Εικόνα κεφαλίδας ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Μήνας: Απρίλιος 2019

Διαφοροποιημένη διδασκαλία

Σχεδιασμός και υλοποίηση Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας για το σχολικό έτος 2018 – 2019

Τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) είναι ο βασικός υποστηρικτικός θεσμός των εκπαιδευτικών και των μαθητών/τριών για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας. Οι εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση στη συμβουλευτική στον επαγγελματικό προσανατολισμό που υπηρετούν στα Κ.Ε.Σ.Υ. είναι υπεύθυνοι για θέματα που αφορούν στην οργάνωση και εποπτεία των εν λόγω προγραμμάτων σε συνεργασία με άλλα μέλη του προσωπικού των Κ.Ε.Σ.Υ., καθώς και με τους/τις εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων.

Προθεσμία υποβολής και έγκρισης Προγραμμάτων

Τα Σχέδια Προγραμμάτων Αγωγής Σταδιοδρομίας κατά το Σχολικό Έτος 2018-2019 υποβάλλονται έως τις 29 Μαρτίου 2019 στα αρμόδια Κ.Ε.Σ.Υ., μέσω των οικείων Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα αρμόδια Κ.Ε.Σ.Υ. πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες έγκρισης των υποβληθέντων σχεδίων προγραμμάτων αγωγής σταδιοδρομίας μέχρι τις 5 Απριλίου 2019.

Η εγκύκλιος αναλυτικά

Σχολικός Οδηγός για τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων παραδίδει στην σχολική κοινότητα τον Σχολικό Οδηγό, ο οποίος τις επόμενες μέρες θα διανεμηθεί στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών και μαθητριών των Δημόσιων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας.

Σκοπός του Οδηγού είναι μέσω της παροχής απλών και χρηστικών πληροφοριών να αποτελέσει ένα σημαντικό εργαλείο στη διάθεση των γονέων και κηδεμόνων. Συγκεκριμένα, μέσω του Οδηγού οι γονείς και κηδεμόνες έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν υπεύθυνα για πρακτικά ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων στην εγγραφή των παιδιών τους στο σχολείο, στα δικαιολογητικά εγγραφής, στις ημερομηνίες έναρξης και λήξης των μαθημάτων, στην επικοινωνία με το σχολείο, στις υπηρεσίες και στις Δομές Υποστήριξης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και σε άλλα συναφή ζητήματα.

Ο συγκεκριμένος Σχολικός Οδηγός στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της οικογένειας και του σχολείου καθώς στην ουσιαστική επικοινωνία και τον διάλογο ανάμεσα στην οικογένεια και στο σχολείο, που αποτελούν θεμελιώδη στοιχεία για την ποιοτική εκπαίδευση του συνόλου των μαθητών και των μαθητριών της χώρας.

Ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου δήλωσε: «Η πρωτοβουλία του ΥΠ.Π.Ε.Θ. για την έκδοση Σχολικού Οδηγού για τους γονείς των μαθητών/τριών, στοχεύει στην αποσαφήνιση του πλαισίου λειτουργίας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ γονέων, εκπαιδευτικών και υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και εν τέλει στην οικοδόμηση κλίματος αμοιβαίας εμπιστοσύνης. Ελπίζουμε ότι αυτή η καλαίσθητη και φιλική για τον αναγνώστη έκδοση, θα συμβάλει στην υποστήριξη της κοινής μας προσπάθειας για ποιοτική μάθηση ώστε οι σημερινοί μαθητές και μαθήτριες να είναι οι αυριανοί δημοκρατικοί και υπεύθυνοι πολίτες».

Αποστολή του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας

Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτ/νίας λειτουργεί στην έδρα των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αιτ/νίας, όπως ορίζεται στο άρθρο 6 του ν. 4547/2018 και του άρθρου 1 παρ. 1 του Ενιαίου Κανονισμού λειτουργίας ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. και αποτελεί οργανική μονάδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας.
Αποστολή του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτ/νίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 4547/2018 είναι η υποστήριξη των σχολικών μονάδων της περιοχής αρμοδιότητάς του για τη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων ανεξαιρέτως των μαθητών στην εκπαίδευση και την προάσπιση της αρμονικής ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης και προόδου.
Συγκεκριμένα, οι αρμοδιότητες και οι βασικοί άξονες λειτουργίας του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτ/νίας ορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 4547/2018 και αφορούν τα επίπεδα:
1. της διερεύνησης και αξιολόγησης εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών αναγκών,
2. των στοχευμένων εκπαιδευτικών και ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων και δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού,
3. της υποστήριξης του συνολικού έργου των σχολικών μονάδων,
4. της ενημέρωσης και επιμόρφωσης της σχολικής κοινότητας και
5. της ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου.

Στελέχωση του ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας

Τα Κέντρα Διεπιστημονικής Αξιολόγησης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.) στελεχώνονται με το εξής προσωπικό: Εκπαιδευτικούς με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (Ε.Α.Ε.), όπως Νηπιαγωγούς (ΠΕ60 ή ΠΕ61), Δασκάλους (ΠΕ70 ή ΠΕ71), Φιλολόγους (ΠΕ02), Μαθηματικούς (ΠΕ03) ή Φυσικούς (ΠΕ04), Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό (Ε.Ε.Π.), όπως Λογοθεραπευτές (ΠΕ21), Ψυχολόγους (ΠΕ23), Φυσιοθεραπευτές (ΠΕ28), Εργοθεραπευτές (ΠΕ29), Κοινωνικούς Λειτουργούς (ΠΕ30), Ειδικών είτε στον επαγγελματικό προσανατολισμό των τυφλών, είτε στην κινητικότητα, τον προσανατολισμό και τις δεξιότητες καθημερινής διαβίωσης των τυφλών, είτε στην ελληνική νοηματική γλώσσα των κωφών, είτε στη γραφή Braille των τυφλών (ΠΕ31), Εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με εξειδίκευση στη συμβουλευτική στον επαγγελματικό προσανατολισμό και Γραμματέα.

Το ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. Αιτωλοακαρνανίας είναι στελεχωμένο με το εξής προσωπικό:

  • Αναπλ. Προϊσταμένη,   Δέσποινα Χρ. Τσαούση, Νηπιαγωγός PhD. – ΠΕ 60

Εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση στην ειδική αγωγή και εκπαίδευση:

  • Αγοραστού Ευαγγελία, Φιλόλογος M.Sc. – ΠΕ 02 ΕΑΕ
  • Ανδρεόπουλος Σόλων, Μαθηματικός Μ.Εd.- ΠΕ 03 ΕΑΕ
  • Γκοργκόλης Συμεών, Δάσκαλος M.Sc. – ΠΕ 70 ΕΑΕ
  • Ευθυμίου Χριστίνα, Δασκάλα M.Sc. – ΠΕ 70 ΕΑΕ
  • Κρικοχωρίτη Πηγή, Φιλόλογος M.Sc. – ΠΕ 02 ΕΑΕ
  • Μαμασούλα Βασιλική, Δασκάλα – ΠΕ 71 ΕΑΕ
  • Μασαούτη Μαρία, Φυσικός M.Sc. – ΠΕ 04.01 ΕΑΕ
  • Μαύρου Φωτεινή, Δασκάλα M.Sc.- ΠΕ 70 ΕΑΕ
  • Παναγιώτου Αφροδίτη, Νηπιαγωγός M.Sc. – ΠΕ 60 ΕΑΕ
  • Παπαγιαννούλη Μαργαρίτα, Δασκάλα M.Ed. – ΠΕ 70 ΕΑΕ
  • Παπαϊωάννου Χρυσούλα, Νηπιαγωγός M.Sc. – ΠΕ 60 ΕΑΕ
  • Σεβαστιάδη Ιωάννα, Νηπιαγωγός M.Sc. – ΠΕ 60 ΕΑΕ
  • Σωτηρακόπουλος Γεώργιος, Δάσκαλος M.Sc. – ΠΕ 70 ΕΑΕ
  • Τζελτζές Ιωάννης – Αλέξανδρος, Μαθηματικός M.Sc. – ΠΕ 03 ΕΑΕ
  • Τσίρκα Δήμητρα, Νηπιαγωγός M.Sc. – ΠΕ 60 ΕΑΕ
  • Χρας Αθανάσιος, Δάσκαλος M.Sc. – ΠΕ 70 ΕΑΕ

Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό:

  • Αδάμης Αντώνιος, Ψυχολόγος M.Sc. – ΠΕ 23 ΕΕΠ
  • Αντωνοπούλου Δήμητρα, Θεραπευτών Λόγου M.Sc. – ΠΕ 21 ΕΕΠ
  • Γεωργίου Ευτυχία, Ψυχολόγος M.Sc. – ΠΕ23 ΕΕΠ
  • Γυφτογιάννη Μαρία, Θεραπευτών Λόγου M.Sc. & M.Ed. – ΠΕ 21 ΕΕΠ
  • Δεματά Ευστρατία, Κοινωνική Λειτουργός – ΠΕ 30 ΕΕΠ
  • Κακαφώνη Αγγελική, Κοινωνική Λειτουργός M.Sc. – ΠΕ 30 ΕΕΠ
  • Καραγκούνη Σωτηρία, Κοινωνική Λειτουργός M.Sc. – ΠΕ 30 ΕΕΠ
  • Κατσαΐτη Σπυριδούλα,  Θεραπευτών Λόγου  M.A. & M.Ed. – ΠΕ21 ΕΕΠ
  • Κουβέλη Χρυσούλα, Φυσικοθεραπεύτρια – ΠΕ 28 ΕΕΠ
  • Λόη Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός M.Sc. – ΠΕ 30 ΕΕΠ
  • Μαρούση Ευγενία  Ψυχολόγος – ΠΕ23 ΕΕΠ
  • Πάστρα Ελένη, Ψυχολόγος M.Sc.- ΠΕ23 ΕΕΠ
  • Πολύζου Λελούδα, Κοινωνική Λειτουργός – ΠΕ 30 ΕΕΠ
  • Σάτλα Βασιλική, Ψυχολόγος – ΠΕ23 ΕΕΠ
  • Σγούρα Αγγελική, Κοινωνική Λειτουργός M.Sc. – ΠΕ 30 ΕΕΠ
  • Σπόρου Βασιλική, Ψυχολόγος M.Sc. – ΠΕ 23 ΕΕΠ
  • Τασούλη Αρχοντούλα, Ψυχολόγος M.Sc.- ΠΕ23 ΕΕΠ
  • Τολιά Παρασκευή, Κοινωνική Λειτουργός M.Sc. – ΠΕ 30 ΕΕΠ
  • Χριστοδουλάκη Μαρία Γεωργία, M.Sc.   – ΠΕ23 ΕΕΠ

Γραμματεία:

  • Αραχωβίτης Παύλος – ΠΕ 70
  • Μονοκρούσου Ευθαλία – ΠΕ 78
  • Τριανταφύλλης Σπυρίδων – ΠΕ 82
  • Χαμπεσής Κωνσταντίνος – ΠΕ 83

Κ.Ε.Σ.Υ. Αιτ/νίας Επιμορφωτικές Συναντήσεις Μαρτίου 2019

Σήμερα  Τρίτη 05/03/2019  πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη του προϊσταμένου  του Κ.Ε.Σ.Υ., Αθανασίου Ρισβά και της ψυχολόγου του Κ.Ε.Σ.Υ. , Αικατερίνης Αναγνωστοπούλου , στο Δημοτικό  σχολείο  Γαλατά  Μεσολογγίου .

Σκοπός της επίσκεψης : Ενημέρωση – ομιλία  από την ψυχολόγο, για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, παρουσία μαθητών και γονέων.

Διάρκεια: Από τις 11π.μ . έως 13μ.μ.

Σήμερα Τρίτη 19/03/2019 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του προϊσταμένου του Κ.Ε.Σ.Υ. Αθανασίου Ρισβά, του Σπυρίδωνα Μπαλτά  αναπληρωτή προϊσταμένου  και  λογοθεραπευτή  του Κ.Ε.Σ.Υ. και του Βασιλείου Σκούρτα, ψυχολόγου του Κ.Ε.Σ.Υ., στο Γ.Ν. Αγρινίου.

Σκοπός της επίσκεψης: Γνωριμία και δια ζώσης ανταλλαγή απόψεων με τον παιδοψυχίατρο κ.Τερνιώτη  και τον ψυχίατρο κ.Ζαρκαλή  καθώς και ο καθορισμός του πλαισίου  συνεργασίας των δύο φορέων     Κ.Ε.Σ.Υ.-ΚΕΝΤΡΟ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  Αγρινίου , προς όφελος του μαθητικού πληθυσμού και των οικογενειών του, σε επίπεδο  Νομού και όχι μόνο.

