Graph Search: Η «καινούρια «μηχανή αναζήτησης» από το Facebook

Via http://saferinternet.gr/

“Το νέο εγχείρημα του Facebook που ανακοινώθηκε εχθές ακούει στο όνομα Graph Search. Πρόκειται για μια μεγαλύτερη μπάρα αναζήτησης που βαθμιαία θα ενσωματωθεί στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας του Facebook, προσφέροντας τη δυνατότητα στους χρήστες να μπορούν να ψάξουν ολόκληρη τη βάση δεδομένων του Facebook. Πιο συγκεκριμένα, οι χρήστες θα μπορούν ανάμεσα σε ένα δισεκατομμύριο προφίλς, 250 εκατομμύρια φωτογραφίες, και  περισσότερες από 1 τρισεκατομμύριο αναρτήσεις των μελών του να εντοπίσουν ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα ή πληροφορίες σχετικά με τις προτιμήσεις φίλων τους.

Το Graph Search θα επιτρέπει στους χρήστες να ξεπεράσουν τα όρια μιας web αναζήτησης, και με απλή γλώσσα, να μπορέσουν να διασυνδεθούν με νέους χρήστες, μέρη και πράγματα, καθώς το Facebook θα φιλτράρει όχι μόνο τις επαφές του κάθε χρήστη, αλλά και τους φίλους των φίλων, καθώς  και όλα τα άτομα που έχουν χαρακτηρίσει μια ασχολία ως «αγαπημένη». Προς το παρόν, η υπηρεσία  είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά και σε περιορισμένο αριθμό χρηστών.

Μια τέτοια υπηρεσία σίγουρα εγείρει αρκετά ερωτήματα ως προς την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων των χρηστών της. Το ίδιο το Facebook διαβεβαιώνει πως για τους ανήλικους χρήστες θα υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις που θα επιτρέπουν την αναζήτηση μόνο για φίλους φίλων. Η Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου σας υπενθυμίζει πως οι τεχνολογικές δυνατότητες σήμερα είναι απεριόριστες, αλλά οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε και να διαφυλάττουμε την ιδιωτικότητά μας και την ιδιωτικότητα τρίτων στο Διαδίκτυο. ”

Πηγή: https://newsroom.fb.com/News/562/Introducing-Graph-Search-Beta

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση