Στις 25 Ιουνίου 2009 πέθανε ο Αμερικανός τραγουδιστής και χορευτής Μάικλ Τζάκσον. Είχε γεννηθεί στις 29 Αυγούστου 1958 και είχε γίνει γνωστός ως “βασιλιάς της Ποπ”.
Ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του ’60, συμμετέχοντας μαζί με 4 από τα αδέρφια του στο συγκρότημα “Jackson 5″. To 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του, ενώ το 1975 το συγκρότημα μετονομάστηκε σε “Jacksons”. Ο Μάικλ Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο “Off the Wall“. Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.
Ο δίσκος “Thriller“ του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10. Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 νούμερο ένα τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don’t Stop ‘Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5.
Πηγή: wikipedia
Ο Μάικλ Τζάκσον υπήρξε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Κατ’ αρχήν προσπάθησε να αλλάξει το χρώμα του. Ποιος ξέρει τι είχε στο μυαλό του όταν αποφάσισε, με συνεχείς πλαστικές εγχειρήσεις, να γίνει λευκός. Πήγε κόντρα στη φύση και το πλήρωσε. Κυκλοφορούσε με μαντίλι στο πρόσωπο για να κρύψει την ασχήμια που είχε δημιουργήσει και να προστατεύει τον οργανισμό του που είχε εξασθενήσει. Η προσπάθεια αλλαγής του μαύρου χρώματος δείχνει ένα είδος ρατσισμού και απέχθειας προς τη φυλή του. Αργότερα κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών. Τελικά μετά από μακρόχρονη δικαστική διαμάχη, αθωώθηκε το 2005.