φεβρουάριο, αλλά απευθείας μηχανογραφικό δελτίο.

Όσοι από τους υποψηφίους για το 10% επιθυμούν την εισαγωγή τους σε Στρατιωτικές Σχολές, σε Αστυνομικές Σχολές ή Σχολές Ακαδημιών Εμπορικού Ναυτικού, θα πρέπει να παρακολουθήσουν τις αντίστοιχες προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων, ώστε να υποβάλουν στις Σχολές αυτές ανάλογη αίτηση με δικαιολογητικά και να υποβληθούν στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

ΤΕΦΑΑ

2. Όσοι υποψήφιοι ενδιαφέρονται για τα ΤΕΦΑΑ και συμμετέχουν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις, υποχρεωτικά θα συμμετάσχουν και στις πρακτικές δοκιμασίες (υγειονομική εξέταση και αγωνίσματα).

Αντίθετα, οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων στα ΤΕΦΑΑ, δεν θα διαγωνιστούν εκ νέου στις πρακτικές δοκιμασίες, αλλά θα διατηρήσουν τις τελευταίες τους επιδόσεις.

Αν το 2013 ή το 2014 δεν είχαν υποβληθεί στις πρακτικές δοκιμασίες, φέτος δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για το 10% των ΤΕΦΑΑ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

3. Οι Αστυνομικές Σχολές θα δεχτούν υποψηφίους , αλλά οι ΙΔΙΩΤΕΣ επιτυχόντες θα εγγραφούν κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

 

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/lykandra/archives/1006

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων