Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής τα αιτήματα για άρση της ασυλίας των βουλευτών Αργ. Ντινόπουλου (ΝΔ), Θ. Καράογλου (ΝΔ), Κ. Κόλλια (ΝΔ), Μ. Κατρίνη (ΠΑΣΟΚ), Γ. Ζιώγα (ΚΚΕ), Σ. Καλαντίδου (ΚΚΕ) και Γ. Μαρίνου (ΚΚΕ).
Για την άρση της ασυλίας του κ. Ντινόπουλου 237 βουλευτές ψήφισαν κατά, τρεις υπέρ, ένας ψήφισε «παρών» και βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
Ο κ. Ντινόπουλος αντιμετώπιζε δίωξη για την δραστηριότητά του ως δημάρχου Βριλησσίων, για ενέργειά του που -κατά τις διευκρινίσεις που παρείχε στην Ολομέλεια- «αποσκοπούσε στη διεκδίκηση κάποιων εκτάσεων για τον δήμο».
Ο βουλευτής ζήτησε, κατά την συζήτηση του νέου χάρτη για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, να θεσμοθετηθεί κι «ένα είδος ασυλίας για τους αυτοδιοικητικούς, που σύρονται πολλές φορές για 10 χρόνια στα δικαστήρια για αντίστοιχες ενέργειες».
Ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ.Μαρίνος διωκόταν για την συμμετοχή του σε συμβολική κατάληψη διοδίων. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν τρεις βουλευτές, κατά 237, ένας βουλευτής ψήφισε «παρών», ενώ υπήρξε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Σ.Καλαντίδου και Γ.Ζιώγας αντιμετώπιζαν δίωξη για την συμμετοχή τους σε συγκέντρωση εργαζομένων της εταιρείας παιχνιδιών JUMBO.
Οι αιτήσεις άρσης της ασυλίας τους βρήκαν πέντε υποστηρικτές, 234 βουλευτές ενάντιους, ενώ υπήρξαν δύο «παρών» και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
Ο βουλευτής της ΝΔ Θ.Καράογλου κατηγορείτο για παράνομη είσοδό του σε γήπεδο, κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα, προκειμένου να αποτρέψει το διαιτητή από το να τον διακόψει.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό αποσκοπούσε στην αποτροπή επεισοδίων που θα ακολουθούσαν, όπως είπε, τη διακοπή. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 26 βουλευτές, κατά 193, «παρών» ψήφισαν 22 βουλευτές, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μ.Κατρίνης εγκαλείται για πλαστογράφηση εγγράφου και «απάτη ενώπιον Δικαστηρίου» κατά την προεκλογική περίοδο, αλλά η εναντίον του προσφυγή είχε απορριφθεί από το Εκλογοδικείο.
Υπέρ της άρσης της ασυλίας του ψήφισαν 18 βουλευτές, κατά 213, «παρών» ψήφισαν 10 βουλευτές, ενώ βρέθηκε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
Τέλος, υπέρ της άρσης της ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κόλλια, κατηγορούμενου για «παράβαση καθήκοντος και ηθική αυτουργία σε αυτήν» ψήφισε ένας βουλευτής, εναντίον 237, «παρών» ψήφισαν 3 βουλευτές και υπήρξε και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1096860&lngDtrID=244