ΠΕΡΙ ΑΝΕΜΩΝ ΚΑΙ ΥΔΑΤΩΝ

Σχόλια και … σχολιανά

Αρχεία για Ιούνιος, 2009


Τρισάγιο για τα θύματα του σεισμού

 dsc00404.JPG   dsc00405.JPG   dsc00406.JPG

Την Τετάρτη 1η Ιουλίου 2009 και ώρα 7:30 μ.μ. θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των 24 θυμάτων του σεισμού της 2ας Ιουλίου 1909. Η δέηση καθώς και μια μικρή τελετή θα γίνει στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου Χαβαρίου στην τοποθεσία Παλιοχώρι, όπου έχει ανεγερθεί μνημείο με τα ονόματα των 24 νεκρών του σεισμού.

Η τελετή γίνεται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου των Απανταχού Χαβαραίων και συγγενών των νεκρών.

Το φαινόμενο Μάικλ Τζάκσον

Στις 25 Ιουνίου 2009 πέθανε ο Αμερικανός τραγουδιστής και χορευτής Μάικλ Τζάκσον. Είχε γεννηθεί στις 29 Αυγούστου 1958 και είχε γίνει γνωστός ως “βασιλιάς της Ποπ”.

Ξεκίνησε την καριέρα του στα τέλη της δεκαετίας του ’60, συμμετέχοντας μαζί με 4 από τα αδέρφια του στο συγκρότημα “Jackson 5″. To 1971 ξεκίνησε τις πρώτες σόλο ηχογραφήσεις του, ενώ το 1975 το συγκρότημα μετονομάστηκε σε “Jacksons”. Ο Μάικλ Τζάκσον άρχισε ουσιαστικά τη σόλο σταδιοδρομία του το 1979 με τον δίσκο “Off the Wall. Από τότε, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους εμπορικά καλλιτέχνες στην ιστορία της μαύρης μουσικής και ένας από τους πιο επιτυχημένους σόλο καλλιτέχνες συνολικά στην ιστορία της μουσικής.

Ο δίσκος “Thriller του 1982 κατέκτησε τον τίτλο του πρώτου σε πωλήσεις δίσκου στην ιστορία, και παραμένει έως σήμερα το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, έχοντας πουλήσει 104 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Έμεινε στην κορυφή του Billboard album chart για 37 εβδομάδες, κέρδισε 7 βραβεία Grammy και 7 τραγούδια του ανέβηκαν στο top-10. Εκτός από τα άλμπουμ του, ο Τζάκσον κατέχει επίσης 13 νούμερο ένα τραγούδια στον πίνακα με τα 100 δημοφιλέστερα τραγούδια του περιοδικού Billboard, συμπεριλαμβανόμενων των «Don’t Stop ‘Til You Get Enough», «Rock With You», «Billie Jean», και «Beat It» καθώς και επιπλέον τέσσερα τραγούδια με τους Jackson 5.

Πηγή: wikipedia

Ο Μάικλ Τζάκσον υπήρξε αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Κατ’ αρχήν προσπάθησε να αλλάξει το χρώμα του. Ποιος ξέρει τι είχε στο μυαλό του όταν αποφάσισε, με συνεχείς πλαστικές εγχειρήσεις, να γίνει λευκός. Πήγε κόντρα στη φύση και το πλήρωσε. Κυκλοφορούσε με μαντίλι στο πρόσωπο για να κρύψει την ασχήμια που είχε δημιουργήσει και να προστατεύει τον οργανισμό του που είχε εξασθενήσει. Η προσπάθεια αλλαγής του μαύρου χρώματος δείχνει ένα είδος ρατσισμού και απέχθειας προς τη φυλή του. Αργότερα κατηγορήθηκε για σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση παιδιών. Τελικά μετά από μακρόχρονη δικαστική διαμάχη, αθωώθηκε το 2005.

“Έφυγε” και ο Μάνθος Αθηναίος

 Το συνάδελφό του Ευγένιο Σπαθάρη πάει να συναντήσει ο καραγκιοζοπαίχτης Μάνθος Αθηναίος. Ο Μάνθος Αθηναίος πέθανε χτες σε ηλικία 84 ετών, στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός όπου νοσηλευόταν έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Ο Μάνθος Λιονέτης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925. Έδωσε τις πρώτες του παραστάσεις κατά τη διάρκεια της κατοχής σε ηλικία 15 ετών. Γίνεται γνωστός στις γειτονιές της Νέας Ελβετίας και της Βουλιαγμένης, ενώ για πολλά χρόνια έδινε παραστάσεις και στο Άλσος Παγκρατίου. Τη δεκαετία του 60 ανοίγει το δικό του θέατρο Σκιών στον Άγιο Δημήτριο στη Νέα Σμύρνη. Το Κηποθέατρο, το καλοκαιρινό εργαστήρι του Μάνθου Αθηναίου, θα γίνει το “φυτώριο” νέων καραγκιοζοπαιχτών, όπου ο Αθηναίος θα τους μεταβιβάσει τα μυστικά της λαϊκής παράδοσης. Έδινε παραστάσεις έως και πριν από 15 ημέρες.

Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη στις 3:30 μμ από το νεκροταφείο Νέας Σμύρνης.

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=58691

Μεσογειακοί Αγώνες 2009

Στην Πεσκάρα της Ιταλίας διεξάγονται οι 16οι Μεσογειακοί Αγώνες από τις 25 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2009. Μετέχουν 3.000 περίπου αθλητές και αθλήτριες από 23 χώρες της Μεσογείου, που είναι νέο ρεκόρ χωρών. Περιλαμβάνουν αγωνίσματα από 28 αθλήματα, που αποτελεί επίσης νέο ρεκόρ.

Δυστυχώς δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη των Αγώνων. Ευτυχώς που η ΕΤ1 κάθε βράδυ μας δείχνει μια περίληψη των Αγώνων.

Μέχρι την Κυριακή το βράδυ η Ελλάδα έχει κατακτήσει 16 μετάλλια (6 χρυσά, 5 αργυρά και 5 χάλκινα) και βρίσκεται στην 5η θέση της σχετικής κατάταξης.

Η επίσημη ιστοσελίδα των Αγώνων: http://www.pescara2009.it/

Όλα τα μετάλλια ΕΔΩ.

“Έφυγε” ο Σπύρος Καλογήρου

Ο ηθοποιός Σπύρος Καλογήρου, πέθανε σε ηλικία 87 ετών στο Τζάνειο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τους τελευταίους μήνες.

Ο αγαπημένος “κακός” του ελληνικού κινηματογράφου γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου 1922 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου. Έπαιξε σε δεκάδες θεατρικά έργα και σε περισσότερες από 60 ταινίες. Η πρώτη ταινία ήταν “Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας” το 1955.

Στην ιστορία έμεινε η ατάκα “είναι πολλά τα λεφτά Άρη“, από την ταινία “Λόλα” το 1964.

Ήταν παντρεμένος από το 1952 με την ηθοποιό Ευαγγελία Σαμιωτάκη και είχαν ένα γιο. Η γυναίκα του, του συμπαραστάθηκε στις τελευταίες στιγμές της ζωής του. Ίσως είναι το μακροβιότερο ζευγάρι ηθοποιών, ειδικά στη σημερινή εποχή που τα διαζύγια στον καλλιτεχνικό χώρο πάνε κι έρχονται.

Η κηδεία του θα γίνει την Δευτέρα στις 11 το πρωί στον Άγιο Μελέτιο στα Σεπόλια και θα ταφεί στο Μαρκόπουλο Ωρωπού. Η οικογένειά του παρακαλεί αντί για στεφάνια, τα χρήματα να δοθούν στο Σπίτι του Ηθοποιού.

http://news.ert.gr/el/24160-efyge-o-spyros-kalogirou-2.htm

Μερικές από τις ταινίες που έπαιξε: wikipedia

Αποτελέσματα ΑΣΕΠ Εκπαιδευτικών (2)

Εκδόθηκαν και καταχωρίστηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ  τα προσωρινά αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού για την κατάρτιση πινάκων διοριστέων εκπαιδευτικών λειτουργών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (προκηρύξεις 2Π/2008 και 3Π/2008) για τους υποψηφίους των κλάδων: ΠΕ03 Μαθηματικών και ΠΕ60 Νηπιαγωγών.

Οι αλφαβητικοί πίνακες που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ περιλαμβάνουν τα στοιχεία και την επίδοση μόνο όσων υποψηφίων πέτυχαν βαθμολογία τουλάχιστον 55 μονάδες ως βαθμό στη γραπτή εξέταση και συγχρόνως τουλάχιστον 50 μονάδες σε κάθε μία από τις δύο θεματικές ενότητες. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι μπορούν να αναζητούν τη βαθμολογία τους με την πληκτρολόγηση του ονόματος, του επωνύμου, του αριθμού ταυτότητας και του δεκαψήφιου κωδικού συμμετοχής τους στους συγκεκριμένους διαγωνισμούς, ο οποίος τους είχε δοθεί κατά την εξέταση.

