Πρόγραμμα Σπουδών

Πρόγραμμα Σπουδών

Στο Δημοτικό μας σχολείο   που βρίσκεται στο υπέροχο και με παραδοσιακό χρώμα οικισμό  των Μελισσατίκων ακολουθούμε τη διδασκαλία  όλων των μαθημάτων που προβλέπονται από το Υπουργείο Παιδείας, η δε στοχοθεσία από τους εκπαιδευτικούς  είναι η ολόπλευρη και ισορροπημένη ανάπτυξη της προσωπικότητας όλων των μαθητών μας.

Ακολουθούμε μεθόδους βιωματικής διδασκαλίας στα πλαίσια της διαφοροποίησης αυτής σύμφωνα με τις ιδιαίτερες δεξιότητες- ικανότητες του κάθε μαθητή ξεχωριστά.

Το σύνολο των τμημάτων  διδάσκεται την Αγγλική Γλώσσα καθώς και την επιστήμη της Πληροφορικής στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του εργαστηρίου Πληροφορικής.

Λόγω της επάρκειας των εσωτερικών χώρων του σχολείου μας λειτουργούμε σε ξεχωριστές αίθουσες μικρό λαογραφικό μουσείο, εργαστήρι Θεάτρου Σκιών  καθώς και αίθουσα διδασκαλίας  σκακιού.  Καθ΄όλη τη σχολική χρονιά διδάσκεται το άθλημα του σκακιού .

Σε ξεχωριστή αίθουσα κατάλληλα διαμορφωμένη λειτουργεί πλήρως ψηφιοποιημένη δανειστική σχολική βιβλιοθήκη .

Εκπονούνται προγράμματα στα πλαίσια του εργαστηρίου δεξιοτήτων με βιωματικό τρόπο.

Οργανώνονται πολιτιστικές ,καλλιτεχνικές , οικοπεριβαλλοντικές δραστηριότητες καθώς επίσης και αθλητικές δραστηριότητες.

Λειτουργεί άτυπο εργαστήρι παραγωγής θεατρικών σεναρίων για το εργαστήρι του Θεάτρου σκιών.

Πρόθεση όλου του εκπαιδευτικού προσωπικού είναι όλοι οι μαθητές και ο καθένας ξεχωριστά  να χαίρεται το σχολείο του, να το αγαπάει και να δομεί την παραγωγή των γνώσεων μέσα σ ένα ασφαλές  ψυχοσυναισθηματικά  και από κτιριολογικές  υποδομές  περιβάλλον.

Υποστηρίζεται από Nevler. © 2022 Το Επίσημο Ιστολόγιο Του Σχολείου. Με την επιφύλαξη όλων των δικαιωμάτων.
Άνοιγμα μενού
Top
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων