Συμμετοχή στον 21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας για τους Πρόσφυγες της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες

 

 

Δείτε εδώ τις μαθητικές δημιουργίες

Στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου ΚΑ1 Erasmus+ με τίτλο «Χτίζοντας γέφυρες, όχι τείχη!» μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν φέτος στον 21ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας για τους Πρόσφυγες που διοργανώνεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Θέμα του φετινού Διαγωνισμού είναι η φράση «Υπάρχουμε μαζί». Τα τελευταία χρόνια πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, στη μεγάλη πλειοψηφία τους διαφεύγοντας από τον πόλεμο και τις διώξεις στη χώρα καταγωγής τους, διέσχισαν το Αιγαίο αναζητώντας ασφάλεια στην Ευρώπη. Άνθρωποι που προσπαθούν να δουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, να κάνουν μια νέα αρχή με τις οικογένειές τους, να οικοδομήσουν μια νέα ζωή στις κοινωνίες υποδοχής τους.

Έχοντας αυτούς τους ανθρώπους ως σημείο αναφοράς, μετά την πραγμάτευση του προσφυγικού και μεταναστευτικού ζητήματος στα γλωσσικά μαθήματα με τη φιλόλογό τους, κα Καπούτση Σύρμω, υπεύθυνη για  την οργάνωση και υλοποίηση της δραστηριότητας,  τα παιδιά συνεργάστηκαν σε ομάδες για τη δημιουργία αφίσας με θέμα την ειρηνική μας συνύπαρξη στο πλαίσιο μιας πολυπολιτισμικής κοινότητας. Στις δημιουργίες τους προσπάθησαν να μεταφέρουν θετικά μηνύματα για τις κοινές ελπίδες και τα κοινά όνειρα για το μέλλον μας. Γιατί όλοι έχουμε ανάγκη να μένουμε κάπου με ασφάλεια, να μπορούμε να αναπτύξουμε τις δεξιότητες και τα ταλέντα μας μέσα από το σχολείο και την εργασία μας, να μπορούμε να συνεισφέρουμε θετικά στην κοινωνία στην οποία ζούμε και ανήκουμε. Αν γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο, θα δούμε πως όσα πιστεύουμε, όσα αγαπάμε, όσα επιθυμούμε και ονειρευόμαστε μπορεί και να μην είναι τελικά τόσο διαφορετικά μεταξύ τους όσο αρχικά ίσως πιστεύαμε.

Από τις ομαδικές δημιουργίες των παιδιών επιλέχθηκαν 10 που αποτελούν τη συμμετοχή του σχολείου μας στον διαγωνισμό. Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν με έργα τους είναι οι:

Βαλάκα Ελένη

Βλαχοπούλου Χριστίνα

Βουλγαράκη Σέβη

Βούλκου Αγγελική

Γαλαχουσίδου Βιργινία

Γαλιμανίδου Μαρία – Βαρβάρα

Γκιοκτσέ Θεοδώρα

Ευταλιτσίδου Χριστίνα

Ζαχαριάδου Μαριάννα

Θανασιά Μαρία

Θεοδοσάκη Κωνσταντίνα

Θυμιανίδου Σοφία

Ισλανίδου Ειρήνη

Καραμανίδου Ιωάννα

Καραμιχάλη Εύη

Καράμπελα Μαριτίνα

Κεσουδάκη Μαρία

Κοσμίδου Αναστασία

Κουκάκη Αδαμαντία

Κουκουρίκου Μαρία

Μανδαλίδης Ρωμανός

Ματζουρά Βασιλική

Μαυροβουνιώτη Μακρίνα

Μπάντα Αναστασία

Παπαδόπουλος Κύριλλος

Τριανταφυλλίδης Τριαντάφυλλος

Χαριτόπουλος Ιωάννης – Δωρόθεος

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία, τους προβληματισμούς και τα όμορφα μηνύματα  που μεταφέρουν μέσα από τα έργα τους!