Οι οριστικοί πίνακες θα προκύψουν μετά τους σχετικούς ελέγχους και την εκδίκαση τυχόν ενστάσεων, η προθεσμία υποβολής των οποίων λήγει με την πάροδο της Παρασκευής 10.07.2009.

Δείτε τις βαθμολογίες ΕΔΩ.

Διακοπές στο Τολό

Ήταν απαραίτητες οι ολιγοήμερες διακοπές στην Αργολίδα. Υπήρξε και η αναγκαία αποτοξίνωση από το διαδίκτυο. Το Τολό και το Ναύπλιο με λίγο κόσμο τις καθημερινές, αλλά πάρα πολύ το Σαββατοκύριακο. Μπάνια στην παραλία Ιρίων, στο Βιβάρι και στον Καραθώνα. Απολαύσαμε βέβαια και τα καλά των πισινων(θηλ.).

Πάντως φωτογραφίες δεν έχει.

Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες

chair.jpg                          Εικόνα

 

 

Καρέτα-καρέτα γέννησε στην Κουρούτα

 kareta-kourouta.jpg

Μία χελώνα καρέτα-καρέτα γέννησε τα αυγά της στην παραλία της Κουρούτας, το βράδυ της Δευτέρας. Όπως ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής, πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο. Αμέσως ειδοποιήθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Παλουκίου καθώς και ο Σύλλογος για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας “ΑΡΧΕΛΩΝ”.

Στο σημείο στο οποίο γέννησε τα αυγά της η χελώνα, εκατό περίπου σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τοποθετήθηκαν γύρω- γύρω καλάμια και ξύλα, ενώ σε χαρτόνια αναγράφεται ότι εκεί βρίσκονται αυγά χελώνας καρέτα-καρέτα, προκειμένου να είναι προσεκτικοί οι λουόμενοι και να μην πλησιάσουν, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί απρόσκοπτα η διαδικασία της ωοτοκίας. Τα χελωνάκια θα γεννηθούν σε 55 με 60 ημέρες.

 Η χελώνα καρέτα-καρέτα, είναι το μοναδικό είδος θαλάσσιας χελώνας της Μεσογείου, που αναπαράγεται στην Ελλάδα. Λέγεται, ότι οι θαλάσσιες χελώνες πάντοτε επιστρέφουν στον τόπο που γεννήθηκαν για να αποθέσουν και εκείνες με της σειρά τους τα δικά τους αυγά. Βέβαια, δεν ξέρουμε εάν αυτό ισχύει και για τη συγκεκριμένη καρέτα-καρέτα.

http://www.patrisnews.gr/newsItem.php?id=527

Η αξιοπιστία του Τύπου

Διαβάσαμε σε αρκετές Κυριακάτικες εφημερίδες (ΤΟ ΒΗΜΑ, ΕΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ) ρεπορτάζ και σχόλια γύρω από την επίσκεψη του κ. Ερντογάν στην Ελλάδα. Μόνο που ο κ. Ερντογάν δεν ήρθε. Δεν διάβασα ο ίδιος τις εφημερίδες αλλά το είδα σε πολλά blogs στο internet.

Οι εφημερίδες για να προλάβουν την έκδοση, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, έχουν “έτοιμες” τις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ που θα γράψουν. Με αποτέλεσμα αρκετές φορές να διαψεύδονται.

Έχω πάψει να αγοράζω εφημερίδες, εκτός σπανίων περιπτώσεων, (CD, DVD, βιβλία). Αυτός είναι και ο λόγος που συντηρούνται οι εφημερίδες. Σήμερα έκλεισε ο Ελεύθερος Τύπος.

Όταν παίρνω κάποια εφημερίδα, διαβάζω αυτό που με ενδιαφέρει και μετά προσπαθώ να βρω κάποιο αξιόλογο άρθρο, αλλά μάταια. Θυμάμαι παλιά ότι ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής ήταν μια εφημερίδα αξιόπιστη με πολλά και ποικίλα άρθρα, που δεν χόρταινες να τη διαβάζεις. Έχω κρατήσει αποκόμματα από άρθρα εφημερίδων καθώς και πολλές έξυπνες γελοιογραφίες πριν από 10 και πλέον χρόνια. Σήμερα δεν υπάρχει κάτι άξιο αρχειοθέτησης.

Η τακτική των εφημερίδων και των δημοσιογράφων να προσκολλώνται σε κάποιο κόμμα ή σε “άλλα” συμφέροντα, έκανε τον πολύ κόσμο να τις αγνοεί. Θα ήθελα μια εφημερίδα να αναφέρει τα γεγονότα αντικειμενικά και όχι όπως συμφέρει “τα αφεντικά” της.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων