ΣΕΙΣΜΟΣ

Καθώς η Ρόδος είναι μια σεισμογενής περιοχή, χρειάζεται να πούμε κάποια πράγματα, έστω και διαδικτυακά που αφορούν το σεισμό και την προστασία μας από αυτόν. Τι είναι όμως ο σεισμός;. Είναι ένα φυσικό φαινόμενο όπου κατά τη διάρκειά του αισθανόμαστε τη γη να κουνιέται κάτω από τα πόδια μας. Πως όμως δημιουργείται; Παρακολουθήσαμε το  παρακάτω βίντεο  μαζί με τα παιδιά για να μάθουμε..

Παράλληλα όμως, πρέπει να πάρουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για το τι πρέπει να κάνουμε την ώρα που γίνεται ένας σεισμός ώστε να είμαστε ασφαλείς. Σε αυτό μας βοήθησε το παρακάτω πολύ κατατοπιστικό βίντεο.

Μόνο όμως με αυτά είμαστε ασφαλείς;. Όχι βέβαια! Το παρακάτω βίντεο μας δίνει τις απαραίτητες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνουμε πριν γίνει ένας σεισμός ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλείς και σίγουροι.

Αφού πήραμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, προσπαθήσαμε να αξιολογήσουμε τις γνώσεις μας με ένα πολύ ωραίο και ευχάριστο τεστ με τον Κύριο Σεισμό, που βρήκαμε στο πολύ ωραίο blog  του πυθαγόριου νηπιαγωγείου. Τέλος, ακούσαμε  το παρακάτω υπέροχο τραγούδι για το σεισμό και φυσικά τον αποτυπώσαμε στο χαρτί όπως ξέρουμε εμείς..