Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για τη διαδικασία ενεργοποίησης των ατομικών δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης για το έτος 2009, διοργανώνει σήμερα στις 9 το βράδυ ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Χαβαρίου.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική πλατεία Χαβαρίου. Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Ηλίας Σιαχάμης, καλεί αγρότες και μη να παρευρεθούν στην εκδήλωση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την επίλυση των προβλημάτων.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Χαβαρίου, έχει ανακύψει μείζον πρόβλημα με την υποχρέωση από την ΠΑΣΕΓΕΣ και τις ΕΑΣ, να πληρώνουν πολλοί εκ των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών καθώς και οι συνταξιούχοι αγρότες του ΟΓΑ, παρά τις εξαγγελίες τόσο του πρωθυπουργού όσο και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη, που εξαιρεί όλους τους παραπάνω.
Επίσης, υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες για το αυξημένο τιμολόγιο ενεργοποίησης των δικαιωμάτων, που φέτος σε πολλές περιπτώσεις, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι υπερδιπλάσιο του ήδη υπερβολικού τιμολογίου των προηγούμενων ετών.
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Ηλίας Σιαχάμης, παρακαλεί όλους τους αγρότες, αλλά και όσους δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, να δώσουν το παρόν στη συγκέντρωση, η οποία θα αποτελέσει διαμαρτυρία από όλους όσους παίρνουν επιδότηση από αγροτικά προϊόντα, αλλά και ευκαιρία να ενημερωθούν για τις ενστάσεις προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ, για την επιστροφή των χρημάτων.
Πάντως, πολλοί είναι οι δικαιούχοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πέρα από το ‘χαράτσι’ που καλούνται να καταβάλλουν κάθε χρόνο, κακώς γίνεται η ίδια διαδικασία για όλες εκείνες τις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν μεταβολές στα στοιχεία.