Σήμερα Τετάρτη 20/03/2019 πραγματοποιήθηκε  επίσκεψη της Δέσποινας Τσαούση, νηπιαγωγού ΕΑΕ του Κ.Ε.Σ.Υ. και του Σπυρίδωνα Μπαλτά  αναπληρωτή προϊσταμένου  και  λογοθεραπευτή  του Κ.Ε.Σ.Υ., στο 4ο Νηπιαγωγείο  Μεσολογγίου.

Σκοπός της επίσκεψης : Η ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων   στα πλαίσια του κύκλου ενημερώσεων που διοργανώνει ο εκπαιδευτικός σύλλογος του 4ου νηπιαγωγείου Μεσολογγίου.

Διάρκεια:   Από τις 18.00μ.μ. έως  20.00μ.μ.

Σήμερα Τετάρτη 27/03/2019  το Κ.Ε.Σ.Υ.  σε συνεργασία με τους Σ.τ.Ε Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης, κ.Νάκο και κ. Βετσόπουλο     πραγματοποίησαν επιμορφωτική  συνάντηση  με τους Διευθυντές/ντριες Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,  στο 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου. Στην επιμόρφωση έγινε εισήγηση από τον αναπληρωτή προϊστάμενο και λογοθεραπευτή του Κ.Ε.Σ.Υ., Σπυρίδωνα Μπαλτά και την Ελένη Δασκαλοπούλου , Κοινωνική Λειτουργό του Κ.Ε.Σ.Υ..

Σκοπός της επίσκεψης:  Η ενημέρωση των Διευθυντών/ντριών για το σκοπό και τους στόχους  του Κ.Ε.Σ.Υ.  και την διαδικασία παραπομπής μαθητή /τριας μέσω της σχολικής μονάδας ή με πρωτοβουλία γονέα/κηδεμόνα.

 

Σήμερα Τετάρτη 27/03/2019 το Κ.Ε.Σ.Υ. πραγματοποίησε επιμορφωτική συνάντηση με  την ΕΔΕΑΥ στο  Ειδικό Δημοτικό Σχολείο  Βόνιτσας,  καθώς και με τους Δ/ντές /ντριες  Α/θμιας εκπαίδευσης, στο 1ο Δ.Σχ. Βόνιτσας ,που συστεγάζεται με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο. Στην επιμόρφωση  έγινε εισήγηση από την  Δέσποινα Τσαούση νηπιαγωγό ΕΑΕ του ΚΕΣΥ, την Θεοδώρα Μελίστα, Κοινωνική Λειτουργό του Κ.Ε.Σ.Υ. και τον Βασίλειο Σκούρτα, ψυχολόγο του Κ.Ε.Σ.Υ..

Σκοπός της επίσκεψης: Η ενημέρωση των Διευθυντών/ντριών για το σκοπό και τους στόχους  του Κ.Ε.Σ.Υ.  και την διαδικασία παραπομπής μαθητή /τριας  μέσω της σχολικής μονάδας ή με πρωτοβουλία γονέα/κηδεμόνα.

Περιγραφική εκπαιδευτική αξιολόγηση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΕΔΑΣΥ

https://blogs.sch.gr/kesyait/files/2019/04/ΑΤΥΠΗ-ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ-ΚΕΔΑΣΥ.doc

Περιγραφική εκπαιδευτική αξιολόγηση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΕΔΑΣΥ

https://blogs.sch.gr/kesyait/files/2019/04/ΑΤΥΠΗ-ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ-ΚΕΔΑΣΥ.doc

Περιγραφική εκπαιδευτική αξιολόγηση Προσχολικής Εκπαίδευσης

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΚΕΔΑΣΥ

https://blogs.sch.gr/kesyait/files/2019/04/ΆΤΥΠΗ-ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ-ΚΕΔΑΣΥ.doc

Βήματα για την διαδικασία αξιολόγησης υποστήριξης από το Κ.Ε.Σ.Υ.

https://blogs.sch.gr/kesyait/files/2019/04/ΠΕΚΕΣ-Δυτικής-Ελλάδας-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ.pdf

Υποστηριζόμενο από blogs.sch.gr & Θέμα βασισμένο στο Lovecraft από τον Anders Norén

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση