Το Πειραματικό ΓΕ.Λ. Πατρών (ξανα)πάει στο Camera Zizanio

Τρεις μαθητικές ομάδες του σχολείου μας δημιούργησαν πρωτότυπες ταινίες μικρού μήκους με τις οποίες συμμετείχαν στο φετινό Camera Zizanio, τη 19η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας που εκτυλίσσεται στον Πύργο και την Αμαλιάδα Ηλείας αλλά και 15 ακόμα πόλεις. To Camera Zizanio είναι μέρος του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

Ο κατάλογος του φετινού Camera Zizanio – σελίδα 37:



Λήψη αρχείου

Οι δημιουργίες των μαθητικών ομάδων του σχολείου μας ανήκουν στην ευρύτερη κατηγορία του animation με τεχνικές όπως το ελέυθερο σχέδιο, το pixel art και το stop motion, άλλοτε με χρήση ΗΥ κι άλλοτε στο χέρι. Συγχαρητήρια στη δημιουργική προσπάθεια των παιδιών!

Ο ΚΥΚΛΟΣ – THE CIRCLE

Γεώργιος Σπυρόπουλος, Αλέξιος Σταθόπουλος

Μέσα από αυτό το animation θέλουμε να δείξουμε ότι η χρήση ναρκωτικών δημιουργεί έναν συνεχόμενο κύκλο πού ανοίγει το δρόμο προς την αυτοκαταστροφή. Επίσης τονίζουμε το γεγονός ότι εμείς οι ίδιοι δίνουμε στα ναρκωτικά τη ‘δύναμη’ αυτή ενώ πάλι εμείς είμαστε που μπορούμε να ‘σπάσουμε’ τον κύκλο. Για το καρτούν μας χρησιμοποιήσαμε την τεχνική stop-motion φτιάχνοντας χάρτινες φιγούρες και χειροποίητα φόντα. Τραβώντας πολλές φωτογραφίες με μικρές κινήσεις των φιγούρων δημιουργείται η ψευδαίσθηση της κίνησης (μεταίσθημα). Χωρίσαμε το βίντεο σε 2 ροές, τον αληθινό και τον φανταστικό κόσμο, χρησιμοποιώντας διαφορετικές χρωματικές παλέτες στην καθεμία.

ΕΝΑΣΤΡΟΝ – STARLIT

Μαρία-Νικολίνα-Αθηνά Κατσαρδή

Τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη δημιουργία της ταινίας είναι τα open-source προγράμματα gimp και mspaint. Η τεχνοτροπία είναι 16bit pixelart. Η ταινία δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της ερευνητικής εργασίας με θέμα: Επιστημονική Φαντασία. Εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν κατά την σχεδίαση των καρέ είναι το οπτικό ποντίκι. Ο δρόμος προς την πραγμάτωση των ονείρων είναι μακρύς και δύσκολος και τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς … ή όχι; Στην ταινία ξεδιπλώνεται η ιστορία ενός νεαρού εκκολαπτόμενου  αστροναύτη που δεν ενέδωσε στον φόβο και την αυτολύπηση.

FREGOLI

Αγγελική Χατζή, Ιωάννης Κάντζαρης , Μύριαμ Σουμάφ , Παναγιώτης Γουρδούπης

Ένα παιδί, μετά από μια διαφωνία με τους γονείς του, πηγαίνει στο σχολείο όπου βλέπει τα πρόσωπα των συμμαθητών του να αντικαθίστανται από μια ένωση των προσώπων των γονέων του. Εμπνευστήκαμε από το σύνδρομο Fregoli, όπου ο πάσχων πιστεύει ότι όλα τα άτομα στη ζωή του είναι ο ίδιος άνθρωπος.

 

(Οι ταινίες δημιουργήθηκαν κατά το σχολίκό έτος 2018-19 στο πλαίσιο του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας με θέματα την Επιστημονική Φαντασία και το Κινούμενο Σχέδιο με υπέυθυνο καθηγητή τον κο Αρλαπάνο Γεώργιο ΠΕ0404)

Προηγούμενη συμμετοχή του σχολέιου στο 17ο Camera Zizanio με μια ακόμη ταινία μικρού μήκους που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Ομίλου ‘Παριστάνω κάτι επιστημονικό’ (περισσότερα εδω)

 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